Έντυπη Έκδοση

Η σωστή διατροφή θεμέλιο για μια υγιή παιδική ηλικία

Για την καλή υγεία απαιτείται καλή διατροφή, ακόμη και για τα βρέφη. Η υγιής ζωή εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα και την τακτική πρόσληψη ισορροπημένων, υγιεινών τροφών. Η συγκεκριμένη απαίτηση γίνεται όλο και πιο προφανής όσον αφορά τα παιδιά, συμπεριλαμβάνοντας πρόσφατα ακόμα και τα βρέφη. Μια σωστή διατροφή από την πρώτη μέρα θέτει τα απαραίτητα θεμέλια για μια υγιή παιδική ηλικία, παρέχοντας έτσι μια ισχυρή βάση για συνεχή ανάπτυξη και ένα καλό ξεκίνημα στη ζωή.

Πλήρες θέμα...

 • Καρκίνος

  • Εμβόλιο HPV: Το σύγχρονο όπλο στα χέρια των Ελληνίδων
   Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας προσβάλλει νέες γυναίκες, γυναίκες που βρίσκονται σε παραγωγική περίοδο της ζωής τους. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας προκαλείται από λοίμωξη με τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (ή HPV), ο οποίος μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή, ακόμη και αν δεν είναι ολοκληρωμένη. Ετσι όποιο κορίτσι ή όποια γυναίκα είναι σεξουαλικά ενεργή, μπορεί να προσβληθεί από λοίμωξη με ογκογόνο τύπο του HPV, η οποία μπορεί με την πάροδο του χρόνου να εξελιχθεί σε καρκίνο.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Λίφτινγκ έσω επιφάνειας μηρών
   Με αυτήν την επέμβαση αντιμετωπίζουμε τη χαλάρωση στην έσω επιφάνεια των μηρών που οφείλεται στην ηλικία αλλά και στην απώλεια βάρους.
  • Γεροντική άνοια και μείωση της όρασης
   Το DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ) αποτελεί απαραίτητο πολυ-ακόρεστο λιπαρό οξύ θαλάσσιας προέλευσης.
  • Ιδια ευκαιρία στη ζωή και για τα πρόωρα βρέφη
   Οι πρόωρες γεννήσεις έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα και για τα πρόωρα βρέφη υπάρχει κίνδυνος να τύχουν υποδεέστερης φροντίδας, με αποτέλεσμα την πρόκληση αναπτυξιακών προβλημάτων, υψηλότερων ποσοστών μαθησιακών και συμπεριφορικών διαταραχών, εγκεφαλικής παράλυσης, αισθητηριακών ελλειμμάτων, λοιμώξεων του αναπνευστικού και χρόνιων ασθενειών. Η καλά οργανωμένη, αποτελεσματική και στοχευμένη φροντίδα πριν από τη σύλληψη, καθώς και η φροντίδα της μητέρας και του νεογνού μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά στα πρόωρα βρέφη και τα νεογνά με ασθένειες καθώς και στις οικογένειές τους, που θα τους ακολουθεί στη μετέπειτα ζωή τους.
  • 1 στα 6 ζευγάρια στην Ευρώπη αντιμετωπίζει προβλήματα σύλληψης
   Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης «Η γονιμότητα έχει σημασία», 1 στα 6 ζευγάρια στην Ευρώπη αντιμετωπίζει προβλήματα σύλληψης σήμερα το οποίο σε παγκόσμιο επίπεδο μεταφράζεται σε 80 εκατομμύρια ανθρώπους με προβλήματα υπογονιμότητας.
  • Τα κρυολογήματα και πώς αντιμετωπίζονται
   Τα περισσότερα κρυολογήματα οφείλονται σε ιούς. Εκατοντάδες διαφορετικοί ιοί μπορούν να μολύνουν τη μύτη και το στόμα. Μεταδίδονται με το βήχα και το φτάρνισμα. Κατά μέσο όρο, ένα παιδί στο Δημοτικό μπορεί να εμφανίζει 3-10 ιώσεις το χρόνο. Τα νήπια μπορεί να έχουν περισσότερες. Αν το παιδί ζει με καπνιστές, έχει αυξημένο κίνδυνο για κρυολογήματα.
  • Ο εμβολιασμός, ασπίδα προστασίας ενάντια στην πνευμονία
   Με τη χρήση εμβολίων και την έγκαιρη αντιμετώπιση μπορούν να σωθούν περισσότερες από ένα εκατομμύριο ζωές παιδιών ετησίως.