Έντυπη Έκδοση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΣΔΙΤ

Εργα 5 δισ. ευρώ ζητούν τραπεζίτες

Χτυπάει ξανά τις πόρτες των τραπεζών ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, επιχειρώντας να κινητοποιήσει τη χρηματοδοτική συμμετοχή τους, για να πάρει μπροστά μέσα στην επόμενη πενταετία πρόγραμμα συνολικού ύψους 3 έως 5 δισ. ευρώ, με εξασφαλισμένους κοινοτικούς πόρους και παράλληλα αναζήτηση ιδιωτικής χρηματοδότησης σε συνολικό ποσοστό 70%, για εκτεταμένα έργα βελτίωσης της ενεργειακής κατανάλωσης δημόσιων κτηρίων και ηλεκτροφωτισμού πόλεων και οδών, μέσω Συμβάσεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Πλήρες θέμα...

 • Χρηματοδότηση/ΓΛΚ

  • 800 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Πληρώνει χρωστούμενα σε Ταμεία - νοσοκομεία
   Και τσαλακωμένα τα παίρνουνε... Επιπλέον 800 εκατ. ευρώ βγάζει από το ταμείο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με στόχο να περιορίσει το «φέσι» που έχει φορέσει στους ιδιώτες.
 • ΕΛΣΤΑΤ

  • ΡΕΚΟΡ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ * 23,5 ΕΚΑΤ. ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ 3.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 654 ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΙΟΥΝΙΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 880 νέοι άνεργοι την ημέρα τον Αύγουστο
   Στο 26,4% η ανεργία ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ διαστάσεις, εν μέσω «εξόδου από την ύφεση», λαμβάνει η εγγεγραμμένη ανεργία. Τον περασμένο Αύγουστο είχαμε ρεκόρ απολύσεων, καθώς αυξήθηκαν κατά 22.000 οι νέοι άνεργοι που λαμβάνουν επιδότηση από τον ΟΑΕΔ, σε σχέση με τον Ιούλιο. Οι συγκεκριμένες απολύσεις αντιστοιχούν σε 880 ανέργους για κάθε εργάσιμη μέρα, αριθμός που καταγραφόταν κατά την περίοδο 2011-12, όταν η οικονομική κρίση είχε φτάσει στο απόγειό της, και καταδεικνύει ότι η ύφεση δεν υποχωρεί όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει για τα περί του αντιθέτου. Επίσης η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ανεργία 26,4% για τον Ιούλιο, μόλις 0,3% μειωμένη από τον Ιούνιο.
  • Του αποπληθωρισμού το... κάγκελο
   Πτώση τιμών για 19ο συνεχόμενο μήνα καταγράφει η Στατιστική Υπηρεσία Με μία καλή είδηση (μείωση ανεργίας στο 26,4% τον Ιούλιο από 26,7% τον Ιούνιο) και μία κακή είδηση (ισχυροποίηση αποπληθωρισμού στο -1,1% τον Σεπτέμβριο από -0,2% τον Αύγουστο), η εικόνα για την οικονομία και την προοπτική της εμφανίζεται κάπως θολή.
 • Ενέργεια

  • Σαραντάρης Ρώσος στο «τιμόνι» της «Προμηθέας»
   Ως δείγμα της μεγάλης σημασίας που δίνει η Ρωσία στα ενεργειακά θέματα της Ελλάδας εκτιμάται από την ενεργειακή αγορά η τοποθέτηση στη θέση του γενικού διευθυντή της «Προμηθέας GAS Α.Ε.» ενός νέου Ρώσου μάνατζερ, με εμπειρία στα διεθνή ενεργειακά θέματα και ιδιαίτερα στο πολύπαθο έργο του αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη.