Έντυπη Έκδοση

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ποιος φταίει ποιος, από πόλη σε χωριό

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Υποκρισία που πλέον δεν έχει όρια

Περιβάλλον προεκλογικής περιόδου εθνικών εκλογών διαμορφώνεται όσο πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Στο επίκεντρο είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας και βασικοί πρωταγωνιστές αναδεικνύονται και πάλι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.

Το μήνυμα ότι «θα τα καταφέρουμε αν πιστέψουμε όλοι στις δυνάμεις μας και έχουμε αυτοπεποίθηση για την πατρίδα μας», έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου χθες από τη Λήμνο, όπου γιόρτασε μαζί με τους κατοίκους, την 98η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού. Το μήνυμα ότι «θα τα καταφέρουμε αν πιστέψουμε όλοι στις δυνάμεις μας και έχουμε αυτοπεποίθηση για την πατρίδα μας», έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου χθες από τη Λήμνο, όπου γιόρτασε μαζί με τους κατοίκους, την 98η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού. Η έντονη δραστηριοποίηση του Αντώνη Σαμαρά με τις συνεχείς περιοδείες του και τα βίντεο με τα οποία κατηγορεί τον Γ. Παπανδρέου για ψέματα και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, ξυπνούν τα αντανακλαστικά του κυβερνώντος κόμματος, που επανασχεδιάζει την προεκλογική του εκστρατεία.

Στο πλαίσιο αυτό ρίχνει στη μάχη τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, που επισκέφθηκε χθες τη Λήμνο και αύριο την Κέρκυρα, αλλά και όλα τα κυβερνητικά στελέχη. Ο στόχος του προεκλογικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ είναι διπλός:

1 Να προβάλει το κυβερνητικό έργο σε όλους τους τομείς, κυρίως όμως να πεισθούν οι πολίτες ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέλαβε μία οικονομία στα πρόθυρα χρεοκοπίας, λόγω της πολιτικής της Ν.Δ., και αποκατέστησε την αξιοπιστία της.

Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί το κόμμα τους να κάνει προεκλογική εκστρατεία μιλώντας μόνο για τον «Καλλικράτη» και για τις άλλες θεσμικές αλλαγές τη στιγμή που η Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα εστιάζουν στην οικονομία, το Μνημόνιο και το πρόγραμμα της σκληρής λιτότητας. Η κυβέρνηση, λένε, πρέπει το συντομότερο δυνατό να μιλήσει για την προοπτική της οικονομίας και του κάθε Ελληνα και να πει με σαφήνεια πότε θα βγούμε από το τούνελ, ούτως ώστε να πεισθεί ο κόσμος ότι οι θυσίες του πιάνουν τόπο. Επίσης, να εξηγήσει με ειλικρίνεια γιατί αναγκάστηκε να μην πραγματοποιήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις, που έδινε ο Γ. Παπανδρέου.

2 Να αναδείξει τις κυβερνητικές ευθύνες της Ν.Δ. του Κ. Καραμανλή αλλά και το ρόλο της τωρινής ηγεσίας της. Ηδη, χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Αν. Σαμαρά για υποκρισία και για κάλυψη των ψεύτικων στοιχείων για το έλλειμμα, που έδινε η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή. Το ΠΑΣΟΚ σε μία προσπάθεια να αποδομήσει τον κ. Σαμαρά:

* Ολο και πιο συχνά τον ταυτίζει με τον Κ. Καραμανλή τόσο στο θέμα των σκανδάλων όσο και στο θέμα της καταστροφικής οικονομικής πολιτικής της Ν.Δ. Ηδη ο Γ. Παπανδρέου προχθές στην ομιλία του στην Κ.Ο. είπε ότι «η νέα ηγεσία της Ν.Δ. ήδη έχει γεράσει». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον έχει χαρακτηρίσει αμετανόητο επειδή εξωραΐζει την εικόνα της κυβερνητικής Ν.Δ. και δεν παίρνει ουσιαστικές αποστάσεις. Χθες τον χαρακτήρισε και υποκριτή: «Η υποκρισία του δεν έχει όρια...», είπε.

* Υποστηρίζουν ότι δεν έχει προτάσεις για την οικονομία και δίνει μαγικές συνταγές, όπως ότι θα μηδενίσει το έλλειμμα μέχρι το τέλος του 2011... Ο Κ. Σκανδαλίδης είπε χθες από τη Θεσσαλονίκη ότι αυτό είναι «ανέκδοτο...».

* Τον κατηγορούν ότι ως βασικός υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή συγκάλυπτε το πραγματικό έλλειμμα της οικονομίας, έλεγε ψέματα στους πολίτες και ως εκ τούτου ήταν συνένοχος στην «καταστροφική οικονομική πολιτική και στα ψεύτικα στοιχεία». Προς απόδειξη αυτού του ισχυρισμού του, το ΠΑΣΟΚ έδωσε βίντεο που δείχνει τον κ. Σαμαρά να λέει σε ομιλία του τον Μάιο του 2009 ότι το έλλειμμα ήταν τότε 4%, ενώ ήταν ήδη διψήφιο...*

ΣΑΜΑΡΑΣ:

Μας έταζε λαγούς με πετραχήλια

Την πρόβλεψη ότι μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές «θα ακολουθήσουν χειρότερα μέτρα» έκανε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, γι' αυτό κάλεσε τους ψηφοφόρους «να μη δώσουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση, ψηφίζοντας τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ».

