Έντυπη Έκδοση

Αγκάθι ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ΣΥΝ

Η συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αγκάθι για τον ΣΥΝ, καθώς χθες τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας διαφώνησαν στον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού σχηματισμού της Αριστεράς.

Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανόν οι τάσεις του ΣΥΝ να παρουσιάσουν η κάθε μία τις δικές της θέσεις τόσο για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ όσο και για την αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.

Ωστόσο, στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να μη γίνει έκτακτο συνέδριο, αφού δεν το ήθελε η πλειοψηφία των μελών. Μεταξύ εκείνων που ψήφισαν για τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου ήταν οι Ανδρέας Καρίτζης, Βαγγέλης Αποστόλου, Κώστας Μαρματάκης και Τάσος Κορωνάκης. Ολοι στελέχη που πρόσκεινται στον πρόεδρο του ΣΥΝ.

Ενας από τους λόγους που συνετέλεσαν στην απόφαση να μη γίνει έκτακτο συνέδριο ήταν η στάση που τήρησαν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Αποφάσισαν, έστω και αν το «Αριστερό Ρεύμα» πίεζε προς την αντίθετη κατεύθυνση, να εκλεγεί νέος γραμματέας την Κυριακή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Επίσης συζήτησαν την πιθανότητα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας από 17 που είναι σήμερα να γίνουν 21.

Ονόματα για τη θέση του γραμματέα του κόμματος εντός της αίθουσας των συνεδριάσεων δεν ακούστηκαν. Ωστόσο στελέχη που πρόσκεινται στο «Αριστερό Ρεύμα» προωθούσαν την ιδέα να εκλεγεί η Σόφη Παπαδόγιαννη. Από την άλλη, μέλη της Ανανεωτικής Πτέρυγας ζήτησαν από τον Αλέξη Τσίπρα να μην τους αιφνιδιάσει ανακοινώνοντας το όνομα του υποψηφίου που θα προτείνει την τελευταία στιγμή. Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για το πρόσωπο που θα προτείνει.

Η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της απερχόμενης Πολιτικής Γραμματείας διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, φέρνοντας στο προσκήνιο τις διαφορές μεταξύ των μελών του πολιτικού οργάνου του κόμματος. Οπως επισήμαναν κάποια από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, φάνηκε ότι και οι τάσεις παρουσίασαν... «διασπαστικές» τάσεις. Σήμερα ήταν πιθανόν να συνεδριάσει και πάλι η Πολιτική Γραμματεία για το θέμα του γραμματέα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά θέματα: ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ
Τα είπαν Αλέκος, Αλέξης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Απαγόρευση δημοσκοπήσεων
«Μύρισαν»... πρόωρες
Ημιυπαίθριοι χώροι
Χαράτσι κυλιόμενο!
ΠΑΣΟΚ
Δεν ασχολούμαστε με τις δημοτικές αλλά με εθνικές
Ζητούν εξηγήσεις για την ΕΡΤ
Ευρωμεσογειακό επιχειρηματικό φόρουμ
Παπανδρέου: «Η μετανάστευση επηρεάζει την πορεία της Τουρκίας»
ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ
Αγκάθι ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ΣΥΝ
Τα είπαν Αλέκος, Αλέξης
Υπόθεση Siemens
Ελεύθεροι με όρους η σύζυγος και ο Σταυριανός
Ονομασία των Σκοπίων
Με κλειστά χαρτιά η Ντόρα
Κυπριακό
Οι Τούρκοι ναρκοθετούν το θέμα «εγγυήσεις»
Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Στον Πρόεδρο εκπρόσωποι των Κινέζων εργαζομένων
Τροπολογίες Μαρκογιαννάκη
Ελεύθερα κάμερες - συλλογή DNA
Άλλες ειδήσεις
Αναίρεση για το βιβλίο Πλεύρη
Στη Βουλή η ετήσια έκθεση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού
Δεν έχουμε αίτημα για τη Χάλκη
Δικαιώθηκε πολύτεκνη μουσουλμάνα