Έντυπη Έκδοση

Μόνο Γερμανοί φωτογράφισαν τον πρόεδρό τους

Τον αποκλεισμό αλλά και τη δυσχερή θέση στην οποία βρέθηκαν οι Ελληνες φωτορεπόρτερ, κατά την επίσκεψη του Γερμανού προέδρου στην Ελλάδα, κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Γερμανού Προέδρου Joachim Gauck στη χώρα μας, η ελληνική πλευρά δεν είχε φροντίσει, ως όφειλε, για την έκδοση των απαραίτητων ειδικών διαπιστεύσεων για τη φωτοειδησεογραφική κάλυψη των εκδηλώσεων αυτών.

Το επίσημο πρόγραμμα του Γερμανού προέδρου ανακοινώθηκε από την ελληνική προεδρία το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Μαρτίου, λίγες ώρες πριν αφιχθεί στη χώρα μας, όπου καμία αναφορά δεν υπήρχε για την ανάγκη έκδοσης ειδικής κάρτας διαπίστευσης από την ελληνική πλευρά για την κάλυψη της επίσκεψης, ενώ σε επικοινωνία του προέδρου της Ενωσης με την προεδρία η τελευταία δήλωσε ότι η ίδια δεν θα προβεί σε έκδοση κάποιας ειδικής διαπίστευσης.

Το ίδιο απόγευμα και κατά την επίσκεψη του κ. Gauck στην Ακρόπολη απαγορεύθηκε στους Ελληνες φωτορεπόρτερ η είσοδος λέγοντάς τους πως "η είσοδος επιτρέπεται μόνο στα γερμανικά Μέσα".

Την επόμενη μέρα τα μέλη μας που πήγαν για να καλύψουν φωτογραφικά την επίσημη κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος, βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν τους ζητήθηκε ειδική κάρτα διαπίστευσης για να τους επιτραπεί η πρόσβαση στο μνημείο και την οποία είχαν προμηθευτεί ήδη οι συνάδελφοί τους που συνοδεύουν τον Γερμανό πρόεδρο από τη γερμανική πρεσβεία.

Επίσης, οι συνάδελφοι φωτορεπόρτερ που πήγαν να καλύψουν τη συνάντηση του Γερμανού προέδρου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, αντιμετώπισαν και πάλι ζήτημα ειδικής κάρτας διαπίστευσης προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος και μετά από έντονες διαμαρτυρίες κατέληξαν να φωτογραφίσουν... στο διάδρομο!

Αποκορύφωμα η εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου δεν τους επετράπη η είσοδος από εκπροσώπους της γερμανικής πρεσβείας, διότι δεν τους είχε επιδοθεί λίστα από την ελληνική πλευρά έτσι ώστε να επιτρέψουν την είσοδο στους Ελληνες φωτορεπόρτερ, σε αντίθεση με τους Γερμανούς συναδέλφους τους που την είχαν ήδη προμηθευτεί από τη γερμανική πρεσβεία.

Κατόπιν αυτών αναρωτιόμαστε αν την επόμενη φορά θα πρέπει να απευθυνθούμε απ' ευθείας στην οποιαδήποτε αντίστοιχη πρεσβεία, εφόσον η χώρα που έχει σήμερα την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποδεικνύεται ότι δεν είναι αρμόδια ή δεν μεριμνά για την έκδοση των απαραίτητων διαπιστευτηρίων για τη φωτοειδησεογραφική κάλυψη των επίσημων εκδηλώσεων κατά την επίσκεψη οιουδήποτε ξένου αξιωματούχου».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Συναντήσεις/Συμφωνίες/Συνομιλίες/Διαπραγματεύσεις
TV & Media
Φωτογραφία
Σχετικά θέματα: TV & Media
«Μουρμούρα» και το 2015
Προσφυγή στο ΣτΕ για το ανταποδοτικό τέλος
Παράταση για τις ενστάσεις
Εκτός ΣΚΑΪ η Δρούζα
«Λάμψη» και «Οδύσσεια»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Ντοκιμαντέρ
Θηλυκός Νονός η Μέρκελ;
ΚΜΣΤ
Ο φιλότεχνος κ. Μπαρόζο
Οπερα
Εφυγε ένας αντικομφορμιστής και καινοτόμος
Εργα Τέχνης
Ο Δαβίδ πέταξε τη σφεντόνα και πήρε αυτόματο
Θέατρο
Μηχανισμοί εξουσίας και καλλιτέχνες
Συνεντεύξεις
«Τώρα είναι η ώρα να επιστραφούν τα οφειλόμενα»
TV & Media
«Μουρμούρα» και το 2015
Μόνο Γερμανοί φωτογράφισαν τον πρόεδρό τους
Προσφυγή στο ΣτΕ για το ανταποδοτικό τέλος
Παράταση για τις ενστάσεις
Εκτός ΣΚΑΪ η Δρούζα
«Λάμψη» και «Οδύσσεια»
Ιστορικά κτίσματα
Σώστε τη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας