Έντυπη Έκδοση

Οινοπνεύματα και ασφαλής οδήγηση στο Ζάππειο

Από το «άγιο τσιπουράκι», στο «ούζο όταν πιεις» κι από το «με το τραγούδι, με το κρασί» στην εκδήλωση με τίτλο: «Οινοπνεύματα 2011» στην Αίγλη του Ζαππείου, τα ελληνικά αμπελοοινικά αποστάγματα έχουν την τιμητική τους.

Την ίδια ώρα, όμως, με γνώμονα την ασφαλή οδήγηση, πρώτη φορά παρουσιάζεται και προσομοιωτής οδήγησης αυτοκινήτου, συμβάλλοντας στην καμπάνια υπέρ της συνετής κατανάλωσης αλκοόλ.

Στην 1η έκθεση αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης, που πραγματοποιείται αύριο από τις 12 το μεσημέρι ώς τις 8 το βράδυ, πρόκειται να παρουσιαστεί μια κατασκευή υψηλής τεχνολογίας, που εκπαιδεύει στην ασφαλή οδήγηση, ακόμα και υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Αλλωστε, όπως λένε οι διοργανωτές της έκθεσης, ο κυριότερος παράγοντας ατυχημάτων είναι η λανθασμένη αντίδραση σε καταστάσεις που δεν υπάρχει εμπειρία (π.χ. ακραίες καιρικές συνθήκες). Η εκπαίδευση όμως μέσω προσομοιωτή μπορεί να γίνει και σε λιγότερο σπάνιες έως συχνές καταστάσεις (π.χ. παρκάρισμα), με στόχο την οικονομική οδήγηση κ.λπ. Ο προσομοιωτής οδήγησης μπορεί να τσεκάρει τον οδηγό υπό την επήρεια οινοπνεύματος, χρήση κινητού κ.ά., αναλύοντας τη συμπεριφορά του.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το μεθυστικό άρωμα του τσίπουρου, της τσικουδιάς, του κρασιού, του κονιάκ κ.ά. θα πλημμυρίσουν την Αίγλη Ζαππείου, ενώ θα συνοδεύουν προϊόντα της ελληνικής γης και θάλασσας.

Η νεοϊδρυθείσα Ενωση Αποσταγματοποιών Αμπελοοινικών Προϊόντων Ελλάδας (ΕΝΑΠΑΠΕ), με ομιλητές μεταξύ άλλων τον επικεφαλής Δημήτρη Αποστολάκη και γ.γ. τον Νίκο Τοκαλή, πρόκειται ν' αναφερθεί και στη δυναμική των ελληνικών αποσταγμάτων αμπελοοινικής προέλευσης αλλά και στις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν στην αγορά, ενώ θα συμμετάσχουν τσιπουροπαραγωγοί κ.ά., που θα έχουν την ευκαιρία να εξηγήσουν στο ευρύ κοινό πώς βγαίνουν τα αποστάγματα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Σχετικά θέματα: Εκδήλωση
Παζάρι αλληλεγγύης από βιοκαλλιεργητές
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Διάστημα
Η Σελήνη καλυμμένη με το πέπλο της γήινης παρασκιάς
Εκδήλωση
Παζάρι αλληλεγγύης από βιοκαλλιεργητές
Οινοπνεύματα και ασφαλής οδήγηση στο Ζάππειο
Εκπαίδευση
«Να μη γίνουν περικοπές σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς»
Ιστορία
Στο φως αριστοτελική σχολή αντίστασης
Θρησκεία τους, η μελισσοκομία
Κοινωνία
Βρέφος 6 ημερών βρέθηκε παρατημένο
Συνέντευξη: Χαράλαμπος Παυλόπουλος
Κάθε εξάρτηση και μια ιστορία
Φιστίκι
«Φιστίκι με 6 ευρώ δεν είναι από την Αίγινα»
Το 1860 ο πρώτος οργανωμένος φιστικιώνας
Πρώτη θέση στην Ευρώπη
Πλούσια θρεπτική αξία
Άλλες ειδήσεις
Επιστημονικά αναγνώσματα για τις γιορτές