Έντυπη Έκδοση

Καταρρέει το κράτος πρόνοιας, λέει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το κράτος πρόνοιας καταρρέει. Και η ελληνική οικογένεια αδυνατεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες των παιδιών της. Τα αιτήματα που δεχόμαστε αυξάνονται ραγδαία.

Καθημερινά,  τα αιτήματα που δέχεται το «Χαμόγελο  του Παιδιού» αυξάνονται και δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε, τονίζει ο πρόεδρός του,  Κ. Γιαννόπουλος Καθημερινά, τα αιτήματα που δέχεται το «Χαμόγελο του Παιδιού» αυξάνονται και δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε, τονίζει ο πρόεδρός του, Κ. Γιαννόπουλος Με χορηγίες ιδιωτών, φιλοδοξούμε να παρέχουμε προληπτική ιατρική 18.000 παιδιών σε ολόκληρη τη χώρα». Αυτά είπε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι το σχέδιο «Ιπποκράτης» βρίσκεται καθ' οδόν για τα παιδιά που το χρειάζονται. Με την οικονομική στήριξη χορηγών, ξεκίνησε το ταξίδι του κινητού πολυϊατρείου παροχής προληπτικής ιατρικής, για να φτάσει σε παιδιά και των πέντε γεωγραφικών περιφερειών της χώρας. «Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά και ακολούθως την ασφάλισή τους και καθημερινά μας ζητούν να βοηθήσουμε τα παιδιά τους», πρόσθεσε ο κ. Γιαννόπουλος. Ως παράδειγμα ανάφερε τα Κύθηρα: «Μας κάλεσαν οι γιατροί του νοσοκομείου, διότι δεν υπάρχει παιδίατρος. Διαπιστώσαμε ότι από τα 400 παιδιά που εξετάσαμε τα 80 αποτελούσαν ήδη έκτακτα περιστατικά».

Εξετάσεις

Διαθέτοντας εξοπλισμό τμημάτων (παιδιατρικό, παιδιοκαρδιολογικό, ακουολογικό, αφθαλμολογικό και οδοντιατρικό) και τη δυνατότητα τηλεϊατρικής σύνδεσης με εξειδικευμένες μονάδες, ο «Ιπποκράτης» έχει τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε παιδιά που λόγω κοινωνικών, οικονομικών και άλλων δυσκολιών δεν μπορούν να έχουν την κατάλληλη παρακολούθηση και φροντίδα.

Το ταξίδι της κινητής μονάδας υψηλής τεχνολογίας, που θα διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα, θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Ο οργανισμός υλοποιεί προγράμματα προληπτικής ιατρικής από το 2002, σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία, την τοπική αυτοδιοίκηση, ιατρικούς συλλόγους και την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ). Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί συνολικά 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα.

«Η χώρα μας θέλει, αλλά δεν μπορεί, το κράτος δεν δύναται. Και στην εποχή μας το να είσαι φτωχός είναι πολύ άσχημο», είπε ο Γιώργος Πατούλης (πρ. Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, δήμαρχος Αμαρουσίου), προσθέτοντας ότι το εθνικό διαδημοτικό δίκτυο (συμμετέχουν 160 δήμοι) θα είναι αρωγός του προγράμματος που υλοποιούν εθελοντές γιατροί και πολίτες άλλων ειδικοτήτων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα
Υγεία
Παιδί
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
ΣΥΡΙΖΑ
Αμφιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
Οικονομική κρίση
Ασιτία και στους μαθητές της Κρήτης
Παιδί
Καταρρέει το κράτος πρόνοιας, λέει το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Διαφάνεια και διαφθορά
Σύσκεψη Ρουπακιώτη με εισαγγελείς για το οικονομικό έγκλημα
Ενώνονται κατά της διαφθοράς
Οδικό δίκτυο και ασφάλεια
Λαιμητόμος για τις αρκούδες η Εγνατία
Αγροτικά θέματα
«Καρφωμένα» τα τρακτέρ
ΑΣΕΠ
Διαμάχη ΑΣΕΠ - ΣτΕ για τις προσλήψεις
Πλήθος παρατυπιών από τον έλεγχο
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Αναγκαία η... κακοποίηση
Εγκλημα με φόλες στη Βάλια Κάλντα
Χρυσή Αυγή
Διαμαρτυρία στο Φάληρο για τη Χρυσή Αυγή
Πίεση και στο πολυϊατρείο Περάματος
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Εγκλημα διαρκείας στο «Η Αγία Σοφία»
Τι απαντά στις καταγγελίες το Ωνάσειο
Άλλες ειδήσεις
Το «Ξυνή» μηνύει το υπουργείο