Έντυπη Έκδοση

Μέσα και παραμέσα

ΔΩΔΕΚΑ ήταν οι απόστολοι του Ιησού, δώδεκα είναι και οι απόστολοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ο λόγος για συναδέλφους, που έτυχαν πάσης φύσεως διευκολύνσεων από το πιστωτικό ίδρυμα. Οχι για τίποτις λόγους ύποπτους, αλλά «για να είμαστε φίλοι» ρε παιδάκι μου.

Για να έχουμε μια σχέση ζωντανή, φιλική, αγαπητική που λέει και η Εκκλησία. Για το λόγο αυτό, εγώ τουλάχιστον τη βρίσκω ανεξήγητη έως απάνθρωπη την πρωτοβουλία να επιληφθεί των περιπτώσεών τους η Δικαιοσύνη. Δεν ήμουνα εκεί για να το δω το έργο, αλλά όπως λένε κάτι γνωστοί που έτυχε να περνούν εμπρός από ανοιχτές πόρτες, ένας ογκώδης φάκελος προσγειώθηκε από το υπερπέραν στο σχετικό εισαγγελικό γραφείο. Η συνέχεια; Αλλοι υποστηρίζουν ότι είναι περιπλεγμένη η υπόθεση και ότι δεν υπάρχει βούληση να πάρουν φωτιά ονόματα και υπολήψεις και άλλοι ισχυρίζονται ότι δεν τρέχει κάστανο και συντόμως θα λυθεί ο γόρδιος δεσμός. Βλέποντας και κάνοντας, άλλωστε αύριο λήγει και η προθεσμία που πήρε ο Αγγελος Φιλιππίδης για να απολογηθεί.

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ λεπτομέρεια, που μας ξέφυγε πάνω στον πυρετό των ημερών. Εκεί που καθόμουνα Κυριακή απόγευμα στο σπίτι μου και αναρωτιόμουν τι να δω, μπάσκετ ή DVD, με πήρε πανικόβλητος συνάδελφος με βαθιά γνώση των παιγνίων πίσω απ' τις κουρτίνες. «Τράβα αμέσως να γραφτείς στη λίστα», με πρόσταξε, πριν προλάβω καν να του πω καλησπέρα. «Ποια λίστα;» αναρωτήθηκα, «την κινηματογραφική του Σίντλερ;» «Οχι βρε βλάκα», επέμεινε (είναι και αθυρόστομος...), «τράβα να γραφτείς στη λίστα των αξιολογητών της ΝΕΡΙΤ!» «Και γιατί να πάω;» τον ρώτησα, «άλλη δουλειά δεν είχα;» «Γιατί άμα δεν μας εσύ, άμα δεν πάω εγώ, άμα δεν πάει κανένας, θα πάνε μόνο οι τύποι από...» Και μου ανέφερε το όνομα γνωστής συνδικαλιστικής παράταξης, που παίζει σημαντικό ρόλο στα πεπραγμένα του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑ και κατάλαβα αμέσως ότι ήξερε τι έλεγε. Εχει τέτοιο «τζόγο», που λένε και στα συνεργεία, η εκτός ΑΣΕΠ διαδικασία επιλογής των δημοσιογράφων για τη ΝΕΡΙΤ, που δεν χρειάζεται να πέσουν ραβασάκια από κανένα κομματικό ή κυβερνητικό γραφείο. Τοποθετείς απλώς τους ανθρώπους σου ως αξιολογητές, έρχονται ύστερα αυτοί και αξιολογούν τους υποψηφίους όπως πρέπει, όπως χρειάζεται, όπως είναι το σωστό και το δίκαιο για να μη μας πάρουν τις θέσεις τα κομμούνια και οι αναρχικοί. Κι άσε όσους κόπτονται υπέρ αξιοκρατίας, να κουρεύονται πρωί-βράδυ.

(Δεν γράφτηκα τελικά στη λίστα, αλλά ήδη βλαστημάω...)

ΑΝΑΣΤΟΛΗ έκδοσης για το περιοδικό «Γυναίκα» (διευθύντρια Κιάρα Σουγκανίδου), που κυκλοφορούσε ως μηνιαίο ένθετο της κυριακάτικης «Καθημερινής». Αναστολή υπό την παρούσα μορφή για να είμαι ακριβής, διότι είναι πολλά και διάφορα τα σενάρια που φέρνουν βόλτα το φαληρικό κτήριο. Αλλο λέει ότι θα συνεχίσει το περιοδικό ως τριμηνιαίο ένθετο της κυριακάτικης «Καθημερινής», άλλο ότι θα είναι ανά εξάμηνο, άλλο ότι θα είναι μόνο διαδικτυακό και πάει λέγοντας. Οι εργαζόμενοι πάντως πήραν τα χαρτιά των απολύσεων και εισέπραξαν τις αποζημιώσεις τους. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τον τελευταίο μήνα έπεσε αγώνας δρόμου για να ανανεωθεί η ιστοσελίδα του περιοδικού, παράλληλα με την ιστοσελίδα της «Καθημερινής», και στην εβδομάδα επάνω της επανεμφάνισης κάτω τα ρολά. Γι' αυτό ίσως να έχει βάση η φημολογία για νεκρανάσταση με in house προσωπικό.

ΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ της διαφημιστικής δαπάνης, όπως τη μέτρησε η Media Services. Αφού λοιπόν σημειώσω (για να μην παρεξηγιόμαστε...) ότι ο Ιανουάριος δεν είναι ο μήνας που πρέπει να παίρνουμε και πολύ στα σοβαρά όταν θέλουμε να μάθουμε προς τα πού φυσάει ο άνεμος, δεν μπορώ να μην εντυπωσιαστώ από τη σημαντική αύξηση που καταγράφεται: +26,25% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2013, ήτοι 76.753.432 ευρώ δαπάνη φέτος από 60.793.039 ευρώ δαπάνη πέρσι. Εννοείται ότι το καράβι το σέρνουν τα κανάλια με κολοσσιαία άνοδο +46,06% (40.103.746 ευρώ από 27.457.512 ευρώ), ενώ εξωφρενική είναι και η άνοδος των ραδιοφώνων με +54,04% (4.683.197 ευρώ από 3.040.222 ευρώ). Καλά πήγαν και οι εφημερίδες με +16,87% (14.107.219 ευρώ από 12.070.582 ευρώ), ενώ για πρώτη φορά δείχνουν να ισορροπούν τα περιοδικά με ελάχιστη πτώση -2,01% (17.859.271 ευρώ από 18.224.723 ευρώ).

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕ-ΡΟΥΣΑ πρωτοβουλία της Δημόσιας Ραδιοφωνίας: ανέθεσε στον Μίμη Πλέσσα να επανεπεξεργαστεί τον θρυλικό «Τσοπανάκο»! Ο συνθέτης το διέπραξε con gusto, ήρθε κι ο Γιάννης Μπέζος («ο σύντροφος Γιάννης Μπέζος», που λένε και οι κακές γλώσσες) να προσθέσει τα φωνητικά κι από αύριο θα ακούτε στους δέκτες σας το νέο σήμα της Δ.Ρ. Και έπεται συνέχεια, καθώς οι άνθρωποι της Ραδιοφωνίας κατεβάζουν διαρκώς ιδέες. Σε αντίθεση με τα πλάσματα της Δημόσιας Τηλεόρασης (ο Θεός να την κάνει...), που ακόμη δεν μπορούν να βρουν το δρόμο προς το καινούργιο σήμα της ΝΕΡΙΤ. Αν θυμάμαι καλά, για το συγκεκριμένο ζήτημα είχε θέσει βέτο ο Χρήστος Χωμενίδης από το Εποπτικό Συμβούλιο και του είχαν υποσχεθεί λαγούς με πετραχήλια.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ της πιάτσας λένε ότι τα δάνεια δεν φτάνουν για όλα τα μαγαζιά. Και ότι κάποιοι θα πάρουνε, αλλά κάποιοι άλλοι που παριστάνουν τους σίγουρους θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Το καταγράφω, γιατί όπου να 'ναι θ' αρχίσουν την κλάψα και ποιος τους ακούει...

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ κυκλοφορίες κυριακάτικων εφημερίδων στις 2 Φεβρουαρίου: Εθνος: 151.380 (από 151.920 στις 26/1), Πρώτο Θέμα: 143.110 (120.650), Real News: 105.210 (91.210), Βήμα: 100.370 (100.860), Ελεύθερος Τύπος: 23.370 (20.220), Ριζοσπάστης: 17.140 (28.040), Δημοκρατία: 17.130 (14.880), Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία: 13.510 (10.310), Espresso: 8.500 (8.520), Αυγή: 5.890 (5.720).

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα & Media
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Σχετικά θέματα: Μέσα & Media
Οσα με ρώτησε η TV
3 Ερωτήσεις
Ιντερνετ γιοκ στην Τουρκία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Αυτοκινητοβιομηχανία
Αλλάζει και πάλι η φορολόγηση των Ι.Χ.
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Μόνος και έρημος στη ΓΑΔΑ
Σεισμοί
Οι «ξεριζωμένοι» της Παλικής
Υπουργείο Υγείας
Ολα τα λεφτά στους ιδιώτες
ΔΣΑ
Δικηγόροι σε εκλογές εν μέσω κρίσης
Επενδύσεις
Στήριγμα η Κίνα για την Ελλάδα
Μέσα & Media
Οσα με ρώτησε η TV
3 Ερωτήσεις
Μέσα και παραμέσα
Ιντερνετ γιοκ στην Τουρκία