Έντυπη Έκδοση

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Παιδί και χοληστερίνη

Ο ύπουλος εχθρός της εποχής μας χτυπά σε μικρές ηλικίες

Τι πρέπει να προσέχουμε. Αγχος, έλλειψη άσκησης και κακή διατροφή, οι επιβαρυντικοί παράγοντες.

Πλήρες θέμα...

 • Κοιτάσματα/Εξορύξεις

  • ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ-ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΜΕ FRACKING Βαθαίνουν τα ρήγματα, μεγαλώνουν τα κέρδη
   Το πρόβλημα για τα κράτη, αλλά και για τη διεθνή αγορά βρίσκεται στην προσκόλληση σε έναν πεπερασμένο ενεργειακό πόρο (φυσικό αέριο-πετρέλαιο), χωρίς να στρέφονται η καινοτομία και η έρευνα σε βιώσιμες και διατηρήσιμες πηγές ενέργειας, στο πλαίσιο της διαφοροποίησης Στην προσπάθεια να αξιοποιηθούν νέα ενεργειακά κοιτάσματα, τα τελευταία χρόνια κερδίζει έδαφος μια αμφιλεγόμενη μέθοδος εξόρυξης πετρελαίου-φυσικού αερίου. Η υδραυλική ρηγμάτωση χρησιμοποιείται ήδη σε μεγάλη κλίμακα στις ΗΠΑ, η οποία εξασφαλίζει πλέον το 30% του φυσικού αερίου που χρειάζεται με αυτό τον τρόπο.
 • Εκπαίδευση

  • ΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ (καθηγητής ΕΜΠ, μέλος Εθνικού Συμβουλίου Ερευνας και Τεχνολογίας) «Ελλειψη χρηματοδότησης και οράματος στα πανεπιστήμια»
   Στην ελληνική ανώτατη εκπαίδευση έχουμε αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά σαφείς αδυναμίες στη διοίκηση. Στη λειτουργία των πανεπιστημίων μας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Δεν είμαστε καν σε θέση να τηρήσουμε ένα ακαδημαϊκό ημερολόγιο. (...) Τώρα οι διοικητικές υπηρεσίες μας είναι ακρωτηριασμένες. Υποψήφιοι διδάκτορες έχουν να πληρωθούν από τον Ιούλιο. Απλές διαδικασίες, που αλλού διεκπεραιώνονται αυτόματα, απαιτούν απίστευτο χρόνο και ενέργεια