Έντυπη Έκδοση

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ

Ραντεβού στο Κιλελέρ

Τα τρακτέρ άρχισαν να αποσύρονται από χθες από την άσφαλτο των εθνικών οδών, αφού προηγουμένως άφησαν το αποτύπωμά τους και στον φετινό γύρο των κινητοποιήσεών τους έναν γύρο· που ολοκληρώνεται και τυπικά σήμερα με την αποχώρηση και των τελευταίων τρακτέρ από τα μπλόκα της Νίκαιας και άλλων περιοχών.

Αποχωρούν από τα μπλόκα και οι τελευταίοι αγρότες. Σήμερα στον Προμαχώνα οι τελικές αποφάσεις Αποχωρούν από τα μπλόκα και οι τελευταίοι αγρότες. Σήμερα στον Προμαχώνα οι τελικές αποφάσεις Σε εκείνο που συμφωνούν οι συνδικαλιστές των δύο γκρουπ μπλόκων που είχαν απομείνει στους δρόμους, είναι στη διαπίστωση-κατηγορία ότι η κυβέρνηση έδειξε αναλγησία στα αιτήματά τους, καθώς τόσο οι μεν όσο και οι δε ανακοίνωσαν ότι δεν ικανοποιήθηκε ούτε ένα οικονομικό αίτημα, ενώ στα θεσμικά θα περιμένουν όλοι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της κ. Μπατζελή για την υλοποίησή τους (όπως π.χ. για το μητρώο αγροτών και το αντίστοιχο των εμπόρων).

Προχθές το βράδυ, στα μπλόκα του Πλατυκάμπου και του Τυρνάβου, οι αγρότες αποφάσισαν αναστολή των κινητοποιήσεων, τους ακολούθησαν χθες το απόγευμα και εκείνοι στο μπλόκο της Νίκαιας, οι οποίοι θα αποχωρήσουν σήμερα στις 11 το πρωί συντεταγμένα. Ουσιαστικά και οι δύο δίνουν ραντεβού τον επόμενο μήνα στην 100ή επέτειο του Κιλελέρ, την οποία -προφανώς- θα τιμήσουν με ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο μπλόκο της Νίκαιας ισοφάρισαν το... ρεκόρ των 23 ημερών παραμονής στον δρόμο της περιόδου Νοέμβρίος - Δεκέμβριος του 1996. Ακόμη, συνδικαλιστές δηλώνουν την ομολογία της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι το αγροτικό εισόδημα μειώθηκε κατά 40%, αλλά και τη φιλοφρόνηση (;) της ίδιας προς Θεσσαλό συνδικαλιστή ότι «κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος».

Στον Προμαχώνα

Επανάληψη του περσινού σκηνικού θα έχουμε όπως φαίνεται στο πέσιμο της αυλαίας των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων, με τους αγρότες του μπλόκου του Προμαχώνα να εγκαταλείπουν και πάλι τελευταίοι το... μετερίζι τους. Αρχικά είχαν πει πως το απόγευμα επρόκειτο να προχωρήσουν, κάτι που δεν έγινε, τουλάχιστον ολοκληρωμένα. Αφού γύρω στις 8 μ.μ. σε μια συνεδρίαση των μέχρι εκείνη την ώρα παρισταμένων αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων. Ωστόσο από τη σύσκεψη αυτή έλειπαν βασικά συνδικαλιστικά στελέχη του Προμαχώνα, τα οποία και συμμετείχαν στην προχθεσινή «άκαρπη» όπως τη χαρακτήρισαν συνάντηση με την Κατερίνα Μπατσελή, όπως οι κ. Κασάπογλου και Αραμπατζής. Ετσι έμεινε ανοιχτό το περιθώριο να γίνει σήμερα νέα γενική συνέλευση για να παρθούν οι τελικές αποφάσεις.*

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αγροτικά θέματα & αγροτική πολιτική
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Αγροτικές κινητοποιήσεις
Ραντεβού στο Κιλελέρ
Καιρικά φαινόμενα
Πλημμύρες σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς
Η Δυτ. Ελλάδα βάφτηκε «κόκκινη»
Περιβάλλον
Θέλουν να φυτέψουν... τσιμέντο στο πάρκο-ανάσα
Τα ύποπτα βαρέλια «έκρυβαν» τοξικά
Αχελώος: στοπ στα έργα για την εκτροπή μέχρι την ολομέλεια του ΣτΕ
14 συλλήψεις στα Χανιά για τα αιολικά πάρκα της έντασης
Για τους μετανάστες
«Απάνθρωπο το ελληνικό «σύστημα» για τους μετανάστες»
Θετικό το νομοσχέδιο αλλά...
Διαφημιστικές πινακίδες
30 μήνες και δεν ξήλωσαν ούτε... καρτ ποστάλ
«Κολοκυθιά» αρμοδίων
Εχουν βεβαιωθεί πρόστιμα 5 εκατ. από το 2007
Αλαλούμ για το τι είναι νόμιμο και τι είναι παράνομο
Εκπαίδευση
Αποβολή για γκρουπ στο Facebook
Θεσσαλονίκη: «Λείπουν 100 εκατ. ευρώ για σχολεία»
Άρθρο Αλ. Γιωτόπουλου
Καμποτινισμός και παλινωδία
Δίκη για την απαγωγή Μυλωνά
Μπρεχτική αλληλεγγύη σε Παλαιοκώστα
Άλλες ειδήσεις
Ερευνα για το θάνατο 5χρονου
Τουρκική η Ξάνθη στο iphone!
Εκλεβαν το σήμα της NOVA και το μοίραζαν σε 1.558
«Στόχος η αντιμετώπιση της βίας και η ισότητα των φύλων»
Πριόνισαν τα κάγκελα και έφυγαν ανενόχλητοι από τμήμα
Ζητάμε από τους Βούλγαρους τον δραπέτη
Δυο 15χρονα αδελφάκια στο κελί!
35 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς 32.000 αγροτών
«Κόλλησαν» οι προσλήψεις, στον αέρα το Νοσοκομείο