Έντυπη Έκδοση

Παζάρι αλληλεγγύης από βιοκαλλιεργητές

«Αφήνοντας πίσω μας τη νοοτροπία του υπερκαταναλωτισμού και των ψεύτικων αναγκών που έχουν καλλιεργήσει, ελάτε την Κυριακή στη Βούλα να ανταλλάξουμε χρήσιμα πράγματα και να δοκιμάσετε δωρεάν βιολογικά προϊόντα που θα μαγειρευτούν επί τόπου», είναι το κάλεσμα της Εναλλακτικής Δράσης για το παζάρι αλληλεγγύης που γίνεται με τη στήριξη του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αττικής.

«Θέλουμε να στείλουμε, με το παζάρι αυτό, ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι οι δυσκολίες που ζούμε δεν είναι αξεπέραστες και ότι όλοι μαζί με πνεύμα αλληλεγγύης μπορούμε να τις ξεπεράσουμε», τονίζεται στο μήνυμα της Εναλλακτικής Δράσης, που οργανώνει την εκδήλωση (11/12) στην Πνευματική Εστία της Βούλας. Γι' αυτό μας προτρέπει: «Ελάτε στο παζάρι μας την Κυριακή, φέρτε μαζί σας όποιο αντικείμενο έχετε σπίτι σας και δεν το χρησιμοποιείτε (ρούχα, βιβλία, μαγειρικά σκεύη, πράγματα κουζίνας, cd, ηλεκτρικές συσκευές, διακοσμητικά και ό,τι άλλο) και νιώστε τη χαρά να δώσετε και να πάρετε κάτι δωρεάν, κάτι που χρειάζεστε από τα αντικείμενα που θα φέρουν άλλοι».

Ευπρόσδεκτα από φίλες και φίλους είναι και ό,τι μπορούν και θέλουν να φέρουν από σπιτικά φαγητά ή ποτά, χωρίς φυσικά αυτό να είναι υποχρεωτικό. Στο παζάρι αλληλεγγύης θα έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε ιδέες, είπε ο Μάκης Σταύρου της Εναλλακτικής Δράσης.

Στη συνάντηση, εκτός από τους βιοκαλλιεργητές, θα είναι και μαθητές του 5ου Γυμνασίου Γλυφάδας, που θα συνοδεύονται από εκπαιδευτικούς.

Εξυπακούεται ότι μπορούν να έρθουν και μαθητές άλλων σχολείων.

Στο χώρο, εθελοντές μάγειροι θα μαγειρέψουν με προϊόντα βιολογικής προέλευσης, λέει ο Θόδωρος Αρβανίτης από το Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών: «Μια χειρονομία-προσφορά από αγρότες που και αυτοί περνούν δύσκολες στιγμές».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αγροτικά θέματα & αγροτική πολιτική
Σχετικά θέματα: Εκδήλωση
Οινοπνεύματα και ασφαλής οδήγηση στο Ζάππειο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Διάστημα
Η Σελήνη καλυμμένη με το πέπλο της γήινης παρασκιάς
Εκδήλωση
Παζάρι αλληλεγγύης από βιοκαλλιεργητές
Οινοπνεύματα και ασφαλής οδήγηση στο Ζάππειο
Εκπαίδευση
«Να μη γίνουν περικοπές σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς»
Ιστορία
Στο φως αριστοτελική σχολή αντίστασης
Θρησκεία τους, η μελισσοκομία
Κοινωνία
Βρέφος 6 ημερών βρέθηκε παρατημένο
Συνέντευξη: Χαράλαμπος Παυλόπουλος
Κάθε εξάρτηση και μια ιστορία
Φιστίκι
«Φιστίκι με 6 ευρώ δεν είναι από την Αίγινα»
Το 1860 ο πρώτος οργανωμένος φιστικιώνας
Πρώτη θέση στην Ευρώπη
Πλούσια θρεπτική αξία
Άλλες ειδήσεις
Επιστημονικά αναγνώσματα για τις γιορτές