Έντυπη Έκδοση

ΕΡΓΑ ΕΝΟΣ ΕΠΙΝΟΗΜΕΝΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Ο ζωγράφος που δεν... υπάρχει

Ακρυλικό σε μουσαμά του μυστηριώδους ζωγράφου Α.Κ.
Τη ζωή και το έργο ενός ζωγράφου που δεν υπήρξε ποτέ αφηγείται με δεκάδες ζωγραφικά έργα μικρών και μεσαίων διαστάσεων, φωτογραφίες κι ένα βίντεο ο Γιώργος Χατζημιχάλης, στην έκθεση που εγκαινιάζεται σήμερα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (κτήριο Ωδείου Αθηνών, Βασ. Γεωργίου Β' 17 -19 και Ρηγίλλης).

Πλήρες θέμα...

 • Κινηματογράφος

  • Ο ΤΟΝΙ ΣΕΡΒΙΛΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Από τη μαφία στην Ελλάδα του ΔΝΤ
   Στο στόρι της «Αλλης θάλασσας» του Αγγελόπουλου (αριστερά), ο Σερβίλο ερμηνεύει τον Π., «εκπρόσωπο της τάξης που έφερε την Ελλάδα στη σημερινή κρίση» και πατέρα της Ειρήνης Στρατηγοπούλου (ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ) Το ΔΝΤ προ των ιταλικών θυρών και η αμφισβήτηση του Μπερλουσκόνι ακόμη και από το ίδιο του το κόμμα έδωσαν ένα επιπλέον νόημα στην «Αλλη θάλασσα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου.
 • Μουσική

  • ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΤΡΕΝΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ Νέος Μίκης στο Ρουφ
   Τατιάνα Λύγαρη και Μίκης Θεοδωράκης στις πρόβες του «Ομήρου» και δεξιά η παρτιτούρα ενός από τα νέα τραγούδια του συνθέτη Τα δεκαπέντε χρόνια του έκλεισε το «Τρένο» στο Ρουφ, το μοναδικό στον κόσμο θέατρο-αμαξοστοιχία, και τα γιόρτασε χθες στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης πανηγυρικά.
 • 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

  • ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΤΣΙΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΦΟΥΤΗ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ 52ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ * ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΡΩΣΙΚΗ «ΕΛΕΝΑ» Εδώ είναι ο Παράδεισος κι ο Αδικος κόσμος εδώ
   Ο «δίκαιος» μπάτσος Σωτήρης (Αντώνης Καφετζόπουλος) προσπαθεί να επιβιώσει στον «Αδικο κόσμο» του Φίλιππου Τσίτου Η προσπάθεια να είναι κανείς δίκαιος σ' έναν άδικο κόσμο στην ταινία «Αδικος κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου και η προσπάθεια δημιουργίας μιας όμορφης ερωτικής σχέσης ανάμεσα σε διάφορα ζευγάρια, στην ταινία «Παράδεισος» του Παναγιώτη Φαφούτη, είναι τα θέματα των δύο ελληνικών ταινιών που προβάλλονται σήμερα, στο πλαίσιο του 52ου κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
 • Λογοτεχνία

  • Η ελληνική μεταπολίτευση της Χίσλοπ
   Η Βικτόρια Χίσλοπ, η πιο Ελληνίδα από τις Ελληνίδες, κι ας γράφει η ταυτότητά της Βρετανή υπήκοος, επιστρέφει ξανά τη Δευτέρα στην Αθήνα, αφού το σπίτι της στην Κρήτη τής δίνει την ενέργεια της συνεχούς επιστροφής στην Ελλάδα.
 • Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

  • Η ΑΡΧΗ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ Οχι ΕΣΡ για ΣΚΑΪ
   Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν ενέκρινε χθες τη μεταβίβαση ποσοστού 10% του ραδιοσταθμού Σκάι από τον Γιάννη Αλαφούζο στον Γιώργο Π. Κυριακίδη έναντι 1.000.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι το αργότερο μέσα σε ένα τρίμηνο θα πρέπει να γίνει νέα μεταβίβαση.
  • Άμεση ανάκληση
   Αντεργατική και κατάφωρα παράνομη χαρακτηρίζει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ την απόλυση της συναδέλφου Γιώτας Κηπουρού από τον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», ζητεί την άμεση ανάκλησή της και δηλώνει ότι «η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσει.
  • 6ωρα ρολά στο Αλτερ
   Σε εξάωρες στάσεις εργασίας (18.00-24.00 χθες και 06.00-12.00 σήμερα) στο Alter αποφάσισε να προχωρήσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλοντας την «επανειλημμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας του, η οποία εξακολουθεί να μην καταβάλλει τις δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζομένους».
 • Άλλες ειδήσεις

  • Από μέρα σε μέρα
   Λες και ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης, της οποίας είναι και ο ίδιος μέλος. Κι όχι εξαιτίας του «επεισοδίου» με τον Αλέξανδρο Κακαβά.