Έντυπη Έκδοση

ΣΑΜΑΡΑΣ:

Μας έταζε λαγούς με πετραχήλια

Την πρόβλεψη ότι μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές «θα ακολουθήσουν χειρότερα μέτρα» έκανε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, γι' αυτό κάλεσε τους ψηφοφόρους «να μη δώσουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση, ψηφίζοντας τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ».

Από το Αργος στην Τρίπολη ο αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους ψηφοφόρους να μη δώσουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση υπονοώντας πως νέα μέτρα λιτότητας έρχονται μετά τις κάλπες του Νοεμβρίου Από το Αργος στην Τρίπολη ο αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους ψηφοφόρους να μη δώσουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση υπονοώντας πως νέα μέτρα λιτότητας έρχονται μετά τις κάλπες του Νοεμβρίου Διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ελπίδα, υπάρχει «εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου» και αμφισβήτησε την αξιοπιστία της προχθεσινής διαβεβαίωσης του πρωθυπουργού ότι δεν θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, επικαλούμενος τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ, Στρος-Καν. «Μήπως λόγω εκλογών το νέο ψέμα;» διερωτήθηκε.

Μιλώντας στο Επιμελητήριο Αργολίδας, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό:

«Πέρυσι, τέτοιον καιρό, ο κ. Παπανδρέου μας έλεγε "λεφτά υπάρχουν". Μετά, μας είπε ότι θα δώσει αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό. Μετά, ανέβασε τον πληθωρισμό κι έκοψε και τους μισθούς και τις συντάξεις. Λίγο πριν, μας έλεγε πόσο "κακό" είναι το ΔΝΤ. Και ύστερα, πήγε και μας έβαλε στο ΔΝΤ.

Υστερα, μας έλεγε ότι δεν ήξερε τι κατάσταση θα παραλάμβανε. Και τώρα μαθαίνουμε ότι τον είχαν ενημερώσει πλήρως και εγκαίρως. Κι όμως, εκείνος έταζε "λαγούς με πετραχήλια". Τώρα, μας λέει ότι για όλα φταίει η Νέα Δημοκρατία. Ελεγε ψέματα τότε. Λέει ψέματα και σήμερα. Ομως υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Τώρα τον έχουν καταλάβει όλοι».

Στην Τρίπολη

Μετά το Αργος, ο κ. Σαμαράς πήγε στην Τρίπολη. «Βλέπω ανθρώπους που αναζητούν την ελπίδα, που βομβαρδίζονται από νέους φόρους και εκεί είναι το ζουμί της πολιτικής αναμέτρησης. Εμείς, είμαστε εδώ, δίπλα σας, αποφασισμένοι να βοηθήσουμε», ανέφερε, παρουσιάζοντας τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημ. Δράκο. Είπε ότι «είναι ένα κεφάλαιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για όλη την Ελλάδα, είναι αυτοδημιούργητος και έφτασε να αναδειχθεί πρόεδρος της ΕΝΑΕ, κρατώντας ψηλά τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση».

Εκτίμησε ότι έρχεται νέα φοροκαταιγίδα το 2011, που «θα πονέσει τους συνταξιούχους και χαμηλόμισθους». Πριν αναχωρήσει για τη Μεσσηνία, περιόδευσε στην αγορά της Τρίπολης και επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Σμυρνιώτη για να του ευχηθεί από κοντά «καλή επιτυχία». Συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Δ. Αβραμόπουλο, τον γραμματέα Α. Λυκουρέντζο, τον εκπρόσωπο Τύπου και βουλευτή Π. Παναγιωτόπουλο και άλλα στελέχη. Ν. Θεοδ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
Νέα Δημοκρατία
Κύριο θέμα
Ποιος φταίει ποιος, από πόλη σε χωριό
Σχετικά θέματα: Δημοτικές & περιφερειακές εκλογές
Ποιος φταίει ποιος, από πόλη σε χωριό
Αλήθειες και ψέματα για τις εκλογικές δαπάνες
Απειλούν τις εκλογές οι υπάλληλοι ΚΕΠ και ΟΤΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Δημοτικές & περιφερειακές εκλογές
Ποιος φταίει ποιος, από πόλη σε χωριό
Μας έταζε λαγούς με πετραχήλια
Αλήθειες και ψέματα για τις εκλογικές δαπάνες
Απειλούν τις εκλογές οι υπάλληλοι ΚΕΠ και ΟΤΑ
ΠΑΣΟΚ
Καψής: «Ο Πάγκαλος υποστηρίζει ότι υπήρξε φαύλος. Δεν θα τον διαψεύσω...»
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Η διπλωματία των F-16 στο Αιγαίο
Γκρίζο φόντο στ' ανοιχτά του Αϊ-Στράτη
Λιμενικό Σώμα
Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παραίτησης
ΚΚΕ
ΚΚΕ στη Βουλή: Οχι στις κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Δεν είμαι χωροφύλακας των αγροτών
Άλλες ειδήσεις
Οι αριθμοί δεν βγαίνουν