Έντυπη Έκδοση

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ 15 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Μύρισαν»... πρόωρες

Υποψίες ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές (αιφνιδιαστικές το φθινόπωρο ή «αναγκαστικές» την άνοιξη) προκάλεσε η άρον άρον κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή, με την οποία απαγορεύεται η δημοσίευση δημοσκοπήσεων 15 μέρες πριν από την ημερομηνία των εκλογών.

Αντώναρος: Υπήρχε σύγχυση Αντώναρος: Υπήρχε σύγχυση Η κυβέρνηση αιτιολογεί την απόφασή της επικαλούμενη τη «σύγχυση» που προκλήθηκε στους ψηφοφόρους την περίοδο πριν από τις ευρωεκλογές. Το ΠΑΣΟΚ την κατηγόρησε ότι επαναφέρει την απαγόρευση επειδή δεν τη βολεύουν σήμερα τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Αντίθετα, ο Συνασπισμός έκανε λόγο για θετικό μέτρο.

Η απόφαση ανακοινώθηκε το μεσημέρι από τον υπουργό Εσωτερικών, μετά την έξοδό του από το μέγαρο Μαξίμου. «Είναι προτιμότερο και για λόγους ποιότητας της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, να ξαναγυρίσουμε στο καθεστώς το οποίο ίσχυε», δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Το βράδυ η τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή.

Παπακωνσταντίνου: Χωρίς αρχές Παπακωνσταντίνου: Χωρίς αρχές Η ελεύθερη δημοσίευση δημοσκοπήσεων μέχρι την προπαραμονή των εκλογών είχε επιβληθεί με απόφαση της κυβέρνησης της Ν.Δ. το 2008, όταν υπουργός Επικρατείας ήταν ο Θ. Ρουσόπουλος. Η νέα ρύθμιση δοκιμάστηκε στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου σε αρνητικό για τη Ν.Δ. έδαφος, καθώς όλες οι μετρήσεις είχαν «προβλέψει» την ήττα της.

Χθες το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την ισχύουσα ρύθμιση ατελέσφορη. «Ολοι γίναμε μάρτυρες μιας κατάστασης που διαμορφώθηκε με τις αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις εκείνο το διάστημα. Αντί της επιδιωκόμενης πληρέστερης ενημέρωσης, δημιουργήθηκε σύγχυση», είπε ο Ευ. Αντώναρος.

Απέκλεισε οποιαδήποτε σύνδεση της νέας διάταξης με πρόωρες εκλογές. «Δεν είναι ούτε αιφνιδιαστική και έρχεται σε ανύποπτο χρόνο, δηλαδή τη στιγμή που δεν υπάρχει ημερομηνία, ορίζοντας εκλογών», πρόσθεσε.

Το ΠΑΣΟΚ δεν διαφωνεί με την ουσία της τροπολογίας (είχε αντιδράσει όταν ο κ. Ρουσόπουλος είχε επιτρέψει τη δημοσίευση δημοσκοπήσεων ώς την προπαραμονή των εκλογών), αλλά επέκρινε την κυβέρνηση ότι «νομοθετεί χωρίς αρχές ό,τι τη βολεύει. Θεωρούμε αδιανόητο, επειδή οι δημοσκοπήσεις δεν βολεύουν αυτή τη στιγμή τη Ν.Δ., να ξαναλλάζει το πλαίσιο, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση με τις εταιρείες και οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση», είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Παπακωνσταντίνου. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Δημοσκοπήσεις & έρευνες γνώμης
Για το ίδιο θέμα
Πάνω από 5% η διαφορά ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Απαγόρευση δημοσκοπήσεων
«Μύρισαν»... πρόωρες
Ημιυπαίθριοι χώροι
Χαράτσι κυλιόμενο!
ΠΑΣΟΚ
Δεν ασχολούμαστε με τις δημοτικές αλλά με εθνικές
Ζητούν εξηγήσεις για την ΕΡΤ
Ευρωμεσογειακό επιχειρηματικό φόρουμ
Παπανδρέου: «Η μετανάστευση επηρεάζει την πορεία της Τουρκίας»
ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ
Αγκάθι ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ΣΥΝ
Τα είπαν Αλέκος, Αλέξης
Υπόθεση Siemens
Ελεύθεροι με όρους η σύζυγος και ο Σταυριανός
Ονομασία των Σκοπίων
Με κλειστά χαρτιά η Ντόρα
Κυπριακό
Οι Τούρκοι ναρκοθετούν το θέμα «εγγυήσεις»
Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Στον Πρόεδρο εκπρόσωποι των Κινέζων εργαζομένων
Τροπολογίες Μαρκογιαννάκη
Ελεύθερα κάμερες - συλλογή DNA
Άλλες ειδήσεις
Αναίρεση για το βιβλίο Πλεύρη
Στη Βουλή η ετήσια έκθεση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού
Δεν έχουμε αίτημα για τη Χάλκη
Δικαιώθηκε πολύτεκνη μουσουλμάνα