Έντυπη Έκδοση

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΜΗ ΑΠΩΛΕΙΕΣ» ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ * Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Θα συνεχιστούν οι μετωπικές

Οι συγκρούσεις της κυβέρνησης με τμήματα της κοινωνίας αναμένεται να συνεχιστούν και το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς-σοκ και να ολοκληρώσει όλες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο πριν βγει το 2010.

Πλήρες θέμα...

 • Ασφαλιστικό

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: ΧΩΡΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ * ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ * ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ «Πάλι με χρόνια με καιρούς...»
   «Κάψτε το Κοινοβούλιο» έγραψαν έξω από τη Βουλή, μέσα όμως, χωρίς φωτιά και χωρίς καπνό, ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το νέο Ασφαλιστικό Η προφορική δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα υπάρξει αύξηση των συντάξεων όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, αλλά και οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε την ύστατη στιγμή ο υπουργός Εργασίας είχαν αποτέλεσμα η κυβέρνηση να περάσει την Πέμπτη ένα ήρεμο σχετικά απόγευμα κατά την ψήφιση του Ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων.
  • Μικρή συμμετοχή, μεγάλη ταλαιπωρία
   Με χαμηλή συμμετοχή στα συλλαλητήρια και μεγάλη ταλαιπωρία για τους πολίτες που έπρεπε να μετακινηθούν, αλλά και για τους ίδιους τους... απεργούς, οι οποίοι δεν μπορούσαν να κατεβούν στις απεργιακές συγκεντρώσεις λόγω της 24ωρης ακινητοποίησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη ένας σκληρός απεργιακός κύκλος.
 • Για τη νέα γενιά

  • ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ: ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΥΙΟ ΠΑΛΜΕ ΣΤΗΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Γιώργος: Σειρά έχει τώρα, το εκπαιδευτικό...
   Α. Σαμαράς Αποφορτισμένοι μετά τη συζήτηση του Ασφαλιστικού, ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων ξεκίνησαν τη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θεωρητική προσέγγιση των προβλημάτων της νέας γενιάς και κατέληξαν, ως προς την επικαιρότητα, στη γνωστή ανταλλαγή ευθυνών.
 • Ευρωκαταδίκη

  • ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 30 χρόνια παραβιάζεται το δικαίωμα του εκλέγειν
   Καταδικαστική απόφαση, με την οποία λοιδορούνται οι πολιτικές και δικαστικές αρχές της χώρας για την επί τριακονταετία «αδυναμία» τους να επιτρέψουν στους Ελληνες ομογενείς να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, εξέδωσε προχθές κατά της Ελλάδος το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 • Πρέσβης ΗΠΑ

  • ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ «Στον σωστό δρόμο βρίσκεται η Ελλάδα»
   Ντ. Σπέκχαρντ: Πρόκληση για την κυβέρνηση η αντιμετώπιση της φτώχειας Οι αριθμοί, που δεν έρχονται μόνον από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και από την κεντρική τράπεζα, κατά τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, λένε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Στον Πόρο το «Συμπόσιο της Σύμης»
   Στον Πόρο και με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου θα γίνει από τη Δευτέρα 12 μέχρι και την Πέμπτη 15 Ιουλίου το Συμπόσιο της Σύμης, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου.
  • Αποστάσεις Μαξίμου από τις «πρόωρες» Καστανίδη
   Σαφείς αποστάσεις κράτησε χθες το Μέγαρο Μαξίμου από τη χθεσινή δήλωση, που έκανε στον ρ/σ ΘΕΜΑ 9.89, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς τάχθηκε υπέρ των πρόωρων εκλογών για να αποκτήσει η κυβέρνηση νέα νομιμοποίηση.
  • Νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό ο 29χρονος
   Στον «Ευαγγελισμό» εξακολουθεί να νοσηλεύεται -εκτός κινδύνου- ο 29χρονος υπάλληλος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που δέχτηκε προχθές άγρια επίθεση με χτυπήματα στο κεφάλι από ομάδα αγνώστων, στη διασταύρωση της οδού Σίνα και Πανεπιστημίου.
  • Εισαγγελέας στην «ΑΓΡΟΓΗ»
   Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ελένης Ράικου προκάλεσαν τα συνεχή δημοσιεύματα του Τύπου για όργιο προσλήψεων στην κρατική επιχείρηση «ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.» τις παραμονές των βουλευτικών εκλογών το 2009.
  • Η βαρόνη Αστον στην Αθήνα
   Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε χθες η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για τις εξωτερικές σχέσεις Κάθριν Αστον, η οποία πραγματοποιεί περιοδεία από την Ελλάδα και την Τουρκία μέχρι το Αφγανιστάν και το Καζακστάν.
  • Ετοιμος ο νέος κανονισμός της Βουλής
   Η τροποποίηση του συνταξιοδοτικού καθεστώτος των υπαλλήλων της Βουλής αλλά και η δυνατότητα μετάταξής τους σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου περιλαμβάνονται στις αλλαγές του Κανονισμού του Κοινοβουλίου, οι οποίες θα ψηφιστούν από την Ολομέλεια του Σώματος την ερχόμενη Παρασκευή.