Έντυπη Έκδοση

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΓΠΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

Βραχνάς για 2,6 εκατ. τα χρέη στην Εφορία

Κίνδυνος να πληρωθεί φέτος φόρος και για οφειλόμενους ανείσπραχτους μισθούς

Εως τις 28 Μαρτίου έχουν περιθώριο τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών ταμείων να αποστείλουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία αποδοχών, συντάξεων και φόρων που έχουν παρακρατηθεί ώστε να προσυμπληρωθούν οι φορολογικές δηλώσεις, για όλους τους μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες, αναφορικά με τα στοιχεία αποδοχών, συντάξεων και φόρων που παρακρατήθηκαν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Πλήρες θέμα...

 • Εφορία

  • 2,6 ΕΚΑΤ. ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ **ΤΟ 3,5% ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ Τζίφος η ρύθμιση χρεών
   10 δισ. τα νέα ληξιπρόθεσμα, που ξεπερνούν πλέον τα 62 δισ. Μια τρύπα στο νερό αποδεικνύεται ότι είναι οι πολυδιαφημισμένες ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι σχεδόν ένας στου τέσσερις φορολογουμένους έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία, ενώ την ίδια ώρα στην πάγια ρύθμιση χρεών εντάχθηκε μόλις το 3,5% των οφειλετών.
 • Οικονομικές έρευνες και μελέτες

  • Φάρμακα και ρεύμα δεν καταλαβαίνουν από ύφεση
   Μετά τη μείωση του δείκτη τιμών κατανάλωσης κατά 1,2% τον Ιανουάριο έναντι του Δεκεμβρίου, η κάμψη συνεχίστηκε και τον Φεβρουάριο κατά 1,3% έναντι του Ιανουαρίου, υπογραμμίζοντας έτσι την πίεση πάνω στις τιμές που ασκεί η υφεσιακή κατάσταση της οικονομίας.
 • ΟΑΕΕ

  • ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ 350.000 «Αποποινικοποίηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ»
   Θετικές αντιδράσεις σε 350.000 οφειλέτες του ΟΑΕΕ προκάλεσε η αποκάλυψη του πορίσματος του Συνηγόρου του Πολίτη, με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ να ζητά την αποποινικοποίηση των οφειλών.
 • ΑΠΕ

  • Από ανανεώσιμες το 15% των ενεργειακών αναγκών
   Το μερίδιο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην ενεργειακή κατανάλωση της Ελλάδας αυξήθηκε από 7,2% το 2004 σε 15,1% το 2012, σημειώνοντας την 4η μεγαλύτερη -σε ποσοστιαίες μονάδες- αύξηση στην Ε.Ε. των «28» μετά τις Σουηδία (από 38,7% σε 51% αντίστοιχα), τη Δανία (από 14,5% ε 26%) και την Αυστρία (από 22,7% σε 32,1%).
 • ΓΣΕΕ

  • Εκστρατεία ΓΣΕΕ κατά Coca Cola - απολύσεων
   Πανελλαδική εκστρατεία διαμαρτυρίας και συλλογής υπογραφών, με σκοπό την ανάδειξη και την αναστροφή της αντεργατικής-αντιαναπτυξιακής πολιτικής της πολυεθνικής εταιρείας Coca Cola Τρία Εψιλον, ξεκίνησαν από χθες η ΓΣΕΕ και η Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ), με την από κοινού στήριξη των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων Θεσσαλονίκης, Αθήνας, Πάτρας, Βόλου και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών.
 • Τράπεζες

  • ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ Στα χαρακώματα ΣΥΡΙΖΑ - τραπεζίτες
   Η αξιωματική αντιπολίτευση σήκωσε από χθες τους τόνους, σημειώνοντας πως ο υπολογισμός των νέων κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών έγινε με βάση στοιχεία και μακροοικονομικές προβλέψεις του Ιουνίου 2013 Σε καθαρά προεκλογικό ρυθμό «τρέχουν» οι εξελίξεις στις τράπεζες, καθώς οι Ελληνες τραπεζίτες με τη στήριξη ξένων οίκων σπεύδουν να καλύψουν τις αυξήσεις κεφαλαίου που απαιτούνται για την προσέλκυση 6,4 δισ. ευρώ, ενώ από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ «ανεβάζει» τους τόνους ζητώντας να τεθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα υπό δημόσιο έλεγχο και ιδιοκτησία.
 • ΠΝΟ

  • «Ξοφλήστε τα δεδουλευμένα έως τις 20 Μαρτίου»
   Η ΠΝΟ στέλνει τελεσίγραφο στις ακτοπλοϊκές και προειδοποιεί με δυναμικές παρεμβάσεις Τελεσίγραφο σε όσες ακτοπλοϊκές εταιρείες χρωστούν δεδουλευμένα στα πληρώματά τους έδωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), προειδοποιώντας πως, εάν δεν εξοφληθούν έως τις 20 Μαρτίου οι ναυτεργάτες, θα υπάρξουν δυναμικές συνδικαλιστικές παρεμβάσεις στα πλοία τους.
 • Κύπρος

 • Παγκόσμια οικονομία

  • ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΣΕ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ Το στριπτίζ της παγκόσμιας ανάκαμψης
   2,87 εκατ. αμερικανοί προστέθηκαν τον Ιανουάριο που πέρασε στην ουρά της ανεργίας Η ουκρανική κρίση προέκυψε σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για την παγκόσμια οικονομία, η οποία προσπαθεί να ανακάμψει αλλά δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο καθώς οι επεκτατικές νομισματικές πολιτικές που ασκήθηκαν τα χρόνια μετά την κρίση του 2008, έχουν πάψει να αποδίδουν ουσιαστικά αποτελέσματα και ήδη ο τερματισμός του tapering (αγορά ομολόγων με φρέσκο τυπωμένο χρήμα από τη Fed) προκάλεσε την πρώτη κρίση των αναδυόμενων οικονομιών μετά την ασιατική κρίση του 1997-98.