Έντυπη Έκδοση

ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑ 1/4 ΤΗΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ

«Δεν κάθομαι, προστατεύω το περιβάλλον»!

Αν δουλεύαμε δύο λεπτά λιγότερα την ημέρα, για ένα χρόνο, μπορούμε να αποτρέψουμε την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 1/4 ή 1/2. Ετσι, οι λίμνες θα εξακολουθούν να παγώνουν και οι άνθρωποι να απολαμβάνουν το χιόνι...
«Δουλεύουμε λιγότερο - Προστατεύουμε το περιβάλλον». Η πρόταση για εργασιακό μοντέλο λιγότερων ωρών που έρχεται ταυτόχρονα από δύο μεγάλα Ινστιτούτα Ερευνών, δεν έχει μόνο κοινωνικό χαρακτήρα, για την προστασία της συναισθηματικής και ψυχικής ισορροπίας των εργαζομένων, αλλά συνδυάζει την προστασία του ελεύθερου χρόνου με την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος.

Πλήρες θέμα...

 • Τυνησία

  • ΤΥΝΗΣΙΑ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΟΣ ΗΓΕΤΗ Στο δρόμο για νέα επανάσταση
   Να συνεχίσουν τη μάχη, ορκίστηκαν χιλιάδες Τυνήσιοι στην κηδεία του Σόκρι Μπελαΐντ Δεκάδες χιλιάδες Τυνήσιοι συνέρρευσαν χθες στην κηδεία του δολοφονηθέντος στελέχους της αντιπολίτευσης Σόκρι Μπελαΐντ εκφράζοντας την οργή τους εναντίον του ισλαμιστικού καθεστώτος, στο οποίο αποδίδουν την κύρια ευθύνη για την πολιτική κρίση στη χώρα.
 • Ιταλία

  • ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Το έκαναν ντέρμπι
   Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας, Λουίτζι Μπερσάνι. Προηγείται, αλλά όχι πολύ... Με διλήμματα για το ποια μπορεί να αποδειχθεί πιο συμφέρουσα συνεργασία και με βιαστική επιβίβαση στο τρένο των κοινωνικών δικτύων, οι υποψήφιοι των ιταλικών εκλογών της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου στερούν όλο και περισσότερες σταθερές από τον αγώνα τους, προσθέτοντάς του διαρκώς περισσότερα χαρακτηριστικά αμφίρροπης αναμέτρησης.
 • Ευρωπαϊκή Ενωση

  • ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε. Στην Εντατική το όραμα της Ευρώπης
   Μιλάνε με τα μάτια... Ανεξάρτητα από την κατάληξη της συνόδου για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, η οποία μέχρι αργά χθες το απόγευμα ήταν εντελώς αβέβαιη, ο νέος κοινοτικός επταετής προϋπολογισμός καταδεικνύει ότι η Ε.Ε. έχει χάσει τη δυναμική της και ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα διατηρείται εν ζωή χωρίς να προσφέρει ουσιαστική προστιθέμενη αξία στη Γηραιά Ηπειρο.
 • Αυτοκινητοβιομηχανίες

  • «Πρασινίζουν» τα τεστ οι αυτοκινητοβιομηχανίες
   Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες επιδίδονται τα τελευταία χρόνια σ' έναν σκληρό ανταγωνισμό προκειμένου να κατασκευάσουν το πιο «πράσινο» αυτοκίνητο στην Ευρώπη, γεγονός που τις έχει οδηγήσει να χρησιμοποιούν «παραθυράκια» για να παρεκκλίνουν από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όπως υποστηρίζει επίσημη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 • Λιβύη

  • Αδυνατεί να ελέγξει τα σύνορά της η Λιβύη
   Δύο χρόνια μετά την εξέγερση που οδήγησε στην πτώση του Μουαμάρ Καντάφι, η Λιβύη παραμένει ουσιαστικά ένα κράτος υπό διάλυση, χωρίς στέρεους θεσμούς, με αδύναμη κεντρική διοίκηση, με πλήθος ένοπλων ομάδων που κινούνται ανεξέλεγκτα σε διάφορες περιοχές της χώρας και, τώρα, με τον κίνδυνο περαιτέρω αποσταθεροποίησης εξαιτίας της κρίσης στο Μάλι.
 • Ρωσία

  • Ο ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Gazprom, ένας πρώην γίγαντας
   Η Gazprom στις δόξες της Σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά, η ελεύθερη πτώση από την κορυφή είναι συχνά ιλιγγιώδης και καταστροφική ακόμη και για κολοσσούς, όπως ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom.
 • Κίνα

  • Ενοικιάζονται σύντροφοι για την (κινεζική) Πρωτοχρονιά
   Πώς να γιορτάσεις την είσοδο στη χρονιά του φιδιού μόνος/η; «Απελπισμένη ηρωίδα νοικιάζει σύντροφο για μια μέρα, για να πάει «διπλή» στο γάμο της αδελφής της». Με τέτοιο στόρι, πολλές, ρομαντικές και μη, ταινίες και κομεντί του Χόλιγουντ έχουν κόψει εκατομμύρια εισιτήρια και έχουν ως dvd κρατήσει συντροφιά σε μοναχικές ψυχές.