Έντυπη Έκδοση

Στην υπερπαραγωγή της Μαρίνα Αμπράμοβιτς

Λάνθιμος και Λαρς Φον Τρίερ σκηνοθετούν το τέλος της Κάλλας

ΟΓιώργος Λάνθιμος θα είναι τελικά ένας από τους διεθνούς φήμης δημιουργούς που θα σκηνοθετήσουν τη φιλόδοξη υπερπαραγωγή «Οι Επτά Θάνατοι της Μαρίνα Αμπράμοβιτς» με ηρωίδα τη Μαρία Κάλλας.

Πλήρες θέμα...

 • Εικαστικά

  • Με οδηγό τον Γκρέκο
   Εμπνεόμενοι από το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, δέκα ζωγράφοι και δύο φωτογράφοι, εκθέτουν αυτές τις μέρες έργα τους στη γενέθλια πόλη του El Greco, το Ηράκλειο.
 • Λογοτεχνία

  • «Η ζωή του μέσου Ελληνα είναι γεμάτη αντιφάσεις»
   Με το «Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης 2014» τιμήθηκε ο Μάκης Τσίτας για το βιβλίο του «Μάρτυς μου ο Θεός» (Εκδ. Κίχλη) Με το πρώτο κιόλας μυθιστόρημά του με τίτλο «Μάρτυς μου ο Θεός» (Εκδόσεις Κίχλη), ο Μάκης Τσίτας ξεχώρισε, κερδίζοντας το «Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης 2014» όπως ανακοινώθηκε χθες στην έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης, όπου δεκατρείς συγγραφείς από ισάριθμες χώρες τιμήθηκαν με το ίδιο βραβείο, που δίδεται στους καλύτερους νέους ή πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς της Ευρώπης, με σκοπό να ενθαρρύνουν και να προωθήσουν τη μετάφραση, την έκδοση και την ανάγνωση λογοτεχνικών έργων στις ευρωπαϊκές γλώσσες.
 • Μουσική

  • Μέρες κιθάρας στο Μέγαρο
   Ιάκωβος Κολανιάν Σήμερα η κιθάρα έχει την τιμητική της. Το Μέγαρο Μουσικής φιλοξενεί το πρώτο μέρος του κύκλου «Μέρες Κιθάρας», που είναι αφιερωμένο στον Ιάκωβο Κολανιάν. Από τη σκηνή θα παρελάσουν πολλές κιθάρες.
 • Κριτική κινηματογράφου

  • ******Αριστούργημα *****Πολύ καλή ****Καλή ***Ενδιαφέρουσα **Μέτρια **Κακή Ομορφες αναλαμπές μέσα από το σκοτάδι
   Η ανεξάρτητη ταινία από το Σάντανς και άλλα φεστιβάλ, «Στο σκοτάδι», του Νορβηγού Εσκιλ Βογκτ, γύρω από τη μοναξιά και την απομόνωση μιας τυφλής συγγραφέως, και η συγκινητική «Ενα γενναίο ψέμα» του Καναδού Φιλίπ Φαλαντρό, γύρω από μια ομάδα προσφύγων παιδιών από το Σουδάν που εγκαθίστανται στο Κάνσας, ξεχωρίζουν από τις επτά συνολικά ταινίες της κινηματογραφικής αυτής βδομάδας.
 • Ανασκαφές/Εκθέσεις

  • Η ζωή κάτω από την Ακρόπολη
   Πολλοί επισκέπτες του Μουσείου της Ακρόπολης έχουν δηλώσει ότι ευχαρίστως θα ξαναέρχονταν από το εξωτερικό για να δουν ολοκληρωμένη την ανασκαφή με την έκθεση των αρχαίων που έχουν βρεθεί στα θεμέλια του κτηρίου.
 • Εκθέσεις/Αρχαιολογικοί χώροι

  • Αρχαία και σύγχρονη τέχνη συνομιλούν στην Αγορά
   Εγκαινιάστηκε χθες η εγκατάσταση της Αιμιλίας Παπαφιλίππου στο πλαίσιο των αναθέσεων του Νέον Μαγεία! Το βίντεο της εικαστικού που θα προβάλλεται στη Στοά του Αττάλου τα βράδια του Σαββάτου, με φόντο το Βράχο της Ακρόπολης. ΑΠΟ χθες τα ευρήματα της Αρχαίας Αγοράς συνομιλούν με τη σύγχρονη τέχνη. Τα «Παλμικά Πεδία» της εικαστικού Αιμιλίας Παπαφιλίππου, ένα δίκτυο από νήμα πάνω σε μια σκακιέρα από μάρμαρο και χώμα, ανοίγουν διάλογο με τον αρχαιολογικό χώρο. Τα βράδια του Σαββάτου πάνω στη Στοά του Αττάλου θα προβάλλεται το βίντεο της καλλιτέχνιδας, που εμπνεύστηκε από τον περιβάλλοντα χώρο. Τα δύο έργα φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για τον αρχαιολογικό χώρο, σε μια προσπάθεια ενεργοποίησης του ιστορικού κέντρου της πόλης και των πολιτών.