Έντυπη Έκδοση

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΘ * ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Δικαίωμα στην προσπέλαση

Διεθνή διάκριση στο διαγωνισμό της Διεθνούς Ενωσης Αρχιτεκτόνων (UIA) «Friendly Spaces» απέσπασε η Ερευνητική Ομάδα Συστημάτων Μεταφοράς του ΑΠΘ, για τις παρεμβάσεις βελτίωσης της φυσικής και αντιληπτικής προσβασιμότητας από Ατομα με Αναπηρίες, που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου του ΑΠΘ «Prospelasis», στο Μνημείο της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη.

Πλήρες θέμα...

 • Μετανάστες και πρόσφυγες

  • ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Αύξηση 223,2% σε σχέση με το 2013
   Το Κέντρο Κράτησης Σάμου, χωρητικότητας 285 ατόμων, στεγάζει 900! ΤΗΝ ανθρωπιστική κρίση που απλώνεται καθημερινά στο Αιγαίο παρουσίασε με αριθμούς η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Το 2014, μέχρι στιγμής πέρασαν μέσω της θάλασσας στα ελληνικά νησιά 22.089 άτομα. Η αύξηση συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2013 υπολογίζεται σε 223,2%. Το 40% είναι πρόσφυγες από τη Συρία.
 • ΤΕΕ

  • ΤΕΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Πολλαπλάσια η αξία του
   Στην αυριανή δίκη στο Ελεγκτικό Συνέδριο παρεμβαίνει και η περιφέρεια * Χρ. Σπίρτζης: Το εκποιούν χωρίς καμία τιμή αφετηρίας. Πρέπει να τους σταματήσουμε Καταλυτικές εξελίξεις στη διαδικασία παραχώρησης του πρώην αεροδρομίου δρομολογεί η εκτίμηση- μελέτη του ΤΕΕ της πραγματικής αξίας του Ελληνικού, η οποία είναι πολλαπλάσια της τιμής παραχώρησης που έχει συμφωνηθεί.
 • Αυθαίρετα

  • ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ Στο ΣτΕ η νομιμοποίηση με πρόστιμο
   Στην κρίση των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας τίθεται άλλη μια φορά το ζήτημα της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων. Από την ετυμηγορία της Ολομέλειας του ανώτατου δικαστηρίου, που θα συνεδριάσει αύριο, θα εξαρτηθεί αν θα παραμείνει όρθιος ο νόμος Καλαφάτη (ν. 4178/2013) ή αν θα τιναχτεί και πάλι στον αέρα όλο το νομοθετικό πλαίσιο για τα αυθαίρετα, που θεσπίστηκε επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου (ν. 4014/11).
 • Αρθρα/Σχολιασμοί

  • Η κοινωνία στην εντατική
   «Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί, να φύγει!» Στη διάρκεια της εξαετούς ύφεσης κάθε εργαζόμενος, κάθε μικρή επιχείρηση, βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει μία άνευ προηγουμένου εφιαλτική εμπειρία. Σ' αυτό το διάστημα, το κυβερνητικό έργο στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία προσθέτοντας το κερασάκι στην τούρτα της οικονομικής καταστροφής. Οι προτεινόμενες λύσεις από φορείς, επιμελητήρια, ενώσεις, αγνοήθηκαν επιδεικτικά από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε στην... εντατική.
 • Δυστυχήματα/Στρατόπεδα

  • ΘΡΗΝΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ «Θέλουμε δικαίωση»
   Από ενδελεχή έλεγχο θα περάσει η παρτίδα όλμων. Εξετάζεται αστοχία υλικού Την αναστολή χρήσης του τύπου των πυρομαχικών που χρησιμοποιήθηκαν στη φονική βολή όλμων στον Βόλο αποφάσισε ο στρατός. Ολη η παρτίδα θα περάσει από ενδελεχή έλεγχο, ενώ οι έρευνες επικεντρώνονται στο ενδεχόμενο της αστοχίας υλικού.
 • ΟΑΣΘ

  • «Εκοψαν τα νυχτερινά δρομολόγια, 17 εκατ. μοιράστηκαν οι μέτοχοι»
   Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη για τις αυξήσεις έως και 100% στα εισιτήρια Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες ενάντια στην επιβολή των αυξήσεων στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ που ισχύουν από την 1η Οκτωβρίου, ενώ συλλογικότητες και ομάδες πολιτών συντονίζουν τις επόμενες δράσεις τους, με σκοπό την άσκηση πίεσης σε δημοτικές αρχές και φορείς της πόλης με απώτερο στόχο την κατάργηση των αυξήσεων.
 • Ανθρώπινα

