Έντυπη Έκδοση

Μαραθώνιος, ταξίδι αυτογνωσίας

«Κλασικός» ονομάζεται μόνο ένας παγκοσμίως· αυτός της Αθήνας. Από εδώ ξεκίνησαν όλα και πλέον στη διαδρομή Μαραθώνας - Παναθηναϊκό Στάδιο θα τρέξουν πάνω από 11.000 δρομείς. Μαραθώνιοι ανά τον κόσμο υπάρχουν πολλοί, ο καθένας με την ιστορία και το χρώμα του. Κλασικός όμως είναι μόνο ένας, της Αθήνας. Αυτός ο οποίος διεξάγεται σήμερα στη διαδρομή απ' όπου άρχισαν όλα.

Πλήρες θέμα...

 • Ποδόσφαιρο

  • «Τεχνητή η αντιπαλότητα για Ολυμπιακό - ΠΑΟΚ»
   Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Βασίλης Καρδάσης, μιλάει στην «Κ.Ε.» ως φίλαθλος του Ολυμπιακού και όχι μόνο Ο αντιπρύτανης Βασίλης Καρδάσης (στο μέσον) με φίλους του Ολυμπιακούς. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι που του δίνει χαρά και ικανοποίηση Αρκετά «κοινά στοιχεία» μεταξύ «των δύο μεγαλύτερων λαϊκών σωματείων στην Ελλάδα», του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, διακρίνει ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Βασίλης Καρδάσης, που κάνει λόγο για μια «τεχνητή αντιπαλότητα, την οποία καλλιεργούν και συντηρούν κάποιοι για χρόνια, γιατί έτσι τους βολεύει».
  • «Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να εκπέμπουν πολιτισμό»
   Ο ΠΑΟΚτσής σκηνοθέτης Σταύρος Τσιώλης μιλά για το «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ», την περιπέτεια του έργου και το σημερινό... ντέρμπι Σκηνή απ' την παράσταση «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» που κατέβηκε τόσο άδικα και άδοξα. Η παράστασή του, το 2011, έκανε πάταγο. Ακόμη κι όταν χουλιγκάνοι έσπαγαν τις τζαμαρίες του «Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν», κι όταν πετούσαν μολότοφ, αφού ο τίτλος τους προκαλούσε. Ισως και το περιεχόμενο. «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ», του Σταύρου Τσιώλη, που μια εξ αποστάσεως συνάντησή του στο Σταθμό Λαρίσης το 1999 με δυο κορίτσια τού έδωσε την έμπνευση να γράψει και να παρουσιάσει ένα ταξίδι στη ζωή και στα απρόσμενά της, με όχημα μια απ' τις μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες.