Έντυπη Έκδοση

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ, ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

«Δεν μπορώ τον ψεύτη Νετανιάχου»

Εχοντας κοπιάσει για τη βελτίωση των σχέσεων της χώρας του με το Ισραήλ ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, άφησε στην άκρη τα προσχήματα και χαρακτήρισε «ψεύτη» τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε προσωπική συζήτηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, και η οποία έφτασε τυχαία στα αυτιά δημοσιογράφων.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «υπό το βλέμμα» του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί (φωτ. Ass. Press) Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «υπό το βλέμμα» του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί (φωτ. Ass. Press) «Δεν μπορώ να ανεχτώ τον Νετανιάχου, είναι ψεύτης», είπε ο Νικολά Σαρκοζί στον Μπαράκ Ομπάμα, μη έχοντας αίσθηση ότι τα μικρόφωνα ήταν ανοιχτά στην αίθουσα όπου βρισκόταν κατά τη σύνοδο της Ομάδας των 20, στις Κάνες, με αποτέλεσμα η ταυτόχρονη μετάφραση να φτάνει στα αυτιά των δημοσιογράφων. «Εσύ τον έχεις βαρεθεί, αλλά εγώ πρέπει να συναλλάσσομαι μαζί του πολύ πιο συχνά από εσένα», απάντησε ο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με τη διερμηνεία στα γαλλικά. Οι διοργανωτές είχαν δώσει πρόωρα τις συσκευές για την ταυτόχρονη μετάφραση της κοινής συνέντευξης Τύπου Σαρκοζί-Ομπάμα και ορισμένοι δημοσιογράφοι έβαλαν τα ακουστικά στα αυτιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γαλλόφωνοι δημοσιογράφοι που άκουσαν τη συνομιλία, η οποία διεξήχθη στις 3 Νοεμβρίου, δεν έβγαλαν στον αέρα τα σχόλια αυτά, επειδή το γραφείο του Γάλλου προέδρου είχε ζητήσει τα ακουστικά της μετάφρασης να μείνουν κλειστά μέχρι να αρχίσει η συνέντευξη Τύπου και οι «σκληρές αλήθειες» αποσιωπήθηκαν βάσει της παράδοσης, που σέβονται τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Η γαλλική ιστοσελίδα «Arret», που αναλύει την κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης μεγάλων γεγονότων, έβγαλε όμως χθες στον αέρα αποσπάσματα από την επίμαχη συνομιλία. Ούτως ή άλλως και οι δημοσιογράφοι είχαν ακούσει μόνο αποσπάσματα.

Στη διάρκεια της ίδιας συνομιλίας, ο Αμερικανός πρόεδος ζήτησε από τον Νικολά Σαρκοζί να συμβάλει στο να πειστούν οι Παλαιστίνιοι να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες για την εξασφάλιση αναγνώρισης από τα Ηνωμένα Εθνη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γαλλία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Ιταλία
Φεύγει κι αφήνει πίσω του... την τρόικα
Σφίγγει επικίνδυνα ο βρόχος του δανεισμού
Τα δομικά προβλήματα της ιταλικής οικονομίας
Ο χάρτης των 5+5 πολιτικών κομμάτων
Γαλλία
«Δεν μπορώ τον ψεύτη Νετανιάχου»
Πυρηνικά
Η Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας «καίει» το Ιράν για προγράμματα κατασκευής πυρηνικών όπλων
ΗΠΑ
Χίλαρι για «τα δύο μέτρα και δύο σταθμά» της πολιτικής των ΗΠΑ σε Μέση Ανατολή και Αραβες
Συρία
ΟΗΕ: Πάνω από 3.500 οι νεκροί διαδηλωτές από το καθεστώς Ασαντ
ΜΜΕ
Παπαγαλάκια της εξουσίας τα περισσότερα ΜΜΕ της Ε.Ε.
Λετονία
Κάν' το όπως η Λετονία
Πορτογαλία
Παραλύει η Πορτογαλία