Έντυπη Έκδοση

ΟΥΔΕΝ ΝΕΩΤΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Κοντεύει να χρονίσει η κατεπείγουσα έρευνα

Ερωτηθείς ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου για την απαράδεκτη καθυστέρηση της εισαγγελικής έρευνας, αρκέστηκε να πει ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη

Εντεκα μήνες ψάχνουν για να διαπιστώσουν αν υπήρξαν περιστατικά κακομεταχείρισης και βασανιστηρίων στις Φυλακές Γρεβενών, αλλά ακόμη οι... μηχανισμοί ελέγχου δεν έχουν αποφανθεί.

Πλήρες θέμα...

 • Τοπική Αυτοδιοίκηση

  • Σαξώνης: Μαζί τα φάγαμε
   Ο πρώην διαχειριστής Παναγιώτης Σαξώνης κατέδειξε ως συνενόχους τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τον πρώην γ. γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια «Εκλεψα, αλλά δεν ήμουν μόνος. Αυτή είναι πραγματικότητα» ανέφερε ο βασικός κατηγορούμενος για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην χθεσινή 17η συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
  • ΓΙΑ ΕΛΛΙΠΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Σβήνουν πρόστιμα για παράνομη στάθμευση
   Διέγραψαν τα πρόστιμα από παράνομη στάθμευση οι Δήμοι Αθήνας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Σιντικής Σερρών και Βέροιας, έπειτα από υπόδειξη του Συνηγόρου του Πολίτη, που διαπίστωσε ότι οι κλήσεις δεν περιείχαν σωστά όλα τα στοιχεία που έπρεπε.
 • Σωφρονιστικό σύστημα

  • Στη φυλακή-φρούριο του Δομοκού
   Χωρίς άδεια για δέκα χρόνια Σε ένα μήνα το ελληνικό Αλκατράζ Χωρίς δικαίωμα αδειών τουλάχιστον για 10 χρόνια, για τους ιδιαιτέρως επικίνδυνους και με αυστηρούς περιορισμούς στην επικοινωνία με τον έξω κόσμο, οι κρατούμενοι που θα μεταφερθούν σε περίπου ένα μήνα στη φυλακή-φρούριο του Δομοκού θα εγκαινιάσουν το νέο μοντέλο ειδικών συνθηκών κράτησης, που τίθεται για πρώτη φορά σε εφαρμογή στη χώρα μας.
 • Πολιτικά σκάνδαλα

  • ΜΕ ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ «Συγκάλυψαν 900 κακουργήματα επωνύμων»
   Παιδιά επωνύμων έπαιρναν μετεγγραφές από το εξωτερικό για τα καλύτερα ελληνικά πανεπιστήμια, με ιατρικές βεβαιώσεις ότι βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου Με άρθρο του, το οποίο δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» της Θεσσαλονίκης, ο κ. Γαρούφας όχι μόνο αναφέρεται σε συγκαλύψεις σπουδαίων σκανδάλων που εκκρεμούν τώρα στη Δικαιοσύνη, αλλά τις συνδέει και με σκάνδαλο συγκάλυψης 900 κακουργημάτων το 1996 Τη συγκάλυψη 900 κακουργημάτων, που μετατράπηκαν σε πλημμελήματα, με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή το 1996, κατήγγειλε ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημ. Γαρούφας.
 • Αστυνομικό ρεπορτάζ

  • ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ «ΟΛΑ» ΚΑΙ ΞΗΡΟ Μαζιώτης και Ρούπα μιλάνε για... όλα
   «Πριν από τέσσερα χρόνια ο σύντροφος Λάμπρος Φούντας έδωσε τη ζωή του σε μια πολιτική προσπάθεια να μη γίνει η εξαθλίωση όρος ζωής» «Οι κυβερνώντες κάνουν συνεχείς περικοπές σε έξοδα, αλλά προκλητικά δηλώνουν πως δύο εκατομμύρια τα δίνουν για ρουφιάνους και κεφαλοκυνηγούς που θα τους βοηθήσουν να μας συλλάβουν» Για όλα όσα έχουν γραφτεί και τους έχουν αποδοθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα «μιλούν» ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα, σε κείμενό τους με αφορμή την επέτειο των τεσσάρων χρόνων από την ένοπλη συμπλοκή στη Δάφνη όπου έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Λάμπρος Φούντας.
 • ΤΑΙΠΕΔ

  • Το ΤΑΙΠΕΔ απειλεί τα φλαμίνγκο
   Πιάνει πουλιά στον αέρα το ΤΑΙΠΕΔ! Κινδυνεύουν, επίσης, περισσότερα από 180 ήδη πτηνών στις προς πώληση Αλυκές Λευκίμμης στην Κέρκυρα, καθώς και βίδρες, τσακάλια, πετροκούναβα, ασπάλακες, κηπομυγαλές, αλεπούδες κ.ά.
 • ΕΥΑΘ

  • Αυξάνεται η διεθνής υποστήριξη στο δημοψήφισμα για το νερό
   Φουντώνει το κίνημα στο εξωτερικό υπέρ του δημοψηφίσματος για την πώληση της ΕΥΑΘ. Χθες έγινε γνωστό ότι μέλη συνδικάτων εργαζομένων σε δημόσιες υπηρεσίες της Ευρώπης διαμηνύουν την πρόθεσή τους να έρθουν στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν με κάθε τρόπο στην καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση του δημοψηφίσματος, ενώ άλλα συνδικάτα δήλωσαν ότι προτίθενται να έρθουν στη Θεσσαλονίκη για να λειτουργήσουν ως παρατηρητές τη μέρα του δημοψηφίσματος.
 • Καύσιμα/Ενέργεια

  • ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Καθαρά καύσιμα από ηλιακή ενέργεια
   Σε ανακάλυψη νέων υλικών για δημιουργία «ηλιακών καυσίμων» προχώρησε το Ιδρυμα Τεχνολογιών Ερευνας (ΙΤΕ) της Κρήτης. Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΙΤΕ εξήγησε ότι «οι μέθοδοι αφ' ενός μεν της ηλεκτροχημικής φωτόλυσης (ΗΧΦ) του νερού (Η2Ο) και αφ' ετέρου της φωτοκαταλυτικής αναγωγής του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) αποτελούν δύο από τις πιο ελπιδοφόρες τεχνικές για την παραγωγή καθαρών καυσίμων χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια».
 • Ομιλος Μυτιληναίος

  • Επεισόδια στο «Μακεδονία» με επενδυτές και υπαλλήλους
   Και νέα θερμή υποδοχή επενδυτών, η δεύτερη μέσα σε πέντε μέρες, στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Χθες έφτασε στο αεροδρόμιο κλιμάκιο της κοινοπραξίας Corporation America - ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου, που είναι μία από τις κοινοπραξίες που ενδιαφέρονται για εξαγορά του συγκεκριμένου αεροδρομίου. Τους περίμεναν όμως εργαζόμενοι της ΥΠΑ, οι οποίοι εκνευρίστηκαν όταν είδαν να συνοδεύει τους επενδυτές ο πρώην διοικητής της ΥΠΑ, Στέλιος Κονσολάκης.
 • Οινοπαραγωγοί

  • Ο οινοχόος της χρονιάς
   Η καλή του απόδοση στις τυφλές γευστικές δοκιμές και η διαδικασία του σερβιρίσματος του έδωσαν το απαραίτητο διαβατήριο για τον παγκόσμιο διαγωνισμό που θα γίνει στη Μεντόζα της Αργεντινής, το 2016 Ο οινοχόος της χρονιάς, Νικόλας Γιαννόπουλος, πλαισιωμένος από τους συναδέλφους του Απόστολο Πλαχούρα και Αλέξανδρο Τριανταφύλλου, δεύτερο και τρίτο, αντίστοιχα, στο σχετικό διαγωνισμό Μάλλον το τυχερό νούμερο πρέπει να είναι το «3», διότι σε ηλικία 33 χρόνων και μ' ένα γιο 3 χρόνων, ο Νικόλας Γιαννόπουλος κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο του οινοχόου της χρονιάς, στο φετινό Οινόραμα στο Ελληνικό, ενώ δεύτερος ήρθε ο Απόστολος Πλαχούρας και τρίτος ο Αλέξανδρος Τριανταφύλλου.
 • Κλάδος τροφίμων και ποτών

  • Μπίρα του σήμερα με νερό 3.000 ετών και φίλτρο του 1600 π.Χ.
   Ημπίρα Volkan είναι ελληνική, παράγεται στη Σαντορίνη, κατέκτησε τον κόσμο, και απέσπασε διεθνείς διακρίσεις. Το μυστικό της είναι τα πετρώματα που εκλύθηκαν από τα βάθη της γης κατά την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης, το 1600 π.Χ. Χρησιμοποιούνται ως φίλτρο, και το νερό αποκτά τη γεύση που είχε το νερό της Σαντορίνης πριν από 3.000 χρόνια.
 • Κτηνοτροφία

  • ΣΗΜΕΡΑ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΠΟΓΓΩΔΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑΣ «Τρελές αγελάδες» στη Φθιώτιδα
   Σε νέες περιπέτειες μπαίνει η ελληνική κτηνοτροφία, μετά τον έλεγχο της ευλογιάς στη Θράκη, τη Μακεδονία και τη Λέσβο, αφού βρέθηκαν θετικά στη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια δύο νεκρά βοοειδή, που εκτρέφονταν σε μονάδα στη Φθιώτιδα. Σήμερα το πρωί ολοκληρώνεται ο φάκελος κι αναμένεται να γίνει πιο ξεκάθαρη η εικόνα για το τι συνέβη στη συγκεκριμένη μονάδα κι εκδηλώθηκε η νόσος, η οποία χτυπά και τον άνθρωπο.
 • Ανθρώπινα

  • Στέγη Μελέτης Πολιτισμού στη Μύκονο
   Συνέντευξη με τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΣΑΘΑΝΑ «Ολονυχτίς νανουρίζω τον πόθο μου σκαρώνοντας αινίγματα θνησιγενή ποιήματα» ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΣΑΘΑΝΑΣ Ποιητής, πεζογράφος και μελετητής, έχει εκδώσει είκοσι έξι βιβλία. Το έργο του έχει τιμηθεί με το Βραβείο Μαρίας Περ. Ράλλη (1980) και δύο Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας (Χρονικού-Μαρτυρίας 2003 και Διηγήματος 2010).
  • «Παραμιλητά»
   «Τόπος που δεν ξέρει το παρελθόν του δεν θα μπορέσει να φωτίσει το παρόν ούτε να προγραμματίσει το μέλλον του, γι' αυτό ετοιμάζω τώρα τους έξι υπολειπόμενους τόμους των «Παραμιλητών» (Γ'-Η'). Το ξέρετε, φαντάζομαι, πως όσο γερνά κανείς, γίνεται ολοένα πιο επιρρεπής στο να «παραμιλά» -κάποτε και να βλαστημά». Το σχόλιο του Παναγιώτη Κουσαθανά για τη σημερινή Μύκονο.