Έντυπη Έκδοση

ΣΕ «ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ» ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΘΩΣ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ «ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ», ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ...

Σε ιδιώτες ο έλεγχος του Ιντερνετ

Σθεναρή αντίσταση στην απόπειρα της Κομισιόν να συναινέσει στις πέραν του Ατλαντικού επιταγές της για πλήρη έλεγχο του Διαδικτύου από ιδιώτες, στο όνομα καταπολέμησης της πειρατείας και των παραποιημένων προϊόντων (ACTA), φέρονται αποφασισμένοι να προβάλουν 380 ευρωβουλευτές, που έχουν συνυπογράψει, μέχρι τώρα τη γραπτή δήλωση του αντιπροέδρου του Ε.Κ. Σταύρου Λαμπρινίδη και τεσσάρων συναδέλφων του, με την οποία ζητείται πλήρης διαφάνεια στις σχετικές διαπραγματεύσεις.

Σε χθεσινή τους συνέντευξη Τύπου, ο κ. Λαμπρινίδης, ο Γάλλος Σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Φρανσουά Καστέξ, ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων Αλεξάνδρο Αλβάρο και η Τσέχα ευρωβουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών Ζουζάνα Ροΐτχοβα, αποκάλυψαν ότι τα έγγραφα των σχετικών διαπραγματεύσεων και το τελικό κείμενο της συμφωνίας χαρακτηρίζονται ως απόρρητα και δεν δίνονται προς ενημέρωση στους ευρωβουλευτές.

«Στόχος» όλοι οι χρήστες

Ωστόσο, συμπλήρωσαν, διαφαίνεται ότι έχουν απαλειφθεί από το κείμενο τόσο οι αρχικές απαράδεκτες προβλέψεις για την παγκόσμια υιοθέτηση επικίνδυνων νόμων τύπου HADOPI όσο και προβλέψεις για την ποινικοποίηση απλών χρηστών του Διαδικτύου για μη εμπορικού χαρακτήρα συμπεριφορές ή άλλες που προέτρεπαν στην καθημερινή παρακολούθηση όλων των χρηστών, ύποπτων και μη, από ιδιωτικές εταιρείες.

Μιλώντας στην «Ε», ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Λαμπρινίδης, υποστήριξε κατηγορηματικά ότι με την υιοθέτηση της γραπτής δήλωσης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζει μεν την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων και τους δημιουργούς, αλλά επιμένει στο ότι η καταπολέμηση της πειρατείας πρέπει να γίνεται χωρίς ακρότητες, χωρίς τη συλλογική παρακολούθηση των χρηστών και στη βάση νόμιμων διαδικασιών που σέβονται τα θεμελιώδη δικαιώματα και την ιδιωτική ζωή των πολιτών, όπως προβλέπουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Κομισιόν
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Αφγανιστάν
Σκότωναν Αφγανούς «για πλάκα»
ΗΠΑ
Απόφαση δικαστηρίου - δώρο στον Ομπάμα «κλείνει» τον φάκελο της «Air CIA»
Δεν θα κάψει το Κοράνι
Κούβα
Κάστρο εναντίον Κάστρο!
Τουρκία
Τουρκία: ο γρίφος του γρίφου των εκλογών της Κυριακής
Εμπιστεύονται τον στρατό
Κομισιόν
Σε ιδιώτες ο έλεγχος του Ιντερνετ
Άλλες ειδήσεις
Βόρεια Οσετία: καμικάζι τίναξε την αγορά στον αέρα
Εκτός γάμου, ένα στα τρία παιδιά που γεννιούνται στην Ε.Ε.
Και τα δύο είναι ζάλη