Από το Αργος στην Τρίπολη ο αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους ψηφοφόρους να μη δώσουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση υπονοώντας πως νέα μέτρα λιτότητας έρχονται μετά τις κάλπες του Νοεμβρίου Από το Αργος στην Τρίπολη ο αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους ψηφοφόρους να μη δώσουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση υπονοώντας πως νέα μέτρα λιτότητας έρχονται μετά τις κάλπες του Νοεμβρίου Διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ελπίδα, υπάρχει «εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου» και αμφισβήτησε την αξιοπιστία της προχθεσινής διαβεβαίωσης του πρωθυπουργού ότι δεν θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, επικαλούμενος τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ, Στρος-Καν. «Μήπως λόγω εκλογών το νέο ψέμα;» διερωτήθηκε.

Μιλώντας στο Επιμελητήριο Αργολίδας, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό:

«Πέρυσι, τέτοιον καιρό, ο κ. Παπανδρέου μας έλεγε "λεφτά υπάρχουν". Μετά, μας είπε ότι θα δώσει αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό. Μετά, ανέβασε τον πληθωρισμό κι έκοψε και τους μισθούς και τις συντάξεις. Λίγο πριν, μας έλεγε πόσο "κακό" είναι το ΔΝΤ. Και ύστερα, πήγε και μας έβαλε στο ΔΝΤ.

Υστερα, μας έλεγε ότι δεν ήξερε τι κατάσταση θα παραλάμβανε. Και τώρα μαθαίνουμε ότι τον είχαν ενημερώσει πλήρως και εγκαίρως. Κι όμως, εκείνος έταζε "λαγούς με πετραχήλια". Τώρα, μας λέει ότι για όλα φταίει η Νέα Δημοκρατία. Ελεγε ψέματα τότε. Λέει ψέματα και σήμερα. Ομως υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Τώρα τον έχουν καταλάβει όλοι».

Στην Τρίπολη

Μετά το Αργος, ο κ. Σαμαράς πήγε στην Τρίπολη. «Βλέπω ανθρώπους που αναζητούν την ελπίδα, που βομβαρδίζονται από νέους φόρους και εκεί είναι το ζουμί της πολιτικής αναμέτρησης. Εμείς, είμαστε εδώ, δίπλα σας, αποφασισμένοι να βοηθήσουμε», ανέφερε, παρουσιάζοντας τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημ. Δράκο. Είπε ότι «είναι ένα κεφάλαιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για όλη την Ελλάδα, είναι αυτοδημιούργητος και έφτασε να αναδειχθεί πρόεδρος της ΕΝΑΕ, κρατώντας ψηλά τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση».

Εκτίμησε ότι έρχεται νέα φοροκαταιγίδα το 2011, που «θα πονέσει τους συνταξιούχους και χαμηλόμισθους». Πριν αναχωρήσει για τη Μεσσηνία, περιόδευσε στην αγορά της Τρίπολης και επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Σμυρνιώτη για να του ευχηθεί από κοντά «καλή επιτυχία». Συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Δ. Αβραμόπουλο, τον γραμματέα Α. Λυκουρέντζο, τον εκπρόσωπο Τύπου και βουλευτή Π. Παναγιωτόπουλο και άλλα στελέχη. Ν. Θεοδ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
ΠΑΣΟΚ
Σχετικά θέματα: Δημοτικές & περιφερειακές εκλογές
Μας έταζε λαγούς με πετραχήλια
Αλήθειες και ψέματα για τις εκλογικές δαπάνες
Απειλούν τις εκλογές οι υπάλληλοι ΚΕΠ και ΟΤΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Δημοτικές & περιφερειακές εκλογές
Ποιος φταίει ποιος, από πόλη σε χωριό
Μας έταζε λαγούς με πετραχήλια
Αλήθειες και ψέματα για τις εκλογικές δαπάνες
Απειλούν τις εκλογές οι υπάλληλοι ΚΕΠ και ΟΤΑ
ΠΑΣΟΚ
Καψής: «Ο Πάγκαλος υποστηρίζει ότι υπήρξε φαύλος. Δεν θα τον διαψεύσω...»
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Η διπλωματία των F-16 στο Αιγαίο
Γκρίζο φόντο στ' ανοιχτά του Αϊ-Στράτη
Λιμενικό Σώμα
Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παραίτησης
ΚΚΕ
ΚΚΕ στη Βουλή: Οχι στις κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Δεν είμαι χωροφύλακας των αγροτών
Άλλες ειδήσεις
Οι αριθμοί δεν βγαίνουν