Έντυπη Έκδοση

Ελλάδα με μικρή ομάδα

Μια ολιγομελής ομάδα σε καίρια πόστα της υγείας χειρίζεται τα κρίσιμα θέματα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του νέου ιού στον πληθυσμό.

Πόσα εμβόλια θα πάρουμε, πόσοι θα εμβολιαστούν, πώς θα προετοιμαστούν οι μονάδες υγείας, τι άλλες προμήθειες θα γίνουν, πώς θα καταστρωθεί το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης.

Οι εισηγήσεις συχνά προϋποθέτουν την άμεση εξεύρεση κονδυλίων, καθώς ο νέος ιός τροφοδοτεί γενναία τον τζίρο των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά της υγείας.

**Παναγιώτης Ευσταθίου (διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας). Ως στρατιωτικός γιατρός είχε τον σχεδιασμό για την ΠΒΧ άμυνα (Πυρηνικά - Βιολογικά - Χημικά) και ήταν επικεφαλής της Ολυμπιακής Υγειονομικής Μονάδας κατά τη διάρκεια των αγώνων της Αθήνας.

Λίγο όμως πριν από τη διοργάνωση -επί ΠΑΣΟΚ- αντικαταστάθηκε. Δεν έμεινε πολύ εκτός κυβερνητικής θέσης. Μετά τις εκλογές του 2004 ανέλαβε ειδικός σύμβουλος του Ν. Κακλαμάνη στο υπουργείο Υγείας και μπήκε στον συνδυασμό του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Ηταν πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής για την πανδημία γρίπης και της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείουΥγείας. Επί Δ. Αβραμόπουλου συνέχισε να είναι στον στενό πυρήνα των συνεργατών του υπουργού, όπως και μέλος στο δ.σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ.

**Ιωάννης Πιερρουτσάκος (πρόεδρος στο δ.σ. του ΚΕΕΛΠΟΝ). Παιδίατρος και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την τελευταία διετία ανέλαβε αυτή τη θέση, ενώ τη δεκαετία του '80 συνδικαλίστηκε με την ομπρέλα της Ν.Δ. Την περίοδο 1990-93 ήταν γ.γ. του υπουργείου Υγείας, και διετέλεσε αντιδήμαρχος Αθηναίων επί Δ. Αβραμόπουλου.

***Αριστείδης Καλογερόπουλος (γενικός γραμματέας υπουργείου Υγείας). Διδάκτορας πολιτικών επιστημών. Το 1998 ανέλαβε τις διεθνείς σχέσεις του δήμου Αθηναίων επί Αβραμόπουλου και τον ακολούθησε στο υπουργείο Τουρισμού.

**Σωτήρης Τσιόρδας (επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ). Επίκουρος καθηγητής παθολογίας και λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Αθηνών). Συχνά εμφανίζεται στα μέσα ενημέρωσης δίνοντας εκτιμήσεις για την πορεία εξέλιξης της νόσου και τις επιπτώσεις σε ομάδες του πληθυσμού.

**Βασίλης Κοντοζαμάνης (πρόεδρος ΕΟΦ). Πτυχιούχος μαθηματικών και επιστήμονας πολιτικής και διοίκησης υπηρεσιών υγείας. Εχει εργαστεί ως συνεργάτης της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Συστημάτων Υγείας) και του Εργαστηρίου Οργάνωσης & Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2004 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2008 ήταν αντιπρόεδρος του ΕΟΦ, με πρόεδρο τον Δ. Βαγιωνά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση
Σχετικά θέματα: Νέα γρίπη
Πυρετός Η1Ν1 στις νομαρχίες
Δοκιμάζεται η κρατική μηχανή
Πανδημία φόβου χτύπησε τα φαρμακεία
Η μεγάλη μπίζνα του καλοκαιριού
Τέσσερις μέρες με τον ιό του υιού μου
Για το ίδιο θέμα
Πυρετός Η1Ν1 στις νομαρχίες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Νέα γρίπη
Πυρετός Η1Ν1 στις νομαρχίες
Δοκιμάζεται η κρατική μηχανή
Ελλάδα με μικρή ομάδα
Πανδημία φόβου χτύπησε τα φαρμακεία
Η μεγάλη μπίζνα του καλοκαιριού
Τέσσερις μέρες με τον ιό του υιού μου
Πορτο Καρράς
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα σκάνδαλο!
Η ιστορία του «Πόρτο Καρράς»
ΧΥΤΑ Γραμματικού
Γράμμα στο Γραμματικό
Υπόθεση Siemens
Εννέα βουλεύματα, εννέα αδειάσματα!
Ούτε μιλάει, ούτε και λαλάει
Περιβάλλον
Κινδυνεύει ο Ευβοϊκός
Η «γρίπη» του φοίνικα