Έντυπη Έκδοση

Ούτε μιλάει, ούτε και λαλάει

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες για την τύχη του Μιχ. Χριστοφοράκου, καθώς αναμένεται η απόφαση του Εφετείου του Μονάχου για την έκδοσή του στην Ελλάδα. Οπως όλα δείχνουν, η απόφαση θα είναι θετική. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι ο πρώην μάνατζερ της Siemens θα βρεθεί σύντομα στην Ελλάδα.

Οι συνήγοροί του θα εξαντλήσουν όλα τα νομικά μέσα που διαθέτουν -ανάμεσά τους και την προσφυγή στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας.

*Πάντως το διάστημα αυτό είναι πραγματικά δύσκολο για τον Μ. Χριστοφοράκο, καθώς η ψυχολογία του έχει αρχίσει να κάμπτεται, μετά την αρκετά μακρά παραμονή του σε ένα κελί οκτώ τετραγωνικών μέτρων. Σε αυτό έχει προστεθεί και το καρδιαγγειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, το οποίο βέβαια δεν κρίνεται σοβαρό, είναι όμως ακόμη ένα στοιχείο που τον επιβαρύνει ψυχολογικά. Οι γιατροί στην Γερμανία υπέδειξαν ότι πιθανότατα πρέπει να γίνει μικρή επέμβαση τοποθέτησης.

*Προοπτική για άμεση αποφυλάκισή του δεν υπάρχει. Ακόμη και αν η απόφαση για την έκδοσή του δεν πραγματοποιηθεί, θα εξακολουθήσει να παραμένει κρατούμενος στις φυλακές του Στάντελχαϊμ, καθώς η γερμανική δικαιοσύνη θεωρεί ότι κρίνεται ύποπτος φυγής. Οπως μας ανέφεραν άνθρωποι που έρχονται σε επαφή μαζί του, έχει δεχθεί επισκέψεις από συγγενικό του πρόσωπο, όμως ο βασικός σύνδεσμος που έχει με τον έξω κόσμο είναι οι συνήγοροί του.

*Ωστόσο, όσοι ελπίζουν ότι ακόμη και με την έκδοσή του στην Ελλάδα ο Μιχ. Χριστοφοράκος θα προχωρήσει άμεσα σε αποκαλύψεις πολιτικών και άλλων προσώπων τα οποία λάδωνε με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, απατώνται. Ο κρατούμενος στις γερμανικές φυλακές τηρεί τους κανόνες της ομερτά και δεν έχει δείξει ότι είναι πρόθυμος να δώσει ονόματα.

*Το ίδιο έκανε και ενώπιον της εισαγγελέως Μπόιμλερ Χεσλ, όπου και δεν κατέθεσε στοιχεία που να επιβαρύνουν πρώην ανώτατα στελέχη της Siemens με τα οποία συνεργάστηκε στενά, γνωρίζει προσωπικά και διατηρεί ακόμη και σήμερα φιλικές σχέσεις. Τα ονόματα κάποιων από τους ταμίες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ (Λάμπρου, Βαρθολομαίος κ.λπ.) δεν λένε τίποτε στους Γερμανούς και δεν αποκαλύπτουν τίποτε σημαντικό για την Ελλάδα.

*Οπως και οι συνήγοροί του παραδέχονται, «δεν θέλει τη στιγμή αυτή να πλήξει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και να κάνει ζημιά σε ανθρώπους με τους οποίους πέρασε μαζί μια ολόκληρη ζωή». Αυτό δείχνει ότι οι στενοί δεσμοί του Χριστοφοράκου με συγκεκριμένα κορυφαία πρόσωπα του πολιτικού μας συστήματος δεν έχουν διαρραγεί.

*Υπάρχει και ένας άλλος λόγος για τον οποίο κρατά το στόμα του κλειστό: μπορεί πολλοί να αμφιβάλλουν για τις αιτιάσεις που προβάλλουν οι συνήγοροί του και αναφέρονται στο ότι η ζωή του πελάτη τους κινδυνεύει στην Ελλάδα, όμως υπάρχουν κάποιοι άλλοι που έχουν αναμειχθεί στο σκάνδαλο Siemens και λένε ότι όντως αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που δεν μπορεί να αποκλειστεί. Επομένως εάν μιλήσει, η ζωή του θεωρητικά δεν κινδυνεύει μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του εξωτερικού.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Υπόθεση Siemens
Σχετικά θέματα: Υπόθεση Siemens
Εννέα βουλεύματα, εννέα αδειάσματα!
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Νέα γρίπη
Πυρετός Η1Ν1 στις νομαρχίες
Δοκιμάζεται η κρατική μηχανή
Ελλάδα με μικρή ομάδα
Πανδημία φόβου χτύπησε τα φαρμακεία
Η μεγάλη μπίζνα του καλοκαιριού
Τέσσερις μέρες με τον ιό του υιού μου
Πορτο Καρράς
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα σκάνδαλο!
Η ιστορία του «Πόρτο Καρράς»
ΧΥΤΑ Γραμματικού
Γράμμα στο Γραμματικό
Υπόθεση Siemens
Εννέα βουλεύματα, εννέα αδειάσματα!
Ούτε μιλάει, ούτε και λαλάει
Περιβάλλον
Κινδυνεύει ο Ευβοϊκός
Η «γρίπη» του φοίνικα