Έντυπη Έκδοση

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Κάθε «όχι» στη μομφή ένα «ναι» στην τρόικα

Τα κέρδη και οι ζημιές που θα μετρήσει η κάθε πλευρά μετά το αποτέλεσμα

ΜΕ την τρόικα στην Αθήνα να απαιτεί τη λήψη νέων μέτρων, τα κόμματα της Βουλής και κάθε βουλευτής, ξεχωριστά, καλούνται τα μεσάνυχτα χωρίς άλλοθι, «ναι μεν αλλά» και «αντάρτικα» εκ του ασφαλούς, να πάρουν θέση, αν θα πουν ένα «ναι» ή ένα «όχι» στη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής. Κάθε «όχι» στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης είναι ένα «ναι» στην τρόικα των δανειστών και τους ανάβει το πράσινο φως για νέες ληστρικές επιδρομές. Συγκέντρωση το απόγευμα έξω από τη Βουλή Των ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Ακίνητα

  • ΟΡΙΣΤΙΚΟ Στο σφυρί η πρώτη κατοικία
   ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ 7.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Ο κύβος ερρίφθη. Η προστασία της πρώτης κατοικίας παύει από την 1η Ιανουαρίου 2014
 • Αρθρα/Σχολιασμοί

  • Ο ανύπαρκτος σοσιαλισμός
   Ο σοσιαλισμός είναι μια έννοια πολλαπλά παρεξηγημένη. Στην Ελλάδα έχει ταυτιστεί σε μεγάλο βαθμό με τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ, που ξεκινώντας από τις διακηρύξεις της 3ης Σεπτέμβρη του 1974 κατέληξε στις λίστες της Siemens και στη στήριξη των Μνημονίων της υποτέλειας και της εξαθλίωσης. Σε πλανητικό επίπεδο, εξάλλου, δυσφημίστηκε εξαιτίας της γραφειοκρατικής παραμόρφωσης των καθεστώτων του «υπαρκτού σοσιαλισμού» και διαφόρων εγκλημάτων τα οποία διαπράχθηκαν στο όνομά του.
 • Ασφαλιστικά ταμεία

 • Βιβλίο

  • Ο στοιχειωμένος «διπλός άνθρωπος» του ΚΚΕ
   Ο«Κόκκινος κάβουρας», το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη, βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία, περιγράφει με μυθιστορηματικό τρόπο τη ζωή του Α-25, του διπλού πράκτορα που φυγαδεύτηκε από το κόμμα το 1983 μετά την αποκάλυψη του ρόλου του από επιστολή που έστειλε στο κόμμα μέλος της οικογένειάς του...
 • ΕΡΤ

  • Το χρονικό μιας κρατικής παρανομίας κατ' εξακολούθηση
   Η μόνη κερδοφόρα ΔΕΚΟ που, αφού την απαξίωσαν και εδραίωσαν σε αυτή την αδιαφάνεια, οι ίδιοι την κατηγόρησαν και την έκλεισαν με παράνομο τρόπο Τα ΜΑΤ παρατεταγμένα στην είσοδο της ΕΡΤ Σχεδόν 5 μήνες διήρκεσε η μεγάλη περιπέτεια της ΕΡΤ, από το «μαύρο» μέχρι τη βίαιη εκκένωση του Ραδιομεγάρου. Πέντε μήνες με συνεχείς αγώνες από πλευράς των πρώην εργαζομένων και συνεχή ατοπήματα από πλευράς κυβέρνησης. Πέντε μήνες στη διάρκεια των οποίων αποδείχτηκε περίτρανα ότι η «προβληματική» και «αμαρτωλή» ΕΡΤ έκλεισε μόνο και μόνο για να δώσει τη θέση της σε ένα προβληματικό μόρφωμα και να πριμοδοτηθούν τα ιδιωτικά συμφέροντα ενόψει της τηλεοπτικής μετάβασης στην ψηφιακή εποχή.
  • Διάδοχος της «αμαρτωλής» ΕΡΤ η... παράνομη Δ.Τ.
   Ενα μήνα ακριβώς μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ εμφανίζεται η καρτέλα της κυβερνητικής μεταβατικής και καθ' όλα παράνομης Δ.Τ. Η παραγωγή γίνεται από την ιδιωτική TVE στα στούντιο της Παιανίας και στέλνεται μέσω ΟΤΕ στις εγκαταστάσεις της Digea (μονοπωλιακού ψηφιακού παρόχου).
  • Η αρχή του τέλους
   Οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι με τις εκπομπές τους παρόντες σε κάθε μεγάλο γεγονός, την ώρα που η Δ.Τ. και η ΕΔΡ (Ελληνική Δημόσια Ραδιοφωνία που βγήκε στον αέρα ως Πρώτο Πρόγραμμα στις 27 Σεπτεμβρίου) δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.
  • Η ανομία της κυβέρνησης και το δίκιο των εργαζομένων της ΕΡΤ
   Η επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο επιβεβαίωσε τη ρήση του Μπουρντιέ, ότι όταν αδυνατίζει το αριστερό χέρι του κράτους (αυτό που δίνει τις παροχές και τα κοινωνικά δικαιώματα) δυναμώνει το δεξιό, αυτό που κραδαίνει το κλομπ του αυταρχισμού.
  • ΕΕΔΑ: Αντισυνταγματικό το κλείσιμο της ΕΡΤ
   Η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καταγγέλλει ως αντισυνταγματικό το κλείσιμο της ΕΡΤ και ψευδο-θεσμική την υποκατάστασή της, θυμίζοντας ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ δεν κυρώθηκε ποτέ από τη Βουλή, όπως προβλέπεται ρητά από το Σύνταγμα. Η Ενωση συνδέει την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο με τη σκανδαλώδη ρύθμιση που ψηφίστηκε για τους καναλάρχες.
 • ΣΥΡΙΖΑ

