Έντυπη Έκδοση

Ηρθαν ορεξάτοι και παραθυράτοι

Το ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε ήδη έναν μήνα στην εξουσία, αλλά η «τηλεοπτική» εικόνα της κυβέρνησής του ακόμη διαμορφώνεται: Μερικοί υπουργοί αποφεύγουν να εκτεθούν, ενώ άλλοι, από συγκυρία, επιθυμία ή υπερβάλλοντα ζήλο, έχουν ήδη μετατραπεί σε τηλεπερσόνες.

*Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί η «πρωτιά» της άλλοτε ακριβοθώρητης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, την οποία η γρίπη οδήγησε... σε 10 τηλεοπτικές ενημερωτικές εμφανίσεις!

*Ακολουθούν οι Φώφη Γεννηματά, Γ. Μαγκριώτης, Π. Μπεγλίτης με πέντε εμφανίσεις και οι Κατερίνα Μπατζελή, Εύη Χριστοφιλοπούλου με τέσσερις.

*Οι Λούκα Κατσέλη, Γ. Πεταλωτής και Γ. Κουτρουμάνης εμφανίστηκαν τρεις φορές στα τηλεπαράθυρα και οι Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Χ. Καστανίδης, Γ. Μανιάτης είχαν δύο τηλε-παρουσίες.

Λίγοι οι εκτός προγράμματος

*Από μία φορά μετρούν στη μικρή οθόνη οι Θεοδώρα Τζάκρη, Φ. Πετσάλνικος, Θ. Πάγκαλος, Ν. Σηφουνάκης, Γ. Παπακωνσταντίνου και Μ. Μπόλαρης.

*Μερικοί πρωτοκλασάτοι που είπαν «όχι» στις κάμερες; Ο Ευ. Βενιζέλος, ο Δημ. Ρέππας, ο Π. Γερουλάνος, ο Γ. Ραγκούσης, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Χ. Παμπούκης.

Ακούγεται ότι μετά το πρώτο κύμα τηλεοπτικής προβολής των υπουργών ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή για... αυτοσυγκράτηση. Εξ ου και τα παράπονα των καναλιών ότι, τελευταίως, έχουν αυξηθεί οι ευγενικές αρνήσεις.

*Οσοι υπουργοί, πάντως, αποφάσισαν να ανταποκριθούν στις προσκλήσεις ή στις πιέσεις των σταθμών, φαίνεται ότι προτίμησαν τις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές κι όχι τόσο τα δελτία ειδήσεων:

*Στο δελτίο του Mega εμφανίστηκαν μόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής (16/10), ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου (21/10), ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης (22/10) και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης (24/10).

*Στο δελτίο του Antenna παρουσιάστηκαν και πάλι ο Γ. Πεταλωτής, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή και η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

*Στην εκπομπή «Πρωινή Γραμμή» της ΝΕΤ όμως, έγινε κανονική παρέλαση: ο Χ. Καστανίδης, η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Μπεγλίτης, η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, ο υφυπουργός Μ. Μπόλαρης, η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης, η υφυπουργός Υγείας Φώφη Γεννηματά και η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.

*Στο «Συμβαίνει τώρα» της ΝΕΤ συμμετείχε, σε λινκ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ τηλεφωνική συνέντευξη έδωσε και ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης.

*Στην ΕΤ3 εμφανίστηκε ξανά η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στην εκπομπή «Λαβύρινθος», όπως και η Κατερίνα Μπατζελή. Επίσης ο Γ. Μαγκριώτης στην πρωινή σαββατιάτικη εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση».

*Στην «Κοινωνία Ωρα Mega», εμφανίστηκαν επίσης: η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (30/10), ο Ν. Σηφουνάκης (21/10), ο Π. Μπεγλίτης (22/10), η Φώφη Γεννηματά (23/10), ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης (29/10), η Λούκα Κατσέλη (16/10), ο εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής (4/11), ο Γ. Κουτρουμάνης (5/11), ενώ στις 19/10 έκανε τηλεφωνική παρέμβαση ο Θ. Πάγκαλος, όταν και συγκρούστηκε για το ΚΚΕ με τη Λιάνα Κανέλλη...

*Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Antenna έδωσαν «τηλε-παρών»: Οι Εύη Χριστοφιλοπούλου - Γ. Μαγκριώτης (7/10), ξανά η Εύη Χριστοφιλοπούλου (26/10), η Μ. Ξενογιαννακοπούλου (26/10), οι Γ. Κουτρουμάνης-Φώφη Γεννηματά (4/11), ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης (30/10) και ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης (6/11).

*Από το «Καλημέρα» στον Alter διήλθαν: Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (9/10), η Λούκα Κατσέλη (19/10), ο Γ. Μαγκριώτης (22/10), η Φώφη Γεννηματά (26/10), η Κατερίνα Μπατζελή (27/10) και ξανά η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (5/11).

*Στο «Mega Σαββατοκύριακο», τέλος, εμφανίστηκαν η υπουργός Φώφη Γεννηματά (18/10) και ο Θ. Πάγκαλος, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης...

*Σε αντίθεση με τα «πρωινά», πρόβλημα έχουν οι ενημερωτικές εκπομπές της βραδινής ζώνης, αφού οι υπουργοί δύσκολα ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις τους.

Αποφεύγουν τα ξενύχτια

*Το «Προσκήνιο» και «Η άλλη όψη» της ΝΕΤ, όπως και η «Ανατροπή» στο Mega δεν είχαν μέχρι σήμερα κανέναν φιλοξενούμενο υπουργό.

*Σε μία από τις εκπομπές «Πρόσωπο με πρόσωπο» του Alter πήγε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Π. Μπεγλίτης, ενώ σε κάποια άλλη η Λούκα Κατσέλη ακύρωσε την τελευταία στιγμή την εμφάνισή της στην οθόνη.

*Στο «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ» εμφανίστηκαν η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, πάλι ο Π. Μπεγλίτης και ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος.

*Τέλος, στο «Press» της ΝΕΤ εμφανίστηκαν η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ξανά ο δραστήριος Π. Μπεγλίτης.

*Συμπέρασμα: Αν οι τηλε-παρουσίες των υπουργών της νέας κυβέρνησης ήταν νομοσχέδια και αποφάσεις, τότε το πρόγραμμα των 100 ημερών του ΠΑΣΟΚ θα ήταν ήδη πραγματικότητα από τον πρώτο κιόλας μήνα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κρατικός Προϋπολογισμός
Ρεαλιστής ζητεί το αδύνατο
Φορολογία
Από ελεύθεροι, «πολιορκημένοι»
Υποσχέσεις υπό κλίμακα
Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων
Τον περιμένουν στις Βρυξέλλες
Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ
Αλλο Ιπποκράτους, άλλο Μαξίμου
Ενα βήμα μπροστά και ένα βήμα πίσω
Αντιτρομοκρατική
Μαλλιά-κουβάρια η Αντιτρομοκρατική
Συνέντευξη Λούκα Κατσέλη
«Στρατηγικής σημασίας η συνεργασία με Κίνα»
Βουλευτές
Το νου σας στο πόθεν
Μέγαρο Μαξίμου
Νέοι ένοικοι, άλλη διαρρύθμιση
Γενικές και ειδικές γραμματείες της νέας κυβέρνησης
Αρεστοί σίγουρα, άριστοι θα δούμε
Νέα Δημοκρατία
Οι κομάντος των αντίπαλων στρατοπέδων
Φόβοι για πόλωση χωρίς επιστροφή στη Ν.Δ.
Η άλλη μάχη της κερκίδας
Οι εξισώσεις της γαλάζιας κάλπης
Περιμένει στην επόμενη στροφή
ΛΑΟΣ
Αρχισαν τα όργανα
Στρατιωτική θητεία
Στράτευση με κατάρτιση
Φοιτητικές παρατάξεις
Σημαία υπό ομηρία
Υπουργοί ΠΑΣΟΚ
Ηρθαν ορεξάτοι και παραθυράτοι
ΠΓΔΜ
Αρχαία ιστορία made in FYROM
Ευρωπαϊκή Ένωση
Δύο υποψήφιοι με αστερίσκο
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Συνομιλούν και αλληλογραφούν
Εκκλησιαστική περιουσία
«Limit up» και άγιος ο Θεός
«Στη Δικαιοσύνη για τα δεσμευμένα ακίνητα»