Έντυπη Έκδοση

Επεισόδια στο «Μακεδονία» με επενδυτές και υπαλλήλους

Και νέα θερμή υποδοχή επενδυτών, η δεύτερη μέσα σε πέντε μέρες, στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Χθες έφτασε στο αεροδρόμιο κλιμάκιο της κοινοπραξίας Corporation America - ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου, που είναι μία από τις κοινοπραξίες που ενδιαφέρονται για εξαγορά του συγκεκριμένου αεροδρομίου. Τους περίμεναν όμως εργαζόμενοι της ΥΠΑ, οι οποίοι εκνευρίστηκαν όταν είδαν να συνοδεύει τους επενδυτές ο πρώην διοικητής της ΥΠΑ, Στέλιος Κονσολάκης.

Μόλις τον αντίκρισαν, άναψαν τα πνεύματα και επικράτησε ένταση, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ αρνήθηκαν να ξεναγήσουν τους επενδυτές στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου. Τελικά έγινε μία σύντομη ξενάγηση των επενδυτών από υπάλληλο της ΥΠΑ, έπειτα από εντολή που δόθηκε κεντρικά.

Οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ στο αεροδρόμιο Μακεδονία υπόσχονται ένα θερμό καλοκαίρι στη κυβέρνηση, με σκοπό να εμποδίσουν τη προσπάθεια πώλησης των αεροδρομίων της χώρας. Προσανατολίζονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και απεργίες μέσα στο καλοκαίρι, ενώ διαμηνύουν ότι θα προσφύγουν στην εθνική και κοινοτική Δικαιοσύνη κατά της πώλησης των περιφερειακών αεροδρομίων.

Σε δηλώσεις του για τη χθεσινή ένταση στο αεροδρόμιο Μακεδονία, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας μίλησε για ακύρωση κάθε προσπάθειας εξωστρέφειας και προσέλκυσης επενδυτών. «Σε μια περίοδο όπου οι επενδύσεις στην Ελλάδα αποτελούν έναν από τους βασικούς μοχλούς για την επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας, "εκδηλώσεις" όπως η σημερινή -η δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα- μας πηγαίνουν χρόνια πίσω και ακυρώνουν κάθε προσπάθεια εξωστρέφειας και προσέλκυσης επενδυτών», είπε.

Στις 19 Μαρτίου αναμένεται να επισκεφτεί το αεροδρόμιο Μακεδονία και άλλη κοινοπραξία που ενδιαφέρεται για την εξαγορά του και θεωρείται σίγουρο ότι οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται και πάλι εκεί για να μην τους επιτρέψουν την είσοδο.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Επενδύσεις
ΥΠΑ
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Διαγωνισμοί /Συμβάσεις έργων
Θεσσαλονίκη
Ομιλος Μυτιληναίος
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σαξώνης: Μαζί τα φάγαμε
Χαρίζουν κλήσεις που γράφτηκαν στο... πόδι
Σωφρονιστικό σύστημα
Κοντεύει να χρονίσει η κατεπείγουσα έρευνα
Στη φυλακή-φρούριο του Δομοκού
Πολιτικά σκάνδαλα
900 κακουργήματα μπήκαν στο αρχείο επί Βενιζέλου
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Μαζιώτης και Ρούπα μιλάνε για... όλα
ΤΑΙΠΕΔ
Το ΤΑΙΠΕΔ απειλεί τα φλαμίνγκο
ΕΥΑΘ
Αυξάνεται η διεθνής υποστήριξη στο δημοψήφισμα για το νερό
Καύσιμα/Ενέργεια
Καθαρά καύσιμα από ηλιακή ενέργεια
Ομιλος Μυτιληναίος
Επεισόδια στο «Μακεδονία» με επενδυτές και υπαλλήλους
Οινοπαραγωγοί
Ο οινοχόος της χρονιάς
Κλάδος τροφίμων και ποτών
Μπίρα του σήμερα με νερό 3.000 ετών και φίλτρο του 1600 π.Χ.
Κτηνοτροφία
«Τρελές αγελάδες» στη Φθιώτιδα
Ανθρώπινα
Στέγη Μελέτης Πολιτισμού στη Μύκονο
«Παραμιλητά»