Έντυπη Έκδοση

Τζέραρντ Λόφνερ: «Η κυβέρνηση ελέγχει τη σκέψη...»

Οι φίλοι του τον περιγράφουν ως έναν έξυπνο τύπο με άποψη και δεν θυμούνται να έχει αναφερθεί ποτέ συγκεκριμένα ενάντια στην Γκίφορντς.

Ο Λόφνερ έχει αφήσει πλήθος ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων που αποδεικνύουν ότι πρόκειται, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, για ένα πρόσωπο «συναισθηματικά ασταθές» που στο παρελθόν έχει προβεί σε θανατικές απειλές.

Ο 22χρονος έχει αναρτήσει σχόλια και ένα μανιφέστο στο YouTube και στο MySpace περί ελέγχου του νου από την κυβέρνηση («δεν εμπιστεύομαι την παρούσα κυβέρνηση») και περί της ανάγκης να υπάρξει νέο νόμισμα. Σε μια σειρά βίντεο αναρτημένα στο YouTube, ο δράστης αναφέρεται στον «έλεγχο της σκέψης» από την κυβέρνηση, τους «προδοτικούς» νόμους, τους αγράμματους ονειροπόλους, το νόμισμα των ΗΠΑ κ.ά. Η κυβέρνηση «επιβάλλει τον έλεγχο του μυαλού και κάνει πλύση εγκεφάλου στους ανθρώπους ελέγχοντας τη γραμματική», υποστηρίζει σ' ένα από τα βίντεό του.

Το όνομά του δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της οργάνωσης Southern Poverty Law Center που καταγράφει τις ομάδες μίσους και τους εξτρεμιστές και, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Μαρκ Πότοκ, τα βίντεό του δεν παραπέμπουν σε κάποια συνεκτική πολιτική ιδεολογία. Ανάμεσα στα αγαπημένα του βιβλία αναφέρονται η «Φάρμα των Ζώων» του Τζορτζ Οργουελ, η «Οδύσσεια» του Ομήρου, το «Κεφάλαιο» του Καρλ Μαρξ, ο «Αγών μου» του Αδόλφου Χίτλερ, το «Σιντάρτα» του Ερμαν Χέσε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Σχετικά θέματα: ΗΠΑ
Σφαίρες θυμού και μίσους
Γκαμπριέλ Γκίφορντς: «Είμαι στόχος της Σάρας Πέιλιν»
Για το ίδιο θέμα
Σφαίρες θυμού και μίσους
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
ΗΠΑ
Σφαίρες θυμού και μίσους
Τζέραρντ Λόφνερ: «Η κυβέρνηση ελέγχει τη σκέψη...»
Γκαμπριέλ Γκίφορντς: «Είμαι στόχος της Σάρας Πέιλιν»
Σουδάν
Κάλπες διχοτόμησης στο Σουδάν
Σουδάν: εμφύλιοι, ξηρασία, πείνα και πετρέλαια
Βρετανία
Από τα έδρανα, στα σίδερα
Παλαιστινιακό
Το Ισραήλ γκρέμισε την ευκαιρία για συνομιλίες με τους Παλαιστινίους
Άλλες ειδήσεις
Τυνησία - Αλγερία: η λαϊκή οργή για ανεργία και φτώχεια κατέληξε σε αιματοκύλισμα
ΗΠΑ: ένταλμα στο Twitter για χρήστες του WikiLeaks
Κάτι μαγειρεύουν...