Έντυπη Έκδοση

ΑΚΕΦΑΛΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παραίτησης

Την παραίτησή του υπέβαλε και επίσημα χθες το απόγευμα ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος στον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη, ο οποίος την έκανε αποδεκτή.

Ο αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος Ο αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος Μια παραίτηση που εδώ και μέρες ήταν αντικείμενο συζήτησης, αφού ο αρχηγός εφέρετο σφόδρα δυσαρεστημένος από τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούσαν το Λιμενικό Σώμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση του αρχηγού ήταν στο γραφείο του κ. Διαμαντίδη από την αρχή της εβδομάδας.

Η δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος 96/2010, με το οποίο καθορίζονταν οι αρμοδιότητες του νεοσύστατου υπουργείου, ήταν η απαρχή των έντονων διαφωνιών στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. Με βάση το Π.Δ., το Λιμενικό στην ουσία διχοτομήθηκε ανάμεσα στα υπουργεία Θαλασσίων Υποθέσεων και Προστασίας του Πολίτη. Σημαντικές λειτουργίες του όπως η ακτοφυλακή, η αστυνόμευση λιμένων, η ασφάλεια ναυσιπλοΐας, ο θάλαμος επιχειρήσεων κ.ά. παρέμειναν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν το προχθεσινό SMS από τα δύο υπουργεία προς τους αρμόδιους συντάκτες, με το οποίο γινόταν γνωστή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή, ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, να λάβει νομοθετική πρωτοβουλία για να συσταθεί Αρχηγείο Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ανάλογη δήλωση είχε κάνει πριν από μερικές μέρες και ο ίδιος ο κ. Παπουτσής, όταν καλωσόριζε τον υπουργό Γ. Διαμαντίδη και την υφυπουργό Ελπίδα Τσουρή στο νέο υπουργείο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Λιμενικό Σώμα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Δημοτικές & περιφερειακές εκλογές
Ποιος φταίει ποιος, από πόλη σε χωριό
Μας έταζε λαγούς με πετραχήλια
Αλήθειες και ψέματα για τις εκλογικές δαπάνες
Απειλούν τις εκλογές οι υπάλληλοι ΚΕΠ και ΟΤΑ
ΠΑΣΟΚ
Καψής: «Ο Πάγκαλος υποστηρίζει ότι υπήρξε φαύλος. Δεν θα τον διαψεύσω...»
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Η διπλωματία των F-16 στο Αιγαίο
Γκρίζο φόντο στ' ανοιχτά του Αϊ-Στράτη
Λιμενικό Σώμα
Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παραίτησης
ΚΚΕ
ΚΚΕ στη Βουλή: Οχι στις κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Δεν είμαι χωροφύλακας των αγροτών
Άλλες ειδήσεις
Οι αριθμοί δεν βγαίνουν