Έντυπη Έκδοση

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ποιος φταίει ποιος, από πόλη σε χωριό

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Υποκρισία που πλέον δεν έχει όρια

Το μήνυμα ότι «θα τα καταφέρουμε αν πιστέψουμε όλοι στις δυνάμεις μας και έχουμε αυτοπεποίθηση για την πατρίδα μας», έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου χθες από τη Λήμνο, όπου γιόρτασε μαζί με τους κατοίκους, την 98η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού.
Περιβάλλον προεκλογικής περιόδου εθνικών εκλογών διαμορφώνεται όσο πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Στο επίκεντρο είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας και βασικοί πρωταγωνιστές αναδεικνύονται και πάλι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.

Πλήρες θέμα...

 • Δημοτικές & περιφερειακές εκλογές

  • ΣΑΜΑΡΑΣ: Μας έταζε λαγούς με πετραχήλια
   Από το Αργος στην Τρίπολη ο αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους ψηφοφόρους να μη δώσουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση υπονοώντας πως νέα μέτρα λιτότητας έρχονται μετά τις κάλπες του Νοεμβρίου Την πρόβλεψη ότι μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές «θα ακολουθήσουν χειρότερα μέτρα» έκανε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, γι' αυτό κάλεσε τους ψηφοφόρους «να μη δώσουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση, ψηφίζοντας τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ».
  • ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΕΞΟΔΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΓΟΡΑ» ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥΣ Αλήθειες και ψέματα για τις εκλογικές δαπάνες
   Το χρήμα ρέει προς τα τυπογραφεία, τις εταιρείες προβολής και τα... καφενεία. Παρά την κρίση, το σύνθημα των εκλογών είναι ένα: «Προβολή με κάθε κόστος» (φωτ. από το 2006) Πόσο κοστίζουν τα τυπωμένα ιλουστρασιόν χαμόγελα των υποψηφίων; Η απορία έρχεται από τα παλιά -τότε που οι αφίσες και ο χαρτοπόλεμος κυριαρχούσαν- με την αίσθηση πάντα, σε κάθε προεκλογική περίοδο, μιας ανεξέλεγκτης και ανόητης μαζί σπατάλης.
  • Απειλούν τις εκλογές οι υπάλληλοι ΚΕΠ και ΟΤΑ
   Κόντρα εκτός ορίων υπουργείου Εσωτερικών και εργαζομένων στους δήμους και τα ΚΕΠ για το εκλογικό επίδομα στο παρά πέντε των εκλογών, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
 • ΠΑΣΟΚ

 • Ελληνοτουρκικές σχέσεις

  • ΜΕΣΑ ΣΕ 32 ΧΡΟΝΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΟ STATUS ΤΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ Η διπλωματία των F-16 στο Αιγαίο
   Ιστορική χειραψία Ελληνα και Τούρκου το 2000 στην Ν. Αγχίαλο όταν 12 τουρκικά αεροπλάνα κατέφθασαν στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής άσκησης DYNAMIC ΜΙΧ 2000 Ποια είναι η παρούσα αναλογία των ελληνικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που πετάνε καθημερινώς στο Αιγαίο από τις αρχές του 2010;
  • ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΔΥΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΝΑ «ΔΕΣΟΥΝ» ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ Γκρίζο φόντο στ' ανοιχτά του Αϊ-Στράτη
   Η κυβέρνηση εξακολουθεί να μη δίνει καμιά πληροφορία για τις «εντολές άνωθεν», που υποχρέωσαν ελληνικά ερευνητικά σκάφη να διακόψουν το εκ των προτέρων συμφωνημένο και ανακοινωμένο ερευνητικό έργο τους -στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, αλλά μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα- και να «δέσουν» άρον άρον σε παρακείμενα ελληνικά λιμάνια.
 • Λιμενικό Σώμα

  • ΑΚΕΦΑΛΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παραίτησης
   Ο αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος Την παραίτησή του υπέβαλε και επίσημα χθες το απόγευμα ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος στον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη, ο οποίος την έκανε αποδεκτή.
 • ΚΚΕ

  • ΚΚΕ στη Βουλή: Οχι στις κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ
   Να ακυρωθεί η διεξαγωγή στη χώρα μας κοινών ασκήσεων της πολεμικής αεροπορίας της Ελλάδας με την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή πέντε βουλευτές του ΚΚΕ, οι Νίκος Καραθανασόπουλος, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Μαυρίκος, Θανάσης Παφίλης και Σπύρος Χαλβατζής.
 • Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

  • ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ Δεν είμαι χωροφύλακας των αγροτών
   «Δεν είμαι χωροφύλακας των αγροτών, είμαι σύμμαχός τους» απάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, όταν τον ρωτήσαμε τι θα κάνει αν έχουμε και φέτος μπλόκα αγροτών στις εθνικές οδούς.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Οι αριθμοί δεν βγαίνουν
   Ενδεικτικό το παράδειγμα, όπως προκύπτει απ' το ρεπορτάζ, για τα έξοδα ενός υποψήφιου δημοτικού συμβούλου σ' έναν από τους Δήμους της Αττικής. (Κατά προσέγγιση, βέβαια, γιατί κάποιοι μιλούν για πολύ μεγαλύτερο κόστος.)