Έντυπη Έκδοση

Ασυμβίβαστο θέλει το ΠΑΣΟΚ

Να χειριστεί προσωπικά το ζήτημα του ασυμβιβάστου για όσους νυν βουλευτές επιθυμούν να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, εξουσιοδότησαν τον Βενιζέλο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν σε χθεσινή σύσκεψη στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης της «Ελιάς» στο ΣΕΦ.

Δεντράκια ελιάς στόλισαν τη συνδιάσκεψη Δεντράκια ελιάς στόλισαν τη συνδιάσκεψη Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της θεσμοθέτησης του ασυμβίβαστου και πλέον θεωρείται πολύ πιθανό ότι αν δεν υπάρξει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, στο ΠΑΣΟΚ θα κάνουν ό,τι έκανε και ο Α. Σαμαράς στη Ν.Δ.

Δεν είναι πάντως βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει να θεσμοθετηθεί το ασυμβίβαστο όπως ζήτησαν κάποιοι βουλευτές, ενώ άλλοι -όπως ο βουλευτής Αρκαδίας και εκπρόσωπος Τύπου Οδ. Κωνσταντινόπουλος- φέρεται να είπαν ότι αν ήταν υποψήφιοι ευρωβουλευτές, είτε υπήρχε νομοθετημένο ασυμβίβαστο είτε όχι, θα υπέβαλλαν την παραίτησή τους από βουλευτές.

«Καλή τύχη» φέρεται να είπε ο κ. Βενιζέλος σε όσα σατελέχη προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ αλλά θα κατέβουν στις ευρωεκλογές με άλλα ψηφοδέλτια (η αναφορά έγινε κυρίως για τα στελέχη που ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται με τη ΔΗΜΑΡ όπως η Μαρ. Κοππά, ο Π. Μπεγλίτης, ο Χ. Καστανίδης κ.ά.).

Συζητήθηκαν, αλλά αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σε επόμενη σύσκεψη για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με τους υποψηφίους σε τρεις περιφέρειες: Τη Δυτ. Μακεδονία, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια.

Από τη σύσκεψη απουσίασαν οι Γ. Παπανδρέου, Φ. Σαχινίδης, Θ. Μωραΐτης, Ν. Σηφουνάκης, αλλά και ο Μ. Χρυσοχοΐδης, για τον οποίο οι πληροφορίες λένε ότι αναμένεται να διαφοροποιηθεί επισήμως από το εγχείρημα της Ελιάς.

Σύμφωνα πάντως με τη Χαριλάου Τρικούπη, δικαιολογημένα απόντες ήταν οι Απ. Κακλαμάνης, Γ. Μανιάτης, Μ. Κασσής, Κ. Τριαντάφυλλος, Αχ. Χατζηοσμάν, Δ. Σαλτούρος και Α. Γκερέκου, ενώ με τον Ευ. Βενιζέλο φέρεται να επικοινώνησε και ο Φ. Σαχινίδης.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ημερίδες/Διασκέψεις
Ελιά
Νέος Πολιτικός Φορέας
ΠΑΣΟΚ
Κύριο θέμα
Εσπασε το... κλαδί ο Γ. Παπανδρέου
Σχετικά θέματα: ΠΑΣΟΚ
Εσπασε το... κλαδί ο Γ. Παπανδρέου
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Τρόικα
Σκλάβους θέλει η τρόικα
Μονομερής και άδικη η πολιτική των μισθολογικών περικοπών
Eurogroup
Ερχεται μίνι φορολογικό
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
«Προξενήτρα» ο Σουλτς
ΔΗΜΑΡ
Λάβρος κατά Βενιζέλου ο Φώτης Κουβέλης
ΠΑΣΟΚ
Εσπασε το... κλαδί ο Γ. Παπανδρέου
Ασυμβίβαστο θέλει το ΠΑΣΟΚ
Παρεμβάσεις
Αστεία πράγματα
Η κοινωνία βγήκε στο μεϊντάνι
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Οι «οίκοι» θα βάλουν πλάτη σε Σαμαρά, Βενιζέλο
Νέα Δημοκρατία
Διαχείριση της ήττας...
Άλλες ειδήσεις
Κατασχέσεις στοπ για χρέη στον ΟΑΕΕ