Έντυπη Έκδοση

«Κόκκινος» Τιτανικός

Το ελληνικό πόλο έχει χτυπηθεί από μπόλικα «τσουνάμια», με πιο πρόσφατα παραδείγματα αυτά της Γλυφάδας και του Εθνικού, όμως ουδείς μπορούσε να διανοηθεί πως ένα τέτοιο κύμα θα απειλούσε να καταστρέψει τη «ναυαρχίδα» του στόλου, τον Ολυμπιακό.

Ο αυτοκράτορας Ολυμπιακός βρίσκεται ένα βήμα από τη διάλυση. Οι παίκτες απέχουν από την προετοιμασία, ενώ ο Θέμης Χατζής δηλώνει πως από την ομάδα λείπει ο άνθρωπος που θα ήταν ο εγγυητής για τα πάντα Ο αυτοκράτορας Ολυμπιακός βρίσκεται ένα βήμα από τη διάλυση. Οι παίκτες απέχουν από την προετοιμασία, ενώ ο Θέμης Χατζής δηλώνει πως από την ομάδα λείπει ο άνθρωπος που θα ήταν ο εγγυητής για τα πάντα Τα χρέη, μονάχα για την ανδρική ομάδα, αγγίζουν το 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό έλλειμμα στα ταμεία του Ερασιτέχνη φτάνει τα 3 εκατ. ευρώ. Κι όλα αυτά μέσα σε μόλις δύο χρόνια. Απ' την ημέρα, δηλαδή, που τα ηνία του συλλόγου πήγαν στα χέρια της διοίκησης του Γιάννη Συγγελίδη.

Τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας -οι παίκτες ξεκίνησαν αποχή την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας, η διοίκηση τους ζήτησε να δεχτούν επιπρόσθετη μείωση απ' αυτή που είχαν ήδη συμφωνήσει και εκεί επήλθε η οριστική ρήξη- έφεραν στην επιφάνεια ένα κλίμα που υποβόσκει για περισσότερο από έναν χρόνο εντός της ομάδας.

«Δεν μας άφησαν»

«Ψάχνανε χορηγό και μας ζήτησαν να γίνουμε εμείς. Γιατί δεν μας άφησαν να διαπραγματευτούμε τη μετεγγραφή μας αφού δεν είχαν να πληρώσουν; Δεν έχω υπάρξει πονηρός ούτε κουτοπόνηρος. Ο σκοπός τους είναι προφανής. Ηθελαν να δέσουν την ομάδα μ' αυτό τον τρόπο και μετά να ψάξουν για λύσεις, αδιαφορώντας αν έτσι θα εγκλωβίσουν 14 ανθρώπους».

Τα παραπάνω λόγια του Αντώνη Βλοντάκη είναι ενδεικτικά της άποψης που έχουν οι παίκτες για τους διοικούντες. Υποστηρίζουν ότι ο Συγγελίδης δεσμεύτηκε τουλάχιστον τρεις φορές ενώπιόν τους, για να αποδειχτεί εν συνεχεία ασυνεπής, ενώ ουδείς μπορεί να χωνέψει το φιάσκο στην υπόθεση της χορηγίας του Γιάννη Κεντ.

Ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη και χρηματοδότης της γυναικείας ομάδας ζήτησε να αναλάβει και τους άνδρες, όμως η διοίκηση του αντιπρότεινε να μοιραστεί το ποσό που σκόπευε να διαθέσει για τις ανάγκες όλων των τμημάτων και η δουλειά χάλασε.

«Κάθε φορά που συζητούσαμε για τα προβλήματα, μας έλεγαν πως όλα θα λυθούν με την εξεύρεση χορηγού. Εμφανίστηκε λοιπόν ένας άνθρωπος που είναι αποδεδειγμένα συνεπής και αγαπάει τον Ολυμπιακό, όμως για λόγους που είναι αδιευκρίνιστοι, η βοήθειά του δεν έγινε δεκτή», έλεγαν με νόημα οι «ερυθρόλευκοι» πολίστες.

Τον Συγγελίδη, λοιπόν, όχι απλώς δεν τον εμπιστεύονται, αλλά αμφισβητούν πλέον ανοιχτά τις προθέσεις του.

Εγγυητής

Ο επί σειρά ετών αρχηγός της ομάδας, Θέμης Χατζής, δίνει μια εξήγηση επ' αυτού:

«Και στα δικά μου τα χρόνια ζήσαμε περιόδους με οικονομικά προβλήματα, αν και οι εποχές σίγουρα είναι διαφορετικές, αλλά υπήρχε ένας άνθρωπος, ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, που ήταν ο εγγυητής για τα πάντα. Εδινε την ψυχή του για την ομάδα και λειτουργούσε πάντοτε με κατανόηση και ειλικρίνεια. Το βασικό σε τέτοιου είδους καταστάσεις είναι να ξέρεις πως υπάρχει κάποιος στη διοίκηση που είναι πρόθυμος να δει τα πράγματα απ' τη δική σου οπτική γωνία και με τον κ. Θεοδωρακάκη αυτό αποτελούσε θεμελιώδη αρχή στη λειτουργία της ομάδας».

Στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η νυν διοίκηση επιχείρησε να ρίξει στον επίτιμο πρόεδρο ένα μέρος της ευθύνης για τα χρέη. Η απάντηση του Θεοδωρακάκη ήταν αποστομωτική: «Ημουν επί 18 χρόνια στην προεδρία και άπαντες γνωρίζουν ότι παραδώσαμε την ομάδα πεντακάθαρη. Ο ταμίας κ. Γρεβενίτης, ο οποίος ήταν και στη διοίκηση του Πέτρου Κόκκαλη, που με διαδέχθηκε για λίγο καιρό, ενημέρωσε εγγράφως τα μέλη, με πρώτο τον κ. Συγγελίδη», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φως».

Εκείνοι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στον Πειραιά λένε με βεβαιότητα πως όλα αυτά έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα ενός εσωτερικού πολέμου ισορροπιών.

«Ο Συγγελίδης μπήκε στον Ολυμπιακό με στόχο να προσφέρει και όσοι πιστεύουν το αντίθετο, έχουν στρεβλή εικόνα της κατάστασης», υπογράμμισε άνθρωπος ο οποίος ζει τα πράγματα από μέσα, και γι' αυτό θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Και τότε, πώς έφτασε ολόκληρος ο σύλλογος να ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί; «Υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του και εμπιστεύτηκε λάθος ανθρώπους, οι οποίοι είναι άσχετοι με το αντικείμενο και, το χειρότερο, έχουν ιδιοτελείς σκοπούς. Βεβαίως, η ευθύνη για όλα αυτά βαραίνει τον ίδιο».

Τι υποστηρίζει όμως η άλλη πλευρά; «Τα όσα έχει κάνει ο Γιάννης Συγγελίδης για τον σύλλογο δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς. Αλλωστε, δεν είναι χθεσινός στα διοικητικά του Ολυμπιακού, δραστηριοποιείται απ' τη δεκαετία του '90 και έχει προσφέρει πολλά. Υπάρχουν 13 μέλη στο συμβούλιο, αλλά πληρώνει μονάχα αυτός κι ένας-δυο ακόμα». Είναι λοιπόν (και) θέμα εγωισμού...

Χρειάζεται πλάνο

Ζητήσαμε από τον «ανώνυμο» παράγοντα του Ολυμπιακού να κάνει μια πρόβλεψη για το μέλλον και ιδού τι μας απάντησε: «Κατά τη γνώμη μου δεν τίθεται θέμα διάλυσης της ομάδας πόλο. Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, θα συμμετάσχει στις φετινές διοργανώσεις. Το σημαντικότερο όμως είναι το τι θα γίνει μακροπρόθεσμα.

Αν δεχτούμε ότι ο Συγγελίδης περιμένει χείρα βοηθείας απ' τον Μαρινάκη, τους Αγγελόπουλους ή από κάποιον άλλον "ερυθρόλευκο" επιχειρηματία αυτού του βεληνεκούς και θεωρήσουμε πως, λόγω του ειδικού βάρους του συλλόγου, αυτό όντως θα συμβεί, θα είναι λάθος να πιστέψουμε πως έτσι θα λυθούν οριστικά τα προβλήματα. Χρειάζεται να καταρτιστεί ένα συνολικό πλάνο για τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία των ερασιτεχνικών τμημάτων του συλλόγου και πάνω απ' όλα να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα έχει τη γνώση και την αποφασιστικότητα για να το εφαρμόσει. Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, θεωρώ πως ο Γ. Συγγελίδης δεν μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο». *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ολυμπιακός
Πόλο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Εθνική Ελλάδος
Πρώτη νίκη, βλέπει κορυφή
Φόρμουλα 1
Φουλ αύριο τα γκάζια στη Σουζούκα
ΠΑΟΚ
Μετεγγραφές ...στη διοίκηση
Ηρακλής
Σκέφτεται την περαίωση
Αρης
Ετοιμάζεται για «γολγοθά»
Διεθνή
Ανταλλαγή Μαϊκόν-Μπενζεμά;
Παναθηναϊκός
«Καμιά ανάμιξη Βγενόπουλου για το γηπεδικό πρόβλημα»
Skoda Ξάνθη
Επέστρεψε ο Ελινγκτον
ΑΕΚ
Αύριο, η πρώτη γεύση
Λάρισα
Διαψεύδει τα περί αποχώρησης ο Πούρι
Μπάσκετ
Οι... Λέικερς της Ευρώπης
Ολυμπιακός
Ο Ερνέστο φτάνει... στ' άκρα
Στίβος
Πλήθος χορηγών για τον Μαραθώνιο της Αθήνας
Β' Εθνική
Τα φώτα στο Αγρίνιο
Πόλο
«Κόκκινος» Τιτανικός