Έντυπη Έκδοση

ΣΕ 14ΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Αποβολή για γκρουπ στο Facebook

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μαθήτρια αναγκάζεται να αλλάξει σχολείο λόγω γκρουπ που έφτιαξε στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook! Πρόκειται για μια 14χρονη μαθήτρια της Β' τάξης του Γυμνασίου Χρυσοπηγής Χανίων.

Το γκρουπ που δημιούργησε η μαθήτρια της Β' τάξης του Γυμνασίου Χρυσοπηγής Χανίων και το «αντιγκρούπ» που έφτιαξαν οι συμμαθητές της διαμαρτυρόμενοι για την αποβολή της Το γκρουπ που δημιούργησε η μαθήτρια της Β' τάξης του Γυμνασίου Χρυσοπηγής Χανίων και το «αντιγκρούπ» που έφτιαξαν οι συμμαθητές της διαμαρτυρόμενοι για την αποβολή της Η ανήλικη φέρεται ότι έφτιαξε στο Facebook για πλάκα ένα γκρουπ με θέμα «Ναι, κι εγώ μισώ τη...» (διευθύντρια της Χρυσοπηγής), στο οποίο έγιναν μέλη περισσότερα από εκατό παιδιά. Το γκρουπ, στο οποίο αναφέρεται ότι η διευθύντρια δίνει συνέχεια αποβολές, εντόπισε μια μητέρα η οποία και την ενημέρωσε. Ακολούθησε προχθές Τρίτη η συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου και οι καθηγητές αποφάσισαν το παιδί «να αλλάξει σχολικό περιβάλλον». Τούτο σημαίνει ότι η κοπέλα αποβάλλεται οριστικά από το σχολείο.

Το γεγονός αυτό όμως προκάλεσε την αντίδραση των συμμαθητών της 14χρονης που έφτιαξαν γκρουπ στο Facebook με θέμα: «Θέλουμε τη συμμαθήτριά μας πίσω στη Χρυσοπηγή». Περιγράφοντας το γκρουπ τους γράφουν: «Μια ομάδα για όλους εμάς που πιστεύουμε ότι η θέση της είναι στη Χρυσοπηγή και θεωρούμε απίστευτα άδικο τον λόγο που την απέβαλαν!». Σύμφωνα με πληροφορίες, η μαθήτρια ζήτησε συγγνώμη από τη διευθύντρια. Ωστόσο, η απόφαση του συμβουλίου του σχολείου ήταν «αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος».

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, Νίκος Βεστάκης, μας είπε ότι «σύμφωνα με τον νόμο δεν μπορεί κανείς να αλλάξει την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εκτελέσουμε την απόφαση». Ωστόσο, ο κ. Βεστάκης κράτησε σαφείς αποστάσεις από την απόφαση του συλλόγου και επισήμανε ότι «πρέπει από εδώ και πέρα να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί όταν παίρνουμε αποφάσεις για τέτοια θέματα».

Χθες το μεσημέρι βρέθηκε το νέο σχολείο της κοπέλας.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Βασίλης Παπαστάμος, δήλωσε: «Αν και η ΕΛΜΕ δεν έχει αρμοδιότητα για θέματα ποινολογίου μαθητών, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύει το πόσο μεγάλο έλλειμμα και κενό υπάρχει στους εκπαιδευτικούς σε ό,τι αφορά τη γνώση περί του ψηφιακού κόσμου και της ψηφιακής κοινωνίας στην οποία ζούμε. Η συγκεκριμένη τιμωρία δεν θα έπρεπε, κατά την προσωπική μου γνώμη, να επιβληθεί και δεν θα δινόταν αν οι εκπαιδευτικοί είχαν επιμορφωθεί επί της ουσίας και χρησιμοποιούσαν τις νέες τεχνολογίες στην καθημερινότητά τους. Θα γνώριζαν τι σημαίνει Facebook και έτσι δεν θα πανικοβάλλονταν με το παραμικρό». *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο
Εκπαίδευση
Σχετικά θέματα: Εκπαίδευση
Θεσσαλονίκη: «Λείπουν 100 εκατ. ευρώ για σχολεία»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Αγροτικές κινητοποιήσεις
Ραντεβού στο Κιλελέρ
Καιρικά φαινόμενα
Πλημμύρες σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς
Η Δυτ. Ελλάδα βάφτηκε «κόκκινη»
Περιβάλλον
Θέλουν να φυτέψουν... τσιμέντο στο πάρκο-ανάσα
Τα ύποπτα βαρέλια «έκρυβαν» τοξικά
Αχελώος: στοπ στα έργα για την εκτροπή μέχρι την ολομέλεια του ΣτΕ
14 συλλήψεις στα Χανιά για τα αιολικά πάρκα της έντασης
Για τους μετανάστες
«Απάνθρωπο το ελληνικό «σύστημα» για τους μετανάστες»
Θετικό το νομοσχέδιο αλλά...
Διαφημιστικές πινακίδες
30 μήνες και δεν ξήλωσαν ούτε... καρτ ποστάλ
«Κολοκυθιά» αρμοδίων
Εχουν βεβαιωθεί πρόστιμα 5 εκατ. από το 2007
Αλαλούμ για το τι είναι νόμιμο και τι είναι παράνομο
Εκπαίδευση
Αποβολή για γκρουπ στο Facebook
Θεσσαλονίκη: «Λείπουν 100 εκατ. ευρώ για σχολεία»
Άρθρο Αλ. Γιωτόπουλου
Καμποτινισμός και παλινωδία
Δίκη για την απαγωγή Μυλωνά
Μπρεχτική αλληλεγγύη σε Παλαιοκώστα
Άλλες ειδήσεις
Ερευνα για το θάνατο 5χρονου
Τουρκική η Ξάνθη στο iphone!
Εκλεβαν το σήμα της NOVA και το μοίραζαν σε 1.558
«Στόχος η αντιμετώπιση της βίας και η ισότητα των φύλων»
Πριόνισαν τα κάγκελα και έφυγαν ανενόχλητοι από τμήμα
Ζητάμε από τους Βούλγαρους τον δραπέτη
Δυο 15χρονα αδελφάκια στο κελί!
35 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς 32.000 αγροτών
«Κόλλησαν» οι προσλήψεις, στον αέρα το Νοσοκομείο