Έντυπη Έκδοση

ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ

Δεν είμαι χωροφύλακας των αγροτών

«Δεν είμαι χωροφύλακας των αγροτών, είμαι σύμμαχός τους» απάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, όταν τον ρωτήσαμε τι θα κάνει αν έχουμε και φέτος μπλόκα αγροτών στις εθνικές οδούς.

Παρατήρησε ότι οι αγρότες έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν κινητοποιήσεις και τους κάλεσε μαζί να καταστρώσουν ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο για μεγάλες ανατροπές και προσαρμογές στον τομέα της ελληνικής γεωργίας, ώστε να γίνει ανταγωνιστική και να αποκτήσει εξαγωγικό χαρακτήρα.

Οι ανατροπές αυτές δεν είναι δυνατό να γίνουν με συνεταιρισμούς-σφραγίδες, είπε, και το πρώτο τρίμηνο του 2011 θα ψηφιστεί νομοσχέδιο που θα βάζει νέους όρους για την ίδρυση συνεταιρισμών, καθώς σήμερα λειτουργούν 6.500 συνεταιρισμοί και 117 ενώσεις.

Από τις 154 περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου κάποιες θα κλείσουν και στο πλαίσιο της δημιουργίας ενιαίου φορέα έρευνας, κατάρτισης και εκπαίδευσης θα συγχωνευτούν το ΕΘΙΑΓΕ και ο οργανισμός «Δήμητρα», που απασχολούν συνολικά 500 άτομα.

Ο υπουργός τόνισε ότι πρέπει να ανατραπεί η εικόνα με τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, για τις οποίες η Ελλάδα πλήρωσε 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ το 2009.

Τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των μεσαζόντων στη διαδικασία πώλησης των προϊόντων και είπε πως η λύση είναι στην απευθείας διαπραγμάτευση και υπογραφή συμβολαίων από ομάδες παραγωγών και διεπαγγελματικές οργανώσεις, όπως συμβαίνει στη Γαλλία.

Ο Κ. Σκανδαλίδης και ο γ.γ. του υπουργείου Γιώργος Κανελλόπουλος είχαν διάλογο με αγρότες από την Κεντρική Μακεδονία, οι οποίοι έθεσαν τα προβλήματά τους, ορισμένες φορές με ένταση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Αγροτικά θέματα & αγροτική πολιτική
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Δημοτικές & περιφερειακές εκλογές
Ποιος φταίει ποιος, από πόλη σε χωριό
Μας έταζε λαγούς με πετραχήλια
Αλήθειες και ψέματα για τις εκλογικές δαπάνες
Απειλούν τις εκλογές οι υπάλληλοι ΚΕΠ και ΟΤΑ
ΠΑΣΟΚ
Καψής: «Ο Πάγκαλος υποστηρίζει ότι υπήρξε φαύλος. Δεν θα τον διαψεύσω...»
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Η διπλωματία των F-16 στο Αιγαίο
Γκρίζο φόντο στ' ανοιχτά του Αϊ-Στράτη
Λιμενικό Σώμα
Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παραίτησης
ΚΚΕ
ΚΚΕ στη Βουλή: Οχι στις κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Δεν είμαι χωροφύλακας των αγροτών
Άλλες ειδήσεις
Οι αριθμοί δεν βγαίνουν