Έντυπη Έκδοση

Συνάντηση αποστράτων με Χρυσή Αυγή

Τη «στήριξη και την άποψη» της Χρυσής Αυγής ζήτησαν οι απόστρατοι στρατιωτικοί, που επέλεξαν να έχουν συνάντηση στα γραφεία της. Την παρουσίασαν ως «συνέχεια των επαφών της ΕΑΑΣ με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για ενημέρωσή τους».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της παραπομπής στο εδώλιο 70 κατηγορουμένων -μεταξύ των οποίων σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας- της Χρυσής Αυγής και την πρόταση του εισαγγελέα εφετών Ισ. Ντογιάκου περί εγκληματικής οργάνωσης, που λειτουργούσε υπό το μανδύα κόμματος. Η πρωτοβουλία ανήκει στη θεσμική Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), της οποίας ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. προχώρησαν σε συνάντηση, στην οποία -σύμφωνα με ανακοίνωση- μετείχαν «ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης και μέλος της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής των Ελλήνων, Αντισυντάρχης ε.α. κ. Πολύβιος Ζησιμόπουλος, οι Ευρωβουλευτές Αντιστράτηγοι ε.α. Γεώργιος Επιτήδειος και Ελευθέριος Συναδινός, και ο διευθυντής προσωπικού του Λαϊκού Συνδέσμου Χ.Α. Δημήτριος Βλαχόπουλος».

Οπως επισήμαναν στην ανακοίνωσή τους οι απόστρατοι, «η όλη συζήτηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα», κατατέθηκε υπόμνημα «για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν στο κόμμα της Χ.Α.». Επίσης, «ζητήθηκε η θέση και το πρόγραμμα της Χ.Α. για την Αμυνα, για το συνδικαλισμό στις ΕΔ και το ρόλο τους ως Δύναμη Αποτροπής και Ασφάλειας των Ευρωπαϊκών συνόρων». Οι συζητήσεις στα γραφεία της Χ.Α. και αφορούσαν από την απόφαση του ΣτΕ για το μισθολόγιο μέχρι τον «μη χαρακτηρισμό» των στρατιωτικών «με τον απαξιωτικό όρο "ένστολοι"». Οι «συνομιλητές» συμφώνησαν ότι είναι αντίθετοι στο συνδικαλισμό στις Ενοπλες Δυνάμεις «καθώς θεωρούν ότι αυτό θα αποτελέσει την αρχή της διάλυσής τους...».

Το ραντεβού έγινε στις 31 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία το μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωνε ότι νέος υπουργός Αμυνας τοποθετείται ο Ν. Δένδιας, που ως υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε μετωπική σύγκρουση με την οργάνωση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Χρυσή Αυγή
Εκδηλώσεις
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας (ΥΠΕΘΑ)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
ΔΝΤ/Ε.Ε.
Φρένο από ΔΝΤ στη χαλάρωση
Κυβέρνηση
Το Μαξίμου προχωρά με τη βοήθεια του... Θεού
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
«Κόκκινο» της τρόικας στις 100 δόσεις
Οι δανειστές πιέζουν για τις μεταρρυθμίσεις
ΣΥΡΙΖΑ
Ν. Βούτσης: Δεν έχουν τους 180 αλλά στην κρίση δεν ξέρεις
ΛΑΟΣ
Ανώμαλη προσγείωση για Καρατζαφέρη
ΔΗΜΑΡ
Ο Φ. Κουβέλης επιμένει για συνεννόηση
ΔΕΣΦΑ
Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές...
ΑΝΕΛ
Δίχτυ της κυβέρνησης στους ΑΝΕΛ για τους 180
ΚΚΕ
Συσπείρωση στην Καισαριανή
ΑΟΖ
Μακρύς ο δρόμος για την οριοθέτηση της ΑΟΖ
Παρεμβάσεις
«Γεωπολιτική» τρικυμία σε αριστερά κρανία
Εκδηλώσεις
Συνάντηση αποστράτων με Χρυσή Αυγή
Άλλες ειδήσεις
ΣYNTAΞH πριν τα 67