Έντυπη Έκδοση

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΝΩ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΨΗΦΙΖΟΤΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΞΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΣΑΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ

Ο Δεκέμβρης του Λονδίνου

Η πολιορκία του Κοινοβουλίου ξεκίνησε, «Η παιδεία δεν είναι για πούλημα» φώναζαν εξοργισμένοι οι φοιτητές, καθώς οι μάχες σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς γίνονταν ολοένα και πιο σκληρές... (φωτ. Reuters, Ass. Press)
ΣΤΟΥΣ δρόμους του Λονδίνου βρίσκονται από χθες χιλιάδες φοιτητές διαδηλώνοντας για άλλη μια μέρα κατά της κυβερνητικής πρότασης που τριπλασιάζει τα πανεπιστημιακά δίδακτρα. Σε πολιορκία είναι το Κοινοβούλιο και κυβερνητικά κτήρια έγιναν στόχος, με αιχμή το υπουργείο Οικονομικών. Επίθεση δέχτηκε και ο Κάρολος, που είχε την ατυχή έμπνευση να παρευρεθεί σε εκδήλωση στο «Παλάντιουμ». Εννέα αστυνομικοί και 19 διαδηλωτές τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις. Το νομοσχέδιο δοκιμάζει τη συνοχή και το μέλλον τής βρετανικής κυβέρνησης συμμαχίας.

Πλήρες θέμα...

 • WikiLeaks

  • WIKILEAKS ΟΙ ΗΠΑ ΑΣΚΟΥΣΑΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΓΔΜ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ «Τα Σκόπια πάση θυσία στο ΝΑΤΟ»
   Συνεχίζεται, ξεπερνώντας τις αντιξοότητες, καθημερινά η διαρροή των τηλεγραφημάτων του Cablegate από την κλεψύδρα του Wikileaks. Από τις χθεσινές αναρτήσεις του Cablegate (συνολικά δημοσιοποιήθηκαν 1.203 μόλις από 251.287 έγγραφα) επιλέγουμε τα δύο παρακάτω που αφορούν τη γειτονιά μας.
  • Διαδηλώσεις και υπογραφές υπέρ Ασάνζ
   Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Τζούλιαν Ασάνζ» και φωτογραφίες-μάσκες του ιδρυτή του WikiLeaks διαδήλωσαν δεκάδες Αυστραλοί στην Καμπέρα (φωτ. ΑΠΕ) Δηλώσεις συμπαράστασης ηγετών, διεθνείς εκδηλώσεις αλληλεγγύης και συνεχιζόμενο κυβερνοαντάρτικο στο Διαδίκτυο πάνε παράλληλα στο «πραγματικό» και το ψηφιακό σύμπαν ως εκφράσεις συμπαράστασης στον «κρατούμενο επί σκοπώ εκδόσεως» στο Λονδίνο Τζούλιαν Ασάνζ και στο WikiLeaks.
  • Λογισμικό - προστάτης από Τούρκους
   Λογισμικό που καθιστά αδύνατη τη δημοσιοποίηση μυστικών εγγράφων, όπως αυτά που έβγαλε το WikiLeaks, υποστηρίζουν ότι ανέπτυξαν Τούρκοι πληροφορικάριοι.
  • Εξηγήσεις ζητάει η Ρωσία για τα σχέδια άμυνας Πολωνίας - Βαλτικών
   Για βελτίωση των σχέσεων ΝΑΤΟ-Ρωσίας μίλησε ο γ.γ της Συμμαχίας, αλλά η Μόσχα επέμεινε να ζητεί εξηγήσεις για τα σχέδια άμυνας -όπως αποκάλυψε η WikiLeaks- Πολωνίας και Βαλτικών χωρών σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης, ενώ κατήγγειλε ότι δέχεται συνεχώς προκλήσεις από τη Γεωργία.
 • Κίνα

 • Καζακστάν

  • ΕΡΜΟ ΚΑΖΑΧΣΤΑΝ Ενας πρόεδρος ψάχνει για την αθανασία...
   Διά βίου πρόεδρος και... επιστημονικώς (φωτ. Reuters) Ο 70ετής πρόεδρος του Καζαχστάν ζήτησε από ερευνητές στο πανεπιστήμιο «Ναζαρμπάγεφ» να βρουν το ελιξίριο της νεότητας, που μεταξύ άλλων θα καταστήσει και τη χώρα τους ισχυρή...
 • Υγεία

 • Άλλες ειδήσεις

  • Καθωσπρέπει παιχνίδια
   Η μύτη του πέλματος τεντώνει. Τα ακροδάχτυλα κοιτούν ψηλά. Κνήμη, γόνυ και μηρός σε μια επίπονη ευθεία. Σπαγκάτο κάθετο στον τοίχο και μακριά από βλέμματα.