Έντυπη Έκδοση

Γκαμπριέλ Γκίφορντς: «Είμαι στόχος της Σάρας Πέιλιν»

Η Γκαμπριέλ Γκίφορντς είναι μια μετριοπαθής Δημοκρατικός που θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του κόμματος.

Είναι δημοφιλής στη συντηρητική νότια Αριζόνα λόγω των κεντρώων θέσεών της. Μέλος της συντηρητικής πτέρυγας (Blue Dog Coalition) των Δημοκρατικών, υπήρξε σκληρή απέναντι στο θέμα της ασφάλειας των συνόρων, πίεζε για περισσότερη αστυνόμευση στα σύνορα με το Μεξικό και ήταν υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών που οπλοφορούν.

Συνήθιζε να οργανώνει συχνά ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις, στις οποίες επεδίωκε τετ α τετ με τους πολίτες, όπως ακριβώς συνέβη το προηγούμενο Σάββατο. Γνωστή ως «Γκάμπι», επανεκλέχθηκε με δυσκολία και για τρίτη φορά στις ενδιάμεσες εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου έχοντας απέναντί της τον υποψήφιο του Tea Party και πρώην πεζοναύτη, Τζέσε Κέλι. Ο τελευταίος είχε καλέσει τους υποστηρικτές του να τον βοηθήσουν να κερδίσει την έδρα της Γκίφορντς... αδειάζοντας ένα γεμάτο αυτόματο όπλο Μ-16.

Η πρώην κυβερνήτης της Αλάσκα Σάρα Πέιλιν και ηγετικά στελέχη του συντηρητικού κινήματος Tea Party είχαν στοχοποιήσει την Γκίφορντς γιατί είχε ταχθεί υπέρ του νομοσχεδίου για την Υγεία. Τον περασμένο Μάρτιο, λίγες ώρες μετά την ψήφιση του πολύκροτου νομοσχεδίου, που σύμφωνα με την αστυνομία η υπερψήφισή του είναι η αιτία για 42 περιστατικά απειλών ή επιθέσεων εναντίον βουλευτών στις ΗΠΑ, το γραφείο της στην Τούσον δέχθηκε επίθεση με πέτρες, ενώ πρόσφατα κάποιος είχε εμφανιστεί με όπλο σε πολιτική της συγκέντρωση.

Σε συνέντευξή της στο NBC είχε εκφράσει ανησυχία για την ενέργεια της Σάρα Πέιλιν να τοποθετήσει την έδρα της σε μια λίστα που οι ακραίοι συντηρητικοί πρέπει να αποσπάσουν. Στη λίστα της Σάρας Πέιλιν, η έδρα της Γκίφορντς ήταν ένας από τους βασικούς στόχους για τις ενδιάμεσες εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου. «Είμαστε στην εκλογική λίστα των "στόχων" της Σάρας Πέιλιν, αλλά ο τρόπος με τον οποίο μας απεικονίζει, μας βάζει στο στόχαστρο και πρέπει να καταλάβει ότι όταν κάνει κάτι τέτοιο θα υπάρχουν και συνέπειες», είχε δηλώσει σχετικά σε συνέντευξή της η Γκίφορντς. Είναι παντρεμένη από το 2007 με τον αστροναύτη Μαρκ Κέλι και έχει δύο κόρες από τον πρώτο της γάμο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Σχετικά θέματα: ΗΠΑ
Σφαίρες θυμού και μίσους
Τζέραρντ Λόφνερ: «Η κυβέρνηση ελέγχει τη σκέψη...»
Για το ίδιο θέμα
Σφαίρες θυμού και μίσους
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
ΗΠΑ
Σφαίρες θυμού και μίσους
Τζέραρντ Λόφνερ: «Η κυβέρνηση ελέγχει τη σκέψη...»
Γκαμπριέλ Γκίφορντς: «Είμαι στόχος της Σάρας Πέιλιν»
Σουδάν
Κάλπες διχοτόμησης στο Σουδάν
Σουδάν: εμφύλιοι, ξηρασία, πείνα και πετρέλαια
Βρετανία
Από τα έδρανα, στα σίδερα
Παλαιστινιακό
Το Ισραήλ γκρέμισε την ευκαιρία για συνομιλίες με τους Παλαιστινίους
Άλλες ειδήσεις
Τυνησία - Αλγερία: η λαϊκή οργή για ανεργία και φτώχεια κατέληξε σε αιματοκύλισμα
ΗΠΑ: ένταλμα στο Twitter για χρήστες του WikiLeaks
Κάτι μαγειρεύουν...