Έντυπη Έκδοση

Εικόνες υψηλής ανάλυσης σε νανοκλίμακα

Ο Στέφαν Χελ, Νόμπελ Χημείας για το 2014 και στην ένθετη φωτογραφία, το επίτευγμά του
Την εξέταση των ζώντων κυττάρων στις λεπτομέρειές τους, που ήταν αδύνατη μέχρι σήμερα, έκαναν δυνατή οι Αμερικανοί Ερίκ Μπέτζιγκ και Ουίλιαμ Μόρνερ και ο Γερμανός Στέφαν Χελ με καινοτόμο έργο, το οποίο συμβάλλει στην κατανόηση ασθενειών όπως το Πάρκινσον, το Αλτσχάιμερ, η νόσος του Χάντιγκτον και τους χαρίζει το βραβείο Νόμπελ Χημείας 2014.

Πλήρες θέμα...

 • Αστρονομία και Διάστημα

  • Μια 13χρονη Αμερικανίδα θέλει να πάει στον Αρη
   Η 13χρονη Αλίσα Κάρσον έχει μεγάλα όνειρα. Το κορίτσι από το Μπατόν Ρουζ στη Λουιζιάνα θέλει να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα προσγειωθεί στον Αρη. Και μάλλον το όνειρο δεν είναι μόνο δικό της, καθώς και η NASA πιστεύει στην Αλίσα και ήδη έχει ξεκινήσει τη διαστημική εκπαίδευσή της.
 • Γυναικολογία

  • «Λανθασμένος -και ανύπαρκτος- ο όρος κολπικός οργασμός»
   Δεν υπάρχει ο κολπικός οργασμός, αλλά μόνο ο κλειτοριδικός, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη των Ιταλών Βιντσέντζο και Γκουίλια Πούπο. Οι ειδικοί του Ιταλικού Κέντρου Σεξολογίας στην έρευνά τους, που δημοσίευσαν στο περιοδικό «Clinical Anatomy», τονίζουν ότι ακόμα και ο όρος «κολπικός» είναι λανθασμένος και δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται, ενώ το σωστό είναι ο γενικότερος όρος «γυναικείος οργασμός».
 • Τεχνολογία/Κινητή Τηλεφωνία

  • Καταγγελίες για το καινούργιο κινητό, ότι λυγίζει και... κουρεύει!
   Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την καταγγελία χρηστών του ολοκαίνουργιου iPhone 6 της apple ότι το εξελιγμένο smartphone «λυγίζει» όταν ο χρήστης του το βάζει στην τσέπη του παντελονιού του, ένα δεύτερο μειονέκτημα του πανάκριβου τηλεφώνου μειώνει τη λάμψη του και πιθανόν τις πωλήσεις του.
 • Ναρκωτικά/Ερευνες