  • Λαγωνικά, σερίφηδες, ντετέκτιβ και μυστήρια
   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Με την ΕΛΕΝΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ «Ο καλύτερος άνδρας για μία γυναίκα είναι ένας αρχαιολόγος. Οσο αυτή μεγαλώνει, τόσο αυτός συνειδητοποιεί την αξία της» ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ «Ντετέκτιβ Κλουζ», «Ρίκο και Οσκαρ» και Αγκάθα Κρίστι. Ηρωες και συγγραφείς του αστυνομικού που αγαπούν ιδιαίτερα τα παιδιά. Στον Πολυχώρο, στο Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, τα Σάββατα: 1η Νοεμβρίου, 15 Νοεμβρίου, 29 Νοεμβρίου, 13 Δεκεμβρίου, ώρα 10.00-12.00, η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου ετοιμάζει εργαστήριο αστυνομικής λογοτεχνίας για νέους που θα γράφουν ιστορίες και θα ερευνούν μυστήρια στη γειτονιά.
  • Μεταπτυχιακό του ΚΘΒΕ
   «Ο Ηθοποιός στο Ποιητικό Θέατρο» (Αρχαίο Δράμα). Πρόκειται για ένα τριετές ερευνητικό πρόγραμμα του ΚΘΒΕ για τον ηθοποιό και τις ικανότητες που μπορεί να αναπτύξει όσον αφορά την ερμηνεία του Ποιητικού Λόγου και τη φωνή στο Αρχαίο Δράμα.
 • TV & Media

  • ΑΥΞΗΣΗ 9,21% ΣΤΟ ΕΝΝΙΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2014 Ανακάμπτει η διαφήμιση
   Το είπε ο Θοδωρής Κυριακού τη Δευτέρα το βράδυ, στην παρουσίαση του Antenna: «Φέτος βλέπουμε τα πρώτα ελπιδοφόρα δείγματα για ανάκαμψη της διαφημιστικής αγοράς». Το είπε και δίκιο είχε. Από την αρχή του χρόνου, και σε διάστημα εννιαμήνου, η διαφήμιση έχει θετικό πρόσημο σε σχέση με το 2013.
  • Επίσχεση στη ΝΕΡΙΤ Βόρειας Ελλάδας
   Επίσχεση εργασίας στη ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης από χθες. Την επίσχεση δεν κάνουν οι εργαζόμενοι διοικητικοί ή δημοσιογράφοι, οι οποίοι εργάζονται ακόμη στη ΔΤ (Δημόσια Τηλεόραση), αλλά οι εργαζόμενοι στην εταιρεία φύλαξης των γραφείων της ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης, στην οδό Αγγελάκη 2, και Αγγελάκη 6, όπου λειτουργούσε παλιότερα ο 9,58 FM, ο πολιτιστικός ραδιοφωνικός σταθμός της ΕΡΤ3.
  • Trivial Pursuit στη ΝΕΡΙΤ...
   Τι έλεγε η προκήρυξη για την κατηγορία «σύνταξη και παραγωγή ειδήσεων και εκπομπών» της ΝΕΡΙΤ; Οτι «κατά το δεύτερο στάδιο, όσοι υποψήφιοι έχουν προκριθεί από το πρώτο στάδιο θα αξιολογηθούν και βαθμολογηθούν ο καθένας χωριστά, από δύο αξιολογητές, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο του εργασιακού βίου του υποψηφίου και τη σχέση του με το αντικείμενο της ειδικότητας στην οποία είναι υποψήφιος».
  • Η Μουρμούρα έφαγε τη Μάνα
   Αρχισαν τα όργανα... Και οι αλλαγές μαζί. Ηδη το MEGA έκανε πίσω και επιχείρησε την πρώτη κίνηση ματ, μπας και σώσει τη χαρά του.
 • Μετανάστε και πρόσφυγες

  • 40.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι σε ενάμιση χρόνο
   ΣΥΡΙΖΑ: Το Πολεμικό Ναυτικό μεταφέρει εν κρυπτώ πρόσφυγες στα Κέντρα Κράτησης Για κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νησιά μίλησαν οι εκπρόσωποι της Υπατης Αρμοστείας, διαπιστώνοντας ότι οι υφιστάμενες δομές δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να παραμένουν ολόκληρες εβδομάδες σε δρόμους και πλατείες και εγκαταλειμμένα κτήρια των νησιών, γεγονός που επιφέρει πολύ μεγάλες συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες.
 • Τουρισμός/Εκθεσεις