Έντυπη Έκδοση

Παπανδρέου: Χρειάζεται επιτάχυνση των αναπτυξιακών μέτρων

Χωρίς επιτάχυνση των αναπτυξιακών μέτρων η χώρα δεν πρόκειται να βγει από την οικονομική κρίση υποστήριξε χθες ο Γ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Παπανδρέου, Παμπούκης και Παπουτσής αποχωρούν από το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο Παπανδρέου, Παμπούκης και Παπουτσής αποχωρούν από το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό:

* Οι συνθήκες επιβάλλουν επιτάχυνση της ανάπτυξης. «Πρέπει να πατήσουμε γκάζι στην εφαρμογή αναπτυξιακών μέτρων. Διαφορετικά το κόστος και οι επιπτώσεις της κρίσης θα είναι ακόμη μεγαλύτερες» είπε.

* Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να σώσει την οικονομία πρέπει να επιδιώκει κάθε φορά τις πιο δίκαιες λύσεις, τις λύσεις που προστατεύουν στο μέτρο του δυνατού τους ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη.

* Χρειάζεται επιτάχυνση και όλων των πρωτοβουλιών που έχουν θεσμική υπόσταση, δεν έχουν μεγάλο κόστος και οδηγούν σε ανακούφιση του πολίτη, σε καλύτερες υπηρεσίες από το κράτος, σε καλυτέρευση των συνθηκών ζωής.

* Οι μεγάλες αλλαγές, οι μεγάλες αποφάσεις πρέπει να προχωρήσουν τώρα, με μεγαλύτερη τόλμη και φαντασία, με μεγαλύτερη ταχύτητα, με επίκεντρο πάντα τον πολίτη, το συμφέρον του, την καλύτερη εξυπηρέτησή του.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η κρίση είναι το αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών της Ν.Δ. που μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού, παράλληλα όμως η χώρα είναι θύμα κερδοσκοπικών επιθέσεων από τις πανίσχυρες διεθνείς αγορές που αφέθηκαν ασύδοτες.

Επίσης είπε ότι στο Παρίσι σήμερα με τον Γάλλο πρόεδρο Ν. Σαρκοζί θα συζητήσει και για την ανάγκη άλλων ρυθμίσεων που θα διέπουν τις αγορές, ούτως ώστε να αποτρέπονται κερδοσκοπικές επιθέσεις.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Κυβέρνηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ευρωπαϊκή Ενωση
Συνάντηση με Σαρκοζί για τον «ιό του χρέους»
Αλλάζει κλίμα η στήριξη από Αλμούνια - Ρεν
«Κατηγορώ» Κον Μπεντίτ σε Μπαρόζο
Και χαμηλότεροι μισθοί και ελαστικές εργασιακές σχέσεις
«Υπερκυβέρνηση» Βρυξελλών
Κυβέρνηση
Παπανδρέου: Χρειάζεται επιτάχυνση των αναπτυξιακών μέτρων
Νέα Δημοκρατία
Σκηνικό σύγκρουσης με αφορμή τον νέο γραμματέα
ΣΥΡΙΖΑ
Συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ για το Σύμφωνο Σταθερότητας
Υπόθεση Siemens
«Υπόγεια ενημέρωση είχε ο Χριστοφοράκος» πριν την κοπανήσει...
Υπόθεση υποκλοπών
«Ετεκε μυν» η ΕΥΠ για τις υποκλοπές
Ελληνοτουρικές διαφορές
ΝΑΤΟϊκός μανδύας για λύση στο Αιγαίο
Δημοτικές εκλογές
Καλαμαριά: Κούρσα διαδοχής για έξι