  • Το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ, οι Γερμανοί και το ευρώ
   Νέα επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τον ερχόμενο Μάρτιο. Θα μιλήσει στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών «Συμμάχους» και «ιδέες» αναζήτησε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο Αλέξης Τσίπρας στο διήμερο συνέδριο του Πανεπιστημίου και της Σχολής Διεθνών Σχέσεων «LBJ» στο Οστιν του Τέξας.
 • Συνεντεύξεις

  • ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ Θα φέρουμε νόμο κατά της διαπλοκής
   Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χρεώνει τακτικισμό στην Κουμουνδούρου για την πρόταση μομφής, λέει «απεταξάμην» σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και απορρίπτει συνεργασία με τους «58» «Οι εποχές αυτοδυναμιών και μονοκομματικών κυβερνήσεων έχουν παρέλθει και απαιτούνται ευρύτερες προγραμματικές συγκλίσεις. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για την πριμοδότηση του πρώτου κόμματος» (φωτ. ΑΠΕ) «Δεν είναι ζητούμενο ένα κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές» * «Το κείμενο των «58» είναι μια πρόσκληση για διάλογο, αλλά χωρίς συγκεκριμένη πολιτική»
  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ 6-7 οικογένειες χειραγωγούν πολιτική και λαό
   Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την επίδειξη δύναμης στο θέμα της ΕΡΤ και επιτίθεται προσωπικά τόσο εναντίον του υπ. Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, όσο και εναντίον του υπουργού της Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου «Η ψήφος εμπιστοσύνης, που θα δώσουμε απόψε, στην κυβέρνηση δεν είναι «λευκή επιταγή». Η μόνη εθνική θέση είναι ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες θυσίες» * «Οι άνανδρες δολοφονίες του Φουντούλη και του Καπελώνη, όπως και η δολοφονία του Φύσσα στο Κερατσίνι, αποτελούν την τραγική κατάληξη μιας κλιμακούμενης από το θέρος του 2010 βίας».
  • ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Η υπερφορολόγηση καταστρέφει την οικονομία
   «Ούτε, όμως, και επικυρωτές των νόμων που έρχονται στη Βουλή», τονίζει η βουλευτής της Ν.Δ., ενώ επισημαίνει ότι «η υπερφορολόγηση καταστρέφει τελικά την οικονομία» «Κανένας Ελληνας πολιτικός, είτε προέρχεται από πολιτική οικογένεια είτε όχι, δεν είναι "αθώος του αίματος" του ρουσφετιού» (φωτ. ΑΠΕ) Οι βουλευτές δεν είναι χειροκροτητές ή επικυρωτές των νόμων που έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή, δηλώνει σήμερα στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων. Δηλώνει υπέρ της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, αλλά με διορθώσεις στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, όπως η μείωση των αντικειμενικών αξιών.
 • Τρόικα

  • Κορόνα - γράμματα το μέλλον ΕΑΣ - ΕΛΒΟ
   Θυσία, μία από τις δύο αμυντικές βιομηχανίες, για να εξευμενίσουν το «θηρίο». Τόμσεν: Μη λέτε εκεί έξω ότι δεν θα πάρετε μέτρα, γιατί απλά θα τα πάρετε... Να θυσιάσει μία από τις δύο αμυντικές βιομηχανίες ΕΑΣ ή ΕΛΒΟ, ώστε να λάβει ως αντάλλαγμα τη μείωση των προβλέψεων της τρόικας για το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος και κατά συνέπεια των μέτρων που πρέπει να πάρει μέσα στο 2014, εξετάζει η κυβέρνηση.