Έντυπη Έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «οίκοι» θα βάλουν πλάτη σε Σαμαρά, Βενιζέλο

Στην Ιρλανδία του μετα-μνημονίου αλλά της συνεχιζόμενης λιτότητας βρίσκεται ο Αλ. Τσίπρας ως κεντρικός ομιλητής του διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «Να αμφισβητήσουμε τον νόμο της τρόικας, να μετασχηματίσουμε την Ευρώπη», το οποίο συνδιοργανώνουν το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου και το δίκτυο Transform Europe.

Επίθεση Τσίπρα στο Βερολίνο από το Δουβλίνο Επίθεση Τσίπρα στο Βερολίνο από το Δουβλίνο Στο Δουβλίνο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας επίθεση στο Βερολίνο, θα αναδείξει ως κεντρική προτεραιότητα τη σύμπραξη των χωρών που πλήττονται, καθώς το θέμα προσφέρεται διότι έχει να κάνει με τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των Μνημονίων σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Κύπρο, Πορτογαλία και Ισπανία.

Ο κ. Τσίπρας, παρουσία μελών και στελεχών κοινωνικών οργανώσεων από όλη την Ευρώπη, πολιτικών και προσωπικοτήτων που θα συζητήσουν τις εναλλακτικές λύσεις για την Ευρώπη, θα παρουσιάσει την εισήγησή του με τίτλο «Μια αριστερή πολιτική εναλλακτική για την επανίδρυση της Ευρώπης» και θα αναφερθεί στην κρισιμότητα αυτών των ευρωεκλογών. Την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας, θέλοντας να δώσει βαρύνουσα σημασία στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, είπε ότι αυτές οι εκλογές θα είναι «ζωής ή θανάτου» για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Εν των μεταξύ και εν όψει ευρωεκλογών, στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται οι διεργασίες στο εσωτερικό, καθώς παραμένουν σε εκκρεμότητα τόσο το θέμα της εκλογικής διακήρυξης όσο και των προσώπων που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο. Και τα δύο αυτά θέματα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του μηνός, ώστε το κόμμα να πορευτεί προς την προεκλογική περίοδο.

Σε ομιλία του, το μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος της επιτροπής ευρωεκλογών Ρούντι Ρινάλντι λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ματώσει», τόνισε ότι «το πολιτικό μήνυμα του κόμματος πρέπει να φθάσει σε όλες τις περιοχές της χώρας και ειδικότερα στα τμήματα της κοινωνίας που ωθούνται στο περιθώριο θα ματώσει μαζί τους για μια αξιοπρεπή ζωή, δική τους και των παιδιών τους... Πρέπει να φέρουμε στο προσκήνιο την ξεχασμένη, φτωχοποιημένη Ελλάδα, την ακριτική Ελλάδα, τις στρατιές ανέργων, τους απελπισμένους νέους, όσων δεν έχουν φωνή, όσων στερούν συστηματικά την αξιοπρέπεια. Σε όλους αυτούς πρέπει να φτάσει όχι μόνο η κεντρική ντουντούκα μας, αλλά ο λόγος του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ. Να νιώσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά τους και θα αγωνιστεί, δεν θα παραδοθεί, θα ματώσει μαζί τους για μια αξιοπρεπή ζωή, δική τους και των παιδιών τους».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, πάντως, περιμένουν να ξεκινήσει από πλευράς κυβέρνησης και με πρωταγωνιστές στο σχεδιασμό τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μια επιχείρηση «εικονικής πραγματικότητας» προκειμένου να εγκλωβίσουν τους πολίτες στην τριπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου.

Η κυβέρνηση -λένε στον ΣΥΡΙΖΑ- με τις πλάτες των δανειστών και παρά το γεγονός ότι ετοιμάζεται να λάβει νέα μέτρα μετά τις εκλογές, θα εξαγγείλει για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους το «τέλος του Μνημονίου», τάζοντας παροχές στους ασθενέστερους από το περίσσευμα του πρωτογενούς πλεονάσματος. Με στόχο να περιορίσουν την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζοντας την ίδια ώρα ότι σε αντίθετη περίπτωση θα τεθεί αμέσως θέμα ηγεσίας για τους ιδίους στα κόμματά τους.

Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια εντυπωσιασμού θα είναι ορισμένοι απ' τους περίφημους «οίκους» από τους ίδιους που πριν από μερικά χρόνια καταγγέλλονταν για τη δημιουργία της κρίσης και την ένταξη της χώρας στα Μνημόνια. Που σημαίνει ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα απορήσουν αν τις επόμενες μέρες αυτοί οι «οίκοι» κάνουν θερμές αξιολογήσεις στην ελληνική οικονομία.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Τρόικα
Σκλάβους θέλει η τρόικα
Μονομερής και άδικη η πολιτική των μισθολογικών περικοπών
Eurogroup
Ερχεται μίνι φορολογικό
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
«Προξενήτρα» ο Σουλτς
ΔΗΜΑΡ
Λάβρος κατά Βενιζέλου ο Φώτης Κουβέλης
ΠΑΣΟΚ
Εσπασε το... κλαδί ο Γ. Παπανδρέου
Ασυμβίβαστο θέλει το ΠΑΣΟΚ
Παρεμβάσεις
Αστεία πράγματα
Η κοινωνία βγήκε στο μεϊντάνι
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Οι «οίκοι» θα βάλουν πλάτη σε Σαμαρά, Βενιζέλο
Νέα Δημοκρατία
Διαχείριση της ήττας...
Άλλες ειδήσεις
Κατασχέσεις στοπ για χρέη στον ΟΑΕΕ