Έντυπη Έκδοση

Ξύλο και χημικά στα μπλόκα της οργής

ΣΕ ΝΕΑ φάση μπαίνουν από σήμερα οι κινητοποιήσεις των αγροτών στα περίπου 30 μπλόκα που έχουν στήσει σπό την Ορεστιάδα του Εβρου ώς την Κρήτη.

Το κλίμα για δυναμικότερες κινητοποιήσεις φάνηκε από χθες στη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι από όλα τα μπλόκα στη Νίκαια της Λάρισας, που αποτελεί και πάλι την αιχμή του δόρατος των κινητοποιήσεων. Οι νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης (αύξηση του αφορολόγητου από 10.000 σε 15.000 ευρώ) χαρακτηρίστηκαν από τους συγκεντρωμένους ως «κοροϊδία» και ότι έγιναν για τα μάτια του κόσμου.

«Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τους αγρότες δεν απαντούν στα βασικά αιτήματά μας, συνεχίζουμε τον αγώνα κανονικά», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές ανακοινώσεις σχετικά με τους αγρότες.

Σήμερα είναι προγραμματισμένα συλλαλητήρια σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας, με τη συμμετοχή αγροτών, κτηνοτρόφων, εργατικών σωματείων και επαγγελματικών κλάδων.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση της Νίκαιας παρέστησαν, και μάλιστα με δυναμική παρουσία, και εκπρόσωποι των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ., οι οποίοι σε παλαιότερες αγροτικές κινητοποιήσεις είχαν βρεθεί «απέναντι» στους αγρότες. Τώρα όχι μόνον συμμετείχαν στη συνάντηση, αλλά και εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να συμπαραταχθούν στον αγώνα των αγροτών αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο από αύριο να συμμετάσχει ενεργά και ο δικός τους κλάδος στις κινητοποιήσεις.

Τους αγρότες ανησυχεί ωστόσο η επιθετικότητα της Αστυνομίας, αφού μετά τα επεισόδια στο μπλόκο της Μαραθιάς στην εθνική οδό Πύργου-Πάτρας, ξύλο και χημικά έπεσαν και στην Αλεξανδρούπολη.

Το μεσημέρι της Παρασκευής σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων όταν κομβόι αγροτικών οχημάτων ερχόμενο από τις Φέρες προσπάθησε να προσεγγίσει το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εβρου.

Από την πλευρά της η Αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει την είσοδο των αγροτών στην πόλη, παρατάσσοντας διμοιρίες των ΜΑΤ στο ύψος της γέφυρας Μαΐστρου. Αφού κατάφεραν να παρακάμψουν το φράγμα των αστυνομικών, οι αγρότες έφτασαν μέχρι το ύψος της σιδηροδρομικής διάβασης, όπου και τους περίμεναν και πάλι άνδρες των ΜΑΤ.

Εκεί έγινε περιορισμένη χρήση χημικών και μετά την παρέμβαση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη οι διαπραγματεύσεις έληξαν, με τους παραγωγούς να γυρίζουν άπραγοι στο μπλόκο των Φερών.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Αγροτικά θέματα & αγροτική πολιτική
Κινητοποιήσεις
Εφορία και φορολογική πολιτική
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Κοιτάσματα/Εξορύξεις
Με Κυπριακό το παζλ εξαγωγής του ισραηλινού αερίου στην Ε.Ε.
ΤΑΙΠΕΔ
Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο... του Ελληνικού
Αεροπορικές Εταιρείες
Πάει πίσω η απογείωση της SkyGreece
ΔΕΗ
«Αφαίμαξη χωρίς τέλος και έλεος»
Επιχειρηματικότητα
Μια πίτα με μπόλικο επιχειρηματικό γύρο
Νέες δουλειές από εταιρείες με εξωστρέφεια
Αφεντικό του εαυτού μου...
Αγροτική πολιτική
Ξύλο και χημικά στα μπλόκα της οργής
ΟΠΑΠ
Ο ΟΠΑΠ στηρίζει την ψηφιοποίηση
Βιβλίο
Δραχμή, η απάντηση στην ευρω-κατοχή
Διεθνείς αγορές
Οι Κινέζοι το πάνω χέρι στο εξωτερικό εμπόριο