Έντυπη Έκδοση

Απειλούν τις εκλογές οι υπάλληλοι ΚΕΠ και ΟΤΑ

Κόντρα εκτός ορίων υπουργείου Εσωτερικών και εργαζομένων στους δήμους και τα ΚΕΠ για το εκλογικό επίδομα στο παρά πέντε των εκλογών, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι θα πέσει ψαλίδι (20%) όχι μόνον στο ύψος του επιδόματος, αλλά και στις κατηγορίες των εργαζομένων που θα το πάρουν, με την επισήμανση ότι στις εκλογές του 2009 έλαβαν εκλογικό επίδομα υπάλληλοι που δεν είχαν καμία σχέση με την εκλογική διαδικασία. Ομως δυο μεγάλες κατηγορίες, οι υπάλληλοι στους δήμους και οι υπάλληλοι των ΚΕΠ, που έχουν άμεση και σημαντική σχέση με τις εκλογές, δηλώνουν απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να δουλέψουν για τις εκλογές αν δεν πάρουν κανονικά το επίδομά τους. Μάλιστα, οι υπάλληλοι των ΟΤΑ θα απέχουν από τα καθήκοντά τους το επόμενο Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου, οπότε λήγει και η προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών για τους υποψηφίους, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια να προκληθεί σημαντικό πρόβλημα στην ολοκληρωμένη διεξαγωγή των εκλογών, αν ορισμένοι υποψήφιοι της τελευταίας στιγμής δεν προλάβουν τις ημερομηνίες.

«Εχουμε δουλέψει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2002 και μετά, με τα ΚΕΠ να είναι ανοικτά από το πρωί μέχρι το κλείσιμο της κάλπης και δεν έχουμε πάρει ποτέ εκλογικό επίδομα», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα ΚΕΠ, Θεοχάρης Βοριαζίδης. «Αυτήν τη φορά αν δεν πάρουμε επίδομα, τα ΚΕΠ θα παραμείνουν κλειστά».

«Είμαστε από τους λίγους που δουλεύουν στις εκλογές και δικαιούμαστε το επίδομα» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος. «Αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά μας, θα κάνουμε απεργία το Σαββατοκύριακο των εκλογών».

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ παίρνουν εκλογικό επίδομα, ενσωματωμένο στον μισθό τους, σε μηνιαία βάση, ύψους 64 ευρώ. Ομως, σύμφωνα με τον κ. Μπαλασόπουλο, οι περικοπές τους λόγω Μνημονίου (ύψους 70 ευρώ τον μήνα) το εξανέμισαν. Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει ότι το κόστος για τους υπαλλήλους του ήταν 20 εκατομμύρια ευρώ το 2009 και ο στόχος για αυτές τις εκλογές είναι να πέσει στο 50%, δηλαδή στα 10 εκατομμύρια. Συνολικά το εκλογικό επίδομα κόστισε στις εκλογές του 2009 148 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φέτος αναμένεται να δοθούν περίπου 80 εκατομμύρια.

Στο μεταξύ, συνεδρίασε ατύπως χθες, υπό τον κ. Ραγκούση, η διακομματική επιτροπή για τις εκλογές. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρ. Ζώης ζήτησε να υπάρξει καμπάνια για την ενημέρωση των πολιτών γύρω από το νέο «καλλικρατικό» τοπίο, ενώ ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος ζήτησε παρέμβαση της κυβέρνησης για την παρουσίαση υποψηφίων όχι μόνον από την ΕΡΤ, αλλά και από τα ιδιωτικά κανάλια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σχετικά θέματα: Δημοτικές & περιφερειακές εκλογές
Ποιος φταίει ποιος, από πόλη σε χωριό
Μας έταζε λαγούς με πετραχήλια
Αλήθειες και ψέματα για τις εκλογικές δαπάνες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Δημοτικές & περιφερειακές εκλογές
Ποιος φταίει ποιος, από πόλη σε χωριό
Μας έταζε λαγούς με πετραχήλια
Αλήθειες και ψέματα για τις εκλογικές δαπάνες
Απειλούν τις εκλογές οι υπάλληλοι ΚΕΠ και ΟΤΑ
ΠΑΣΟΚ
Καψής: «Ο Πάγκαλος υποστηρίζει ότι υπήρξε φαύλος. Δεν θα τον διαψεύσω...»
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Η διπλωματία των F-16 στο Αιγαίο
Γκρίζο φόντο στ' ανοιχτά του Αϊ-Στράτη
Λιμενικό Σώμα
Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παραίτησης
ΚΚΕ
ΚΚΕ στη Βουλή: Οχι στις κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Δεν είμαι χωροφύλακας των αγροτών
Άλλες ειδήσεις
Οι αριθμοί δεν βγαίνουν