Έντυπη Έκδοση

Τα σχέδια του Αλέξη

«Ασκήσεις εξωστρέφειας» και στοχευμένες παρεμβάσεις για την οικονομία περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Αλ. Τσίπρα τις επόμενες ημέρες, την ίδια ώρα που όλοι οι σχεδιασμοί του επικεντρώνονται στα τρία ορόσημα του φθινοπώρου: το διαρκές συνέδριο του ΣΥΝ και τη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο και την οργανωτική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο.

Οπως λένε συνεργάτες του, ο πρόεδρος του ΣΥΝ πρόκειται αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο να έχει επαφές με όλα τα κορυφαία στελέχη προκειμένου να βρεθούν λύσεις και να υπάρξει επιστροφή στο πεδίο της «πραγματικής πολιτικής». Προσθέτουν, μάλιστα, πως, εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για μετατροπή του διαρκούς συνεδρίου σε τακτικό, με εκλογή νέων οργάνων και αλλαγή καταστατικού.

Στελέχη που συνεργάζονται στενά με τον Α. Τσίπρα εκφράζουν έντονο προβληματισμό για τη ζημιά που προκαλούν στο κόμμα οι διαρκείς τριβές και αντιπαραθέσεις, όπως αποτυπώνεται στη διαπίστωση που κάνει ένα από αυτά: «Το 10% της ενέργειας που σπαταλάνε τα κομματικά στελέχη για τα εσωκομματικά, να το διέθεταν προς τα έξω, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για όλους μας».

Για το θέμα του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΣΥΝ θεωρεί ότι δεν είναι προσωπικό και ότι πρέπει να ασχοληθούν μ' αυτό συντεταγμένα τα όργανα του κόμματος, στα οποία, όπως πιστεύει, πρέπει να καταθέσει καθαρά την άποψή του ο Α. Αλαβάνος, σε περίπτωση που επιθυμεί να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. «Κάθε ηγεσία είναι υπόλογη», φέρεται να είπε σε σύσκεψη.

Για τις σχέσεις ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ο Α. Τσίπρας χαρακτηρίζει «καταστροφικά» και τα δύο σενάρια που διακινούνται . Το πρώτο είναι να «διαχυθεί» ο Συνασπισμός στο συμμαχικό σχήμα, κάτι που, όπως λένε από το περιβάλλον του, θα ήταν «ένα βήμα πίσω», ενώ το δεύτερο είναι η αποχώρηση του ΣΥΝ και η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. «Κανένα από τα δύο δεν πρέπει να γίνει, ο καθένας πρέπει να έχει το ρόλο του και την αυτονομία του», προσθέτουν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά θέματα: ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ
Γύρω γύρω οι τάσεις και στη μέση ο ΣΥΡΙΖΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβερνητικά μέτρα
Σεπτέμβρης, τα κεφάλια μέσα
Νέα Δημοκρατία
Κυλιόμενα σενάρια
ΔΕΘ
Τον αναζητούν στη Σαλονίκη
Συνέντευξη: Πέτρος Δούκας
«Ανέρχονται αυτοί που έχουν τις αρετές κισσού»
ΠΑΣΟΚ
Ο Γιώργος στο μυαλό του Κώστα
ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ
Τα σχέδια του Αλέξη
Γύρω γύρω οι τάσεις και στη μέση ο ΣΥΡΙΖΑ
Συνέντευξη: Γιώργος Φλωρίδης
«Ονειρα θερινής νυκτός ο «εσωτερικός εχθρός»»
Εξοπλισμοί
Για την τιμή των όπλων
Ευρωπαϊκή πορεία Τουρκίας
Αγκυρα για μετανάστες, παράθυρο για Τουρκία