Έντυπη Έκδοση

Στην «αντεπίθεση» η προϊσταμένη για λογαριασμό όλων

Ηευρεία διάσταση, που πήρε το θέμα μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις της «Κ.Ε.» και τον ισχυρισμό του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή σε τηλεοπτική παρέμβαση περί «αδικαιολόγητου πλουτισμού των υπαλλήλων της ΓΓΑ», προκάλεσε την αντίδραση της Μαρίας Χρυσοστομίδου, προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Αθλητισμού.

Σε επιστολή της προς τον κ. Ρακιντζή, με ημερομηνία 4.2.2014, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Πολιτισμού, αφού αρχικά τονίζει ότι έγινε «δέκτης εντόνων παραπόνων και διαμαρτυριών εκ μέρους εντίμων και αξιοσέβαστων υπαλλήλων της υπηρεσίας», τον κατηγορεί πως δημιούργησε «στον κοινωνικό περίγυρο μια έντονη και δυσμενή ατμόσφαιρα, με δημοσιεύματα στον Τύπο για ενδεχόμενες πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, όσων τα έδωσαν και όσων τα πήραν».

Χωρίς να φείδεται οξύτατων χαρακτηρισμών («Θεωρούμε απαράδεκτη για δημόσιο λειτουργό του δικού σας επιπέδου μια τέτοια δημόσια τηλεοπτική τοποθέτηση, διότι εδραιώνει την απαράδεκτη θέση περί του γενικώς διεφθαρμένου κράτους και των γενικώς διεφθαρμένων δημοσίων υπαλλήλων»), συνεχίζει σε έντονο ύφος και, εν τέλει, τον επιπλήττει: «...η θέση και το λειτούργημά σας δεν σας επιτρέπει να δίνετε συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς, υιοθετώντας αβάσιμες "καταγγελίες" και να διαχέετε στη δημοσιότητα απόψεις για παράνομο πλουτισμό εκατοντάδων εντίμων πολιτών».

Ενας υψηλόβαθμος υπάλληλος και έγκριτος νομικός, που υπηρέτησε σε θέσεις ευθύνης στη ΓΓΑ, άρα τον αφορά η υπόθεση, ο Ανδρέας Μαλάτος, όταν ρωτήθηκε σχετικά, τόνισε στην «Κ.Ε.»: «Το ειδικό καθεστώς των πρόσθετων αμοιβών της ΓΓΑ ήταν γνωστό εδώ και χρόνια σε όλους, πράγμα που όφειλε να λάβει υπόψη του και ο έλεγχος μισθοδοσίας που διατάχθηκε για την περίοδο αυτή. Επρεπε δηλαδή ο έλεγχος να γίνει σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις του Ν.2725/1999 και όχι με τις γενικές του Ν.3205/2003, αφού ο προγενέστερος ειδικός κατισχύει του μεταγενέστερου γενικού νόμου (lex posterior generalis non derogate priori special). Ετσι, ο υπολογισμός των πρόσθετων αμοιβών θα έπρεπε να γίνει στο 100% του μισθού των υπαλλήλων (όπως και γινόταν στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια) και όχι σύμφωνα με τον Ν.3205/2003 μόνο στο 50%».

Ο κ. Μαλάτος θεωρεί τον έλεγχο κατευθυνόμενο, καθώς «ήταν ήδη προαποφασισμένη η νομική βάση πάνω στην οποία θα γινόταν, άρα και τα αποτελέσματά του». Ενώ, «αν υπήρχε καλοπιστία, θα έπρεπε οι ελεγκτές να ζητήσουν τη γνώμη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Γενικη Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ)
Κύριο θέμα
«Φέρτε πίσω τα λεφτά»
Σχετικά θέματα: ΓΓΑ
«Φέρτε πίσω τα λεφτά»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Μπάσκετ
Νυν και πρώην αυτοκράτορες
ΓΓΑ
«Φέρτε πίσω τα λεφτά»
Στην «αντεπίθεση» η προϊσταμένη για λογαριασμό όλων
Ποδόσφαιρο
«Πολλά σκαμπανεβάσματα και γκολ»