Έντυπη Έκδοση

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ

«Καρφωμένα» τα τρακτέρ

Αμετακίνητοι παραμένουν στα μπλόκα Θεσσαλοί, Βορειοελλαδίτες και Στερεοελλαδίτες αγρότες. Σήμερα συνεδριάζουν αγροτοσυνδικαλιστές της Κρήτης στο Ηράκλειο για να πάρουν τις αποφάσεις τους, ενώ την Κυριακή πανελλαδικό προσκλητήριο έχουν απευθύνει οι Θεσσαλοί παραγωγοί για συγκέντρωση στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα.

Πανελλαδικό προσκλητήριο έχουν απευθύνει Θεσσαλοί αγρότες για την Κυριακή Πανελλαδικό προσκλητήριο έχουν απευθύνει Θεσσαλοί αγρότες για την Κυριακή Σερραίοι παραγωγοί κατήγγειλαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για ειδική μεταχείριση, επειδή κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην έκθεση «Ζωοτεχνία» είδε συναδέλφους τους μόνο από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, και όχι τους ίδιους, ενώ ο κ. Τσαυτάρης επικαλέστηκε τη στενότητα χρόνου, λόγω προγραμματισμένου ραντεβού με ξένο ομόλογό του, αλλά εκείνοι αποχώρησαν.

Ευχή... Τσαυτάρη

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από το βήμα της «Zootechnia 2013» τόνισε ότι «η κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν δημοσιονομικά εφικτό για να αντιμετωπίσει όσα ζητήματα μας έθεσαν οι αγρότες, είτε ήταν διαρθρωτικά είτε ήταν οικονομικά», και ευχήθηκε να επικρατήσει η σύνεση. «Ευελπιστούμε ότι εάν τα πράγματα πάνε καλύτερα και πριν από τη λήξη του έτους, ακόμα και το φθινόπωρο, θα μπορούσαν να δοθούν κάποιες επιπλέον λύσεις για τους αγρότες».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, επισκέφθηκε το μπλόκο της Κουλούρας στην Ημαθία και συνομίλησε με παραγωγούς. Χρησιμοποίησε καυστική γλώσσα εναντίον της κυβέρνησης.

«Σήμερα τόλμησαν να απειλήσουν τους αγρότες, για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, δίνοντας 27.000 ονόματα, κατηγορώντας ουσιαστικά τους αγρότες. Η πολιτική αυτή είναι πολιτική δικτατορικής κυβέρνησης και όχι δημοκρατικής κυβέρνησης».

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «να κινητοποιήσει τους μηχανισμούς σύγκρουσης μεταξύ των πολιτών» και πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός θα συμπορευθεί όλος μαζί για να διώξει αυτή την ξένη κατοχή των δανειστών και των τραπεζιτών».

Για το σκάνδαλο με την επιστροφή του ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα, με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΓΕΣ ανέφερε ότι ούτε ακυρώνονται ούτε αμαυρώνονται τα δίκαια αιτήματα των αγροτών που διαμαρτύρονται ειρηνικά στους δρόμους, σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική της τελευταίας περιόδου, που έχει ήδη μειώσει το εισόδημα των αγροτών κατά 1 δισ. ευρώ, και με βάση τα εξαγγελλόμενα μέτρα ετοιμάζει και δεύτερη αφαίμαξη, που προσεγγίζει το 1,9 δισ. ευρώ.

Η πρόταση

Επανέφερε την πρότασή της για εξορθολογισμό στην εμπορία και διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, «καθολικά, με ηλεκτρονικό τιμολόγιο, και να διασταυρώνονται άμεσα τα φορολογικά παραστατικά με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων του συστήματος ΟΣΔΕ».

Σε κάθε περίπτωση, οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στήσει σε κόμβους στις εθνικές οδούς Αθηνών-Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκης-Εβρου και Αθηνών-Πατρών. Συνδικαλιστές από όλη την Κρήτη συνεδριάζουν σήμερα στη 1 μετά το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου, για να καθορίσουν τη στάση τους.

a.stergiou@eleftherotypia.net

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αγροτικά θέματα & αγροτική πολιτική
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
ΣΥΡΙΖΑ
Αμφιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
Οικονομική κρίση
Ασιτία και στους μαθητές της Κρήτης
Παιδί
Καταρρέει το κράτος πρόνοιας, λέει το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Διαφάνεια και διαφθορά
Σύσκεψη Ρουπακιώτη με εισαγγελείς για το οικονομικό έγκλημα
Ενώνονται κατά της διαφθοράς
Οδικό δίκτυο και ασφάλεια
Λαιμητόμος για τις αρκούδες η Εγνατία
Αγροτικά θέματα
«Καρφωμένα» τα τρακτέρ
ΑΣΕΠ
Διαμάχη ΑΣΕΠ - ΣτΕ για τις προσλήψεις
Πλήθος παρατυπιών από τον έλεγχο
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Αναγκαία η... κακοποίηση
Εγκλημα με φόλες στη Βάλια Κάλντα
Χρυσή Αυγή
Διαμαρτυρία στο Φάληρο για τη Χρυσή Αυγή
Πίεση και στο πολυϊατρείο Περάματος
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Εγκλημα διαρκείας στο «Η Αγία Σοφία»
Τι απαντά στις καταγγελίες το Ωνάσειο
Άλλες ειδήσεις
Το «Ξυνή» μηνύει το υπουργείο