Έντυπη Έκδοση

Πλούσια θρεπτική αξία

Η ψίχα του φιστικιού θεωρείται πολύ θρεπτική τροφή, σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα της Διεύθυνσης Γεωργικών Ερευνών και Μελετών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, διότι περιέχει λευκώματα, υδατάνθρακες και λιπαρές ουσίες σε μεγάλη ποσότητα.

Είναι από τους ξηρούς καρπούς που εντάσσονται στην πυραμίδα της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Ελαια του φιστικιού, κατά τη διατροφολόγο Ειρήνη Γ. Μαραζιώτη, έχουν μεγάλη αξία και χρησιμοποιούνται στη μαγειρική των ανατολικών λαών, ως συμπλήρωμα στο ψημένο αρνί ή στη ζαχαροπλαστική. Το φιστίκι καλύτερα να τρώγεται άψητο. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε, Α και Β.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Σχετικά θέματα: Φιστίκι
«Φιστίκι με 6 ευρώ δεν είναι από την Αίγινα»
Το 1860 ο πρώτος οργανωμένος φιστικιώνας
Πρώτη θέση στην Ευρώπη
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Διάστημα
Η Σελήνη καλυμμένη με το πέπλο της γήινης παρασκιάς
Εκδήλωση
Παζάρι αλληλεγγύης από βιοκαλλιεργητές
Οινοπνεύματα και ασφαλής οδήγηση στο Ζάππειο
Εκπαίδευση
«Να μη γίνουν περικοπές σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς»
Ιστορία
Στο φως αριστοτελική σχολή αντίστασης
Θρησκεία τους, η μελισσοκομία
Κοινωνία
Βρέφος 6 ημερών βρέθηκε παρατημένο
Συνέντευξη: Χαράλαμπος Παυλόπουλος
Κάθε εξάρτηση και μια ιστορία
Φιστίκι
«Φιστίκι με 6 ευρώ δεν είναι από την Αίγινα»
Το 1860 ο πρώτος οργανωμένος φιστικιώνας
Πρώτη θέση στην Ευρώπη
Πλούσια θρεπτική αξία
Άλλες ειδήσεις
Επιστημονικά αναγνώσματα για τις γιορτές