Έντυπη Έκδοση

«Προξενήτρα» ο Σουλτς

Παρότι ο Μαρτιν Σουλτς έπαιξε χθες το βράδυ το ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ των Βαγγέλη Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, το χάσμα που τους χωρίζει δεν γεφυρώθηκε ούτως ώστε οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα να συγκροτήσουν ενιαίο σχηματισμό.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την Κομισιόν μίλησε το απόγευμα στην συνδιάσκεψη της «Ελιάς» και συναντήθηκε με τον Β. Βενιζέλο, ενώ το βράδυ συναντήθηκε και με τον Φώτη Κουβέλη σε κεντρικό ξενοδοχείο. Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον Σουλτς να μεταφέρει στον κ. Κουβέλη μήνυμα συστράτευσης στο εγχείρημα για την ανάταξη της Κεντροαριστεράς. «Γνωρίζω ότι θα έχεις συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη αργότερα απόψε Μάρτιν, σου ζητώ να του μεταφέρεις πόσο μεγάλη σημασία έχει η συσπείρωση», τόνισε ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Αργότερα, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Κουβέλη, ο κ. Σουλτς δήλωσε: «Είναι καλό και υποστηρίζω οι διάφορες αριστερές κινήσεις στη χώρα να ενωθούν, ώστε να εκλεγούν μέλη του Ευρωκοινοβουλίου». Στην παρατήρηση όμως δημοσιογράφου ότι «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με την υποστήριξή που του παρέχει η ΔΗΜΑΡ», ο κ. Σουλτς απάντησε: «Γνωρίζει ότι απόψε συναντιέμαι με τον κ. Κουβέλη. Δεν μπορώ, ωστόσο, να μπω στα εσωτερικά των αριστερών κινήσεων, δεν είναι αυτός ο ρόλος μου».

Από τη μεριά του, ο κ. Κουβέλης αφήνοντας αιχμές για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «κανένας δεν έχει το μονοπώλιο στην Ελλάδα να δηλώνει ευρωσοσιαλιστής ή οτιδήποτε άλλο σχετικό. Η ΔΗΜΑΡ - Προοδευτική Συνεργασία θα ενταχθεί με τους ευρωβουλευτές που θα εκλέξει στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Συναντήσεις/Συμφωνίες/Συνομιλίες/Διαπραγματεύσεις
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Κύριο θέμα
Λάβρος κατά Βενιζέλου ο Φώτης Κουβέλης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Τρόικα
Σκλάβους θέλει η τρόικα
Μονομερής και άδικη η πολιτική των μισθολογικών περικοπών
Eurogroup
Ερχεται μίνι φορολογικό
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
«Προξενήτρα» ο Σουλτς
ΔΗΜΑΡ
Λάβρος κατά Βενιζέλου ο Φώτης Κουβέλης
ΠΑΣΟΚ
Εσπασε το... κλαδί ο Γ. Παπανδρέου
Ασυμβίβαστο θέλει το ΠΑΣΟΚ
Παρεμβάσεις
Αστεία πράγματα
Η κοινωνία βγήκε στο μεϊντάνι
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Οι «οίκοι» θα βάλουν πλάτη σε Σαμαρά, Βενιζέλο
Νέα Δημοκρατία
Διαχείριση της ήττας...
Άλλες ειδήσεις
Κατασχέσεις στοπ για χρέη στον ΟΑΕΕ