Έντυπη Έκδοση

ΚΙΡΓΚΙΣΤΑΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΕΞ ΟΤΟΥΝΜΠΑΕΒΑ

«Λαϊκή εμπιστοσύνη» στη Ρόζα

Οι Κιργίσιοι διαδηλωτές μπαίνουν στο προεδρικό μέγαρο. Η «είσοδος» αυτή, μετά τις διήμερες συγκρούσεις, στοίχισε τη ζωή σε 75 πολίτες ενώ πάνω από 1.400 είναι οι τραυματίες. Το πρώτο, τώρα, μέλημα της νέας κυβέρνησης είναι να σταματήσει το πλιάτσικο, που παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις (φωτ. Ass Press, ΑΠΕ)
Μάχη με τους πλιατσικολόγους έδιναν έως αργά χθες στο Μπισκέκ του Κιργκιστάν οι δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες έχουν ταχθεί με τη νέα κυβέρνηση «λαϊκής εμπιστοσύνης», που σχημάτισε η αντιπολίτευση υπό τη Ρόζα Οτουνμπάεβα, πρώην υπουργό Εξωτερικών και πρώην σύμμαχο του ανατραπέντος προέδρου Μπακίεφ.

Πλήρες θέμα...

 • Κιργιστάν

  • Ευρώπη, Αμερική και Ασία ανησυχούν για... ίδιους λόγους!
   Σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, για τους δικούς της λόγους η κάθε πλευρά, όλοι παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις στο Κιργιστάν, καλώντας για αποκατάσταση της ηρεμίας και νομιμότητας στη χώρα, χωρίς να τοποθετηθούν ουσιαστικά υπέρ ή εναντίον της αυτοανακηρυχθείσας προσωρινής κυβέρνησης.
 • Nέα συνθήκη START

  • Πυρηνικά Συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας με πολλούς αστερίσκους
   Την υπογραφή της νέας Συνθήκης START από τους προέδρους ΗΠΑ και Ρωσίας, Ομπάμα και Μεντβιέντεφ, χαιρέτισε ο Γιώργος Παπανδρέου ως ένα «πολύ σημαντικό βήμα για την παγκόσμια ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα». Ιστορική χαρακτήρισαν οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ την υπογραφή της νέας συμφωνίας για τη μείωση των πυρηνικών όπλων, το σημαντικότερο κομμάτι της οποίας δεν είναι τόσο τα όπλα όσο η καταγραφή των σημείων στα οποία οι δύο υπερδυνάμεις συμφωνούν και διαφωνούν και η δέσμευσή τους να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις επί των διαφωνιών τους.
  • Ενα συντηρητικό αλλά αξιοσημείωτο βήμα
   Η οικονομική κρίση και η υπερθέρμανση του πλανήτη συγκέντρωσαν τη διεθνή προσοχή τα τελευταία χρόνια. Χάρη στην πρωτοβουλία του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ίσως να έχει τελικά φθάσει η εποχή για πυρηνικό αφοπλισμό.
 • ΗΠΑ

  • Νέο «κτύπημα» στον Γιαννούλια για δάνεια σε καταδικασθέντες
   Oι συναλλαγές έγιναν στα μέσα του 2004, όταν ο Αλέξης Γιαννούλιας εργαζόταν στην Broadway Bank και δεν είχε ακόμα ξεκινήσει την πολιτική του καριέρα (φωτ. ΑΠΕ) Σε νέες αποκαλύψεις για παράνομες δραστηριότητες της τράπεζας Broadway Bank, που ανήκει στην οικογένεια του υπουργού Οικονομικών του Ιλινόις και υποψηφίου των Δημοκρατικών για την Γερουσία στις εκλογές του Νοεμβρίου, Αλέξη Γιαννούλια, προχώρησε η εφημερίδα «Chicago Tribune», κλιμακώνοντας τις επιθέσεις που δέχεται ο ομογενής πολιτικός κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.
 • Αφγανιστάν

  • Λερούνης: Ελεύθερος ο Ελληνας δάσκαλος
   Υστερα από επτά μήνες ομηρίας στα χέρια των Ταλιμπάν, το πρώτο 24ωρο ελευθερίας ζει ο Ελληνας δάσκαλος και επικεφαλής των «Ελλήνων Εθελοντών» με σημαντική προσφορά στη ζωή της φυλής Καλάς, Θανάσης Λερούνης.