Έντυπη Έκδοση

«Υπόγεια ενημέρωση είχε ο Χριστοφοράκος» πριν την κοπανήσει...

Την πεποίθηση ότι ο Μ. Χριστοφοράκος είχε «υπόγεια» ενημέρωση πριν διαφύγει στο εξωτερικό διατύπωσε ο δημοσιογράφος Τ. Τέλλογλου κατά τη χθεσινή κατάθεσή του ενώπιον της επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος υποστήριξε, επικαλούμενος και σχετικό έγγραφο που κατέθεσε ο δικηγόρος του Μ. Χριστοφοράκου, Στέφαν Κουρσάβε, στη γερμανική Δικαιοσύνη τον Αύγουστο του 2009, ότι ο πρώην ισχυρός άντρας της Siemens είχε ειδοποιηθεί πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2009 πως επίκειται σύλληψή του και πως αντιμετώπιζε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Παράλληλα, στο ίδιο έγγραφο δίνονταν συμβουλές να εξεταστεί η περίπτωσή του στο μέλλον ώστε να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης σε ό,τι αφορά το δικαστικό μέρος της υπόθεσης.

Σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να δώσει τις πληροφορίες αυτές, ο κ. Τέλλογλου απάντησε ότι ο μόνος που είχε τη δυνατότητα αυτή ήταν η κυβέρνηση.

Ο ίδιος ερωτήθη και για την περιβόητη επιστολή Καραμανλή προς τον Χριστοφοράκο. Ο δημοσιογράφος, αναφερόμενος στη σφραγίδα με λατινικούς χαρακτήρες με την οποία έχει «επικυρωθεί» από την πλευρά της εταιρείας η επιστολή, εκτίμησε ότι αυτό μπορεί να αποτελεί απόδειξη ότι χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» πήγαν στην κυβέρνηση της Ν.Δ.

Ο κ. Τέλλογλου φέρεται να αποκάλυψε εξάλλου ότι επί της διακυβέρνησης της Ν.Δ. τον Ιούλιο -Αύγουστο του 2004 με υπουργό Δημόσιας Τάξης τον Γ. Βουλγαράκη και υφυπουργό τον Χρ. Μαρκογιαννάκη τροποποιήθηκε η σύμβαση για την παραλαβή του συστήματος C4Ι με συνέπεια να δοθούν 31 εκατομμύρια ευρώ στην κοινοπραξία των εταιρειών που το αντιπροσώπευε. Την ίδια χρονική περίοδο διοχετεύθηκαν προς κατεύθυνση που ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί 750.000 ευρώ από τα «μαύρα ταμεία».

Συζήτηση έγινε και για τις διαδικασίες που ακολούθησε ο χειριστής της υπόθεσης, ανακριτής Ν. Ζαγοριανός. Ο κ. Τέλλογλου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι Γερμανοί δικαστικοί λειτουργοί έβαλαν τα γέλια όταν είδαν το κατηγορητήριο που συνέταξε ο Ελληνας ανακριτής.

Πάντως, ο δημοσιογράφος επέμεινε ότι η Siemens κατέβαλε χρήματα «κάτω από το τραπέζι», με διάφορους τρόπους, στα δύο μεγάλα κόμματα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Και υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως η πιο ακριβή εκλογική αναμέτρηση στις εθνικές εκλογές του 2000 στοίχισε σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. 25 δισεκατομμύρια δραχμές, όταν η κρατική επιχορήγηση έφτανε μόνο τα 4,5 δισ.

Ο κ. Τέλλογλου είπε εξάλλου επικαλούμενος και σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» ότι το 1998 ανοίχθηκε λογαριασμός σε ελβετική τράπεζα από φιλικό πρόσωπο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τ. Μαντέλη στον οποίο εκταμιεύθηκαν 240.000 γερμανικά μάρκα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση Siemens
Βουλή
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ευρωπαϊκή Ενωση
Συνάντηση με Σαρκοζί για τον «ιό του χρέους»
Αλλάζει κλίμα η στήριξη από Αλμούνια - Ρεν
«Κατηγορώ» Κον Μπεντίτ σε Μπαρόζο
Και χαμηλότεροι μισθοί και ελαστικές εργασιακές σχέσεις
«Υπερκυβέρνηση» Βρυξελλών
Κυβέρνηση
Παπανδρέου: Χρειάζεται επιτάχυνση των αναπτυξιακών μέτρων
Νέα Δημοκρατία
Σκηνικό σύγκρουσης με αφορμή τον νέο γραμματέα
ΣΥΡΙΖΑ
Συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ για το Σύμφωνο Σταθερότητας
Υπόθεση Siemens
«Υπόγεια ενημέρωση είχε ο Χριστοφοράκος» πριν την κοπανήσει...
Υπόθεση υποκλοπών
«Ετεκε μυν» η ΕΥΠ για τις υποκλοπές
Ελληνοτουρικές διαφορές
ΝΑΤΟϊκός μανδύας για λύση στο Αιγαίο
Δημοτικές εκλογές
Καλαμαριά: Κούρσα διαδοχής για